1 Ekim 2015 Perşembe

MHP’Lİ AKÇAY: “BU SÜRECİN TEK SORUMLUSU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AKP’DİR”


 


         Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın terör örgütünün yığınaklarına ilişkin kamu görevlilerini suçlayan açıklamalarını eleştirerek “ 7 Haziran sonrası artan terör saldırılarıyla ortada bir suç ve zaafiyet olduğu açıktır. Devlete, millete, cumhuriyete ve Anayasal düzene karşı suç işlenmiştir ve bu suçun adı ‘çözüm süreci’dir. Bu sürecin ise tek sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yönetimidir.” dedi. 

         7 Haziran milletvekili genel seçimlerinden sonra terör örgütü PKK’nın artan saldırılarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ve AKP’li eski ve yeni bakanlardan pek çok itiraf geldiğini belirten MHP milletvekili Erkan Akçay, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Eylül 2015 günü ‘Çözüm Süreci içerisinde valilerimiz kendilerine verdiğimiz talimatlar gereği ciddi manada bu terör örgütlerine karşı şu andaki operasyonlara girmiyorlardı.’ açıklamasını yapmıştır. Bu açıklama millete ve devlete karşı işlenmiş bir ihanetin itirafıdır. Şimdi de bu itiraftan dönerek 29 Eylül 2015 günü terör örgütünün bugünkü saldırılarından kamu görevlilerinin eksik veya yanlış değerlendirmelerinin yol açtığı zaafiyetin sebep olduğunu söylemiştir. Erdoğan’ın bu açıklamasının hemen ardından eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da terör operasyonları için validen onay alınmasının zorunlu olmadığını söylemiştir. Bu iki açıklama batmakta olan bir oluşumun son çırpınışlarıdır.” dedi. 

          Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamanında verdikleri emirlerin bugünkü siyasi sonuçlarından kurtulmak için suçu kamu görevlilerine atmaya çalıştığını belirten MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “22 Ağustos 2013 günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakan sıfatıyla şu açıklamayı yaptı: ‘Hazmedilmeyen bazı durumlara rağmen operasyon yapmıyoruz... Sekiz aydır bir sükûnet var. Hazmedilmeyen bazı olaylara katlanarak (yetkililer) operasyon yapmadılar.’ Operasyonları yapmayanlar da, terör örgütünün faaliyetlerini hazmedenler de Erdoğan ve AKP’dir. Televizyonlara çıkıp yalan konuşmakla sorumluluktan kurtulamayacaklar. Üstelik bu açıklamaların doğru olduğunu varsaysak bile Hakkâri, Şırnak ve Tunceli'de güvenlik güçlerinin valilerden 290 kez müdahale etmek için yazılı izin istediği ve bunlardan sadece 8'ine izin verildiğine dair AKP’den ve cumhurbaşkanından neden hiçbir açıklama gelmemiştir? Ayrıca 13 yıldır bu kamu görevlilerininatamasını kim yapıyor, kim görevlendiriyor? Yanlış değerlendirme yapan kamu görevlileri varsa bunun siyasi sorumlusu da dönemin başbakanı olarak bugünkü Cumhurbaşkanından başkası değildir. Kaldı ki yanlış değerlendirmeleri bizzat Erdoğan ve AKP yöneticilerinin yaptığı ayan beyan ortadadır.” 

         Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın sözlerini de değerlendiren MHP’li AKÇAY, “Onu bunu suçlayarak sorumluluktan kurtulamazsınız. Efkan Ala ‘valilerden izin alınmasına gerek yoktu’ diyor. O halde kamuoyunda son günlerde sıkça dolaşan 05.08.2013 tarihli ve 2013/5234 sayılı Bakanlar Kurulu kararının içeriğini açıklasınlar. Maalesef bu karar Resmi Gazetede yayımlanmamıştır.” dedi.  

         Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün gerek cumhurbaşkanı, gerek başbakan gerekse de eski ve yeni AKP’li bakanların açıklamalarına bakıldığında ortaya çıkan gerçek şudur: 7 Haziran sonrası artan terör saldırılarıyla ortada bir suç ve zafiyet vardır. Devlete, millete, cumhuriyete ve Anayasal düzene karşı suç işlenmiştir ve bu suçun adı da ‘çözüm süreci’dir. Bu sürecin tek sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yönetimidir. MHP iktidarında bütün suçlular elbet yargı önüne çıkarılacaktır.”