9 Ekim 2015 Cuma

MHP’Lİ AKÇAY: “HÜKÜMETİN KURULMAYIŞININ SORUMLUSU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AKP VE İSTİKŞAFİ ORTAĞI CHP’DİR”

 


            Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon hükümeti kurulması sürecine ilişkin “AKP ile CHP koalisyon görüşmelerinde istikşafi bir ortaklık kurmuşlardır. Hükümet kurulmayışının sorumlusu 32 gün boyunca 50 saat süreyle görüşen bu iki partidir.”  dedi. 

          Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY 7 Haziran seçimleri sonrasındaki koalisyon hükümeti çalışmalarına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. AKÇAY, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Manisa mitinginde ve CHP Manisa milletvekili Özgür Özel’in Manisa’da yaptıkları konuşmalara cevap mahiyetindeki açıklamasında koalisyon hükümetinin kurulmayışının sorumluları olarak AKP ve CHP’yi gösterdi. 

         AKP genel başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Manisa mitinginde koalisyon hükümeti kurulmayışının sorumlusu olarak MHP’yi gösterme hezeyanlarına girdiğini belirten MHP’li AKÇAY “PKK’nın 10 maddelik şartlarını kabul eden AKP öncelikle MHP’nin 4 milli ilkesini neden kabul etmediğini kamuoyuna anlatsın.” dedi. AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Koalisyonu kurmakla görevli olduğu halde koalisyonu kurmayan AKP’dir. MHP’nin 4 milli ilkesini reddeden AKP, hükümeti kurmamıştır. Dün Dolmabahçe’de PKK’ya ‘evet’ diyen AKP, MHP’ye ‘hayır’ demiştir. Oslo’da, İmralı’da, Kandil’de PKK’yla her türlü pazarlığı yapıp 28 Şubat 2015’te Dolmabahçe Sarayında PKK’nın 10 şartını bir mutabakat olarakHDP’yle birlikte açıklayan AKP, MHP’nin 4 ilkesine ‘hayır’ demiştir.Biz çözüm sürecinden tamamen vazgeçilmesini, terörle etkin mücadele edilmesini istedik; onlar ‘olmaz’ dedi. Biz ‘Anayasa’nın ilk dört maddesinikoruyalım’ dedik; onlar ‘olmaz’ dedi. Biz ‘17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Olaylarının üzerine gidelim, failleri adalete teslim edelim’ dedik; onlar ‘olmaz’ dedi. Biz ‘Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilsin, parlamenter sistemle oynamasın.’ dedik; onlar ‘olmaz’ dedi.” 

“CHP, AKP’nin karanlık limanına yanaşmıştır” 

         AKP ve CHP’nin MHP’ye karşı birleştiklerini belirten AKÇAY, AKP ile CHP’nin 7 Haziran sonrasında istikşafi bir ortaklık kurduğunu, bu ortaklığın meclis başkanlığı ve koalisyon hükümeti görüşmelerinde ortaya çıktığını belirtti. AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “AKP ile CHP bir olmuş bizim her şeye ‘hayır’ dediğimizi ileri sürüyorlar. Özellikle CHP, AKP ile kurduğu ortaklıkla tehlikeli sularda yüzmüş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin koalisyonun kurulmayıp ülkeyi seçime götürme projesine alet olmuştur. Özgür Özel CHP’nin koalisyon sürecinde sayın genel başkanımıza başbakanlık teklif ettiğini söylüyor. Bu yaklaşım sayın genel başkanımızı çıkarcı beklentiler içinde gösterme amacındadır. Ancak sayın genel başkanımız siyasi rüşvet olarak tarihe geçecek bu yaklaşımı elinin tersiyle itmiştir.Ayrıca başbakanlığı kim kaybetmiş de Kılıçdaroğlu bulmuş ve bir başkasına vermek istemektedir? Yörük sırtından kurban mı kesiyorsunuz? Hangi sıfatla, hangi yetkiyle, ortada fol yok yumurta yokken başbakanlığı nasıl teklif ediyorsunuz? Bu tamamen saygısız ve hadsiz bir tekliftir. CHP bu süreçte koalisyon seçeneklerini sinsice tahrip etmiş ve AKP’nin karanlık limanına yanaşmıştır.” 

“AKP ile CHP kol kola girmiş Türkiye’yi kandırmıştır” 

         Koalisyon hükümeti kurulmayışının sorumluluğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ve CHP’nin üzerinde olduğunu belirten AKÇAY, AKP ile CHP arasındaki istikşafigörüşmelere dikkat çekti. AKÇAY, “AKP ile CHP 45 günlük koalisyon kurulma sürecinin 32 gününde 50 saatlik görüşme yapmışlar ve hükümeti kuramamışlardır. 9 Temmuz’da AKP Genel Başkanı Davutoğlu’nun hükümet kurma görevini almasından sonra bu iki parti 13 Temmuz 2015 günü ilk görüşmeyi yapmışlar ve görüşmeleri 13 Ağustos 2015’e kadar sürmüştür. 32 gün boyunca bu iki parti kol kola girmiş ve AKP’nin hükümet kurma teklifinde dahi bulunmamasına rağmen milletimizi koalisyon hükümeti ümidiyle oyalamışlardır. AKP ile CHP kol kola girmiş Türkiye’yi kandırmıştır. Şimdi soruyorum: 32 gün boyunca hükümet teklifi dahi olmadan ne görüştünüz? Kim kimi kandırdı; AKP mi CHP’yi kandırdı, CHP mi AKP’yi kandırdı? Gerçek olan şu ki, AKP ve CHP bir olup milleti kandırdı.” 

         Özgür Özel’in meclis başkanlığı seçimine ilişkin eleştirilerine de cevap veren MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Özgür Özel Manisa’da yapmış olduğu konuşmada bizi meclis başkanlığı seçiminde kendi adaylarını desteklememekle suçlamıştır. CHP’nin partimize yönelik yürüttüğü bu linç kampanyasını anlamak mümkün değil. Çünkü CHP’nin kendi içerisinde çelişkilerle dolu bir parti olduğunu görmemek mümkün değil! Bir kere meclis başkanlığına aday gösterdikleri kişi CHP gömlekli bir Erdoğan sevdalısıdır. Sayın Baykal 7 Haziran seçimleri biter bitmez Erdoğan’la genel başkanından dahi habersiz bir şekilde görüşerek şaibenin merkezine oturmuştur. Bu kişi CHP’nin değil, Erdoğan’ın meclis başkanı adayıydı. Meclis başkanlığı seçiminin son turunda Erdoğan’ın adayıyla AKP’nin adayı yarışmıştır. Hatırlayınız, Erdoğan siyaseten yasaklı iken O’na siyaset yolunu açan da Sayın Baykal’dı. Sayın genel başkanımızın o günlere dair ‘116 karanlık günü anlatın’ çağrılarına hiçbir cevap verilememiştir. Şimdi kalkıp bizi Baykal’ı desteklememekle suçlayanlar önce Baykal’ın Erdoğan’la yaptığı şaibeli görüşmeyi kamuoyuna açıklasınlar, sonra da Erdoğan ve AKP cephesinin karşısında neden cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayları İhsanoğlu’nu meclis başkanlığı seçiminde desteklemediklerini anlatsınlar.” 

CHP AKP ve PKK’yla birlikte üçlü bir çözüm ortağıdır 

         MHP’li AKÇAY açıklamasında CHP’nin çözüm sürecine ilişkin AKP’lileştiğini belirterek çözüm sürecinde CHP ile AKP’nin aynı yerde durduğunu belirtti. AKÇAY, “CHP PKK’nın talepleriyle örtüşen çalışmalar içerisindedir. Geçtiğimiz Aralık ayında CHP’nin bir genel başkan yardımcısı çözüm sürecine ilişkin 70 maddelik bir kanun teklifini meclise sunmuştur. Bu teklifte Türkçe’nin resmi dil olmasını zedeleyen düzenlemeler, eski yerel ve coğrafi adların yeniden kabulü gibi hususlar yer almıştır. Bu teklifler AKP’nin çözüm sürecine ilişkin yerine getirdiği PKK talepleriyle birebir örtüşmektedir. CHP AKP ve PKK’yla birlikte üçlü bir çözüm ortağıdır. Ayrıca terör örgütüne ilişkin Özgür Özel’in ve CHP milletvekillerinin terör örgütü PKK’ya ve HDP’ye yönelik bir söylemlerine de tanık olmadık” dedi.