17 Ekim 2015 Cumartesi

MHP’Lİ AKÇAY: “HER TÜRLÜ TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

 


         Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan Akçay Şehzadeler ilçesinde yürüttüğü seçim çalışmasında “Bugün Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi huzur ve güven ortamının eksikliğidir. Bunun için her türlü terörün kökünü süratle kazıyacağız. Türk milletinin varlık ve bütünlüğünü tehdit eden içerideki ve dışarıdaki her türlü terörist unsuru etkisiz hale getireceğiz.” dedi. 
         Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan Akçay seçim ziyaretlerine Şehzadeler ilçesinin Kuşlubahçe Mahallesinde devam etti. MHP milletvekili adayı Erkan Öztürk, MHP ilçe başkanı Cemal Kutlar, MHP belediye meclis üyesi Ziya Elmalı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ve Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yörük’ün de katıldığı ziyaretlere çok sayıda partili de eşlik etti. 
         Şehzadeler programına esnaf ziyaretleriyle başlayan MHP’li Akçay vatandaşların büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Özellikle kadın ve gençlerin gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduğunu belirten MHP’li Akçay, “Türk siyasetinin çok önemli iki seçmen kesimi olan gençlerimizin ve kadınlarımızın partimize gösterdikleri destek ve teveccüh bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu heyecan Manisa’daki çalışmalarımızda bütün teşkilatlarımızı motive etmektedir. İnşallah 1 Kasım günü Türkiye Milliyetçi Hareket’in iktidarında yükselecek, Milliyetçi Hareket de gençlerimizin ve kadınlarımızın desteğiyle gücüne güç katacak.” dedi.
Türkiye’yi Terörizm Bataklığından Çıkaracağız 

         Akçay esnaf ziyaretlerinde partisinin seçim beyannamesini ve güncel olaylara dair düşüncelerini anlattı. Bir esnaftan gelen terörle mücadele sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Bugün ülkemizin en önemli sorunlarından birisi huzur ve güven ortamının eksikliğidir. Vatandaşlarımız okumak için başka illere gönderdikleri evlatlarından tedirgin, peygamber ocağına gönderdikleri çocuklarından tedirgin, kendisi sokağa dahi çıkmaktan tedirgin. Biz 1 Kasım yoluna çıkarken ‘huzurlu ve güvenli gelecek’ ülküsünü kendimize hedef edindik. Bunun için de terörün her türlüsünün kökünü süratle kazıyacağız. Türk milletinin varlık ve bütünlüğünü tehdit eder içerideki ve dışarıdaki her türlü terörist unsuru etkisiz hale getireceğiz. Ülkemizde huzur ve güven ortamını yeniden tesis edeceğiz. Özellikle bir yanlış anlaşılmanın da önüne geçmek için dikkatinizi çekmek istediğim bir husus vardır. Türkiye’de Kürt Sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Bu nedenle çözüm süreci isimli ihaneti tamamen sonlandıracağız. Teröre ve teröriste yataklık eden, hamilik yapan, destek veren, arka çıkan, göz yuman, açık ya da gizli işbirliği içinde olan kim varsa yargı önüne çıkaracağız. Söz verdik, Türkiye’yi terörizm bataklığından çıkaracağız.” 

İşsizliğe çare MHP 

         MHP’li Akçay Şehzadeler’de esnaf ziyaretlerinin ardından kahvehane toplantısında vatandaşlarla geniş katılımlı bir sohbet gerçekleştirdi. Konuşmasında AKP’nin ekonomiyi yönetme ehliyetinin olmadığına dikkat çeken MHP’li Akçay şöyle devam etti: “Bugün işsizlik oranları açıklandı. İşsizlik Türkiye ekonomisinin kanayan bir yarasıdır. İşsizlik oranı yüzde 9,8’e ulaşmıştır. Ülkemizdeki toplam işsiz sayısı 2 milyon 970 bin kişi’dir. Ancak bu rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye’de gerçek işsizlik oranı yüzde 30,2’dir. İş aramayıp çalışmaya hazır olanları, mevsimlik işçileri ve ücretsiz aile işçilerini eklediğimizde çıkan sonuç budur. Seçim beyannamemizde işsizlikle mücadele konusunda kapsamlı bir çalışmamız var. İşsizliği aşmak için öncelikle her yıl ortalama 700 bin kişiye ilave iş sağlayacağız. Mesleki eğitimini veya yüksek öğrenimini tamamlayan gençlerimizinbeklemeden işe girmesini sağlayacağız. İstihdam üzerindeki vergi, sigorta ve diğer yükümlülükleri azaltılacağız. Askerliğini yapan gençlere yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadargirişimcilik kredisi vereceğiz. İşsizlikle mücadele için biz hazırız. İşsizliğin çaresi MHP’nin tek başına iktidarıdır.”