20 Ekim 2015 Salı

MHP’Lİ AKÇAY: “HÜKÜMETİ KURMAYAN AKP, KURDURMAYAN ERDOĞAN’DIR”

 


         Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY “AKP fikrini ve zikrini Kaçak Saray’a bağlamıştır. Koalisyon kurulmaması için Saray’ın tehditlerine boyun eğmiştir.” dedi. 
            Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan Akçay seçim ziyaretleri kapsamında dün Ahmetli ve Turgutlu ilçelerinde temaslarda bulundu. Programına Ahmetli ilçesinde başlayan Akçay partilerle seçim çalışmalarını değerlendirdikten sonra esnaf ve Ahmetlili vatandaşlarla bir araya geldi. Akşam saatlerinde Turgutlu’ya geçen MHP’li Akçay 7 Eylül Mahallesi muhtarı Deniz Bezen tarafından çiçeklerle karşılandı. Akçay daha sonra 23’üncü dönem MHP Manisa milletvekili Ahmet Orhan, ilçe başkanı Ahmet Köktopçu, Ülkü Ocakları ilçe başkanı Mehmet Cantez, Ülkücü İşçiler Derneği başkanı Ramazan Kılınç, büyükşehir koordinatörü İbrahim Kutar, Muhtarlar Derneği başkanı Avni Gürel ve 7 Eylül mahallesi muhtarı Deniz Bezen’in de bulunduğu bir mahalle toplantısında katıldı. Toplantıda kalabalık bir topluluğa seslenen MHP’li Akçay 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon kurulamamasına dair önemli açıklamalarda bulundu. 
          Türkiye tarihinde ilk kez bir milletvekili genel seçimleri sonrasında hükümet kurulamadığına dikkat çeken MHP’li Akçay “7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon kurulamamasının sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’dir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Haziran sonrasındaki hesabının erken seçime giderek bir kez daha şansını denemek olduğunu belirten Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “7 Haziran’dan önce erken seçim ifadesini kullanmayı vatana ihanetle suçlayan cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonrasında ağız değiştirerek ‘Koalisyonun ipine sarılmayın’ mesajları vermeye başlamıştır. İşin aslı AKP 7 Haziran öncesinde bile koalisyon hükümeti seçeneğine kapalıydı. Örneğin Başbakan Davutoğlu’nun yerine ismi geçen Binali Yıldırım 1 Mayıs 2015 günü ‘Koalisyon ihtimali görmüyorum. Teorik olarak böyle bir sonuç doğarsa da koalisyon olmaz, AK Parti azınlık hükümeti kurar ve bir yıl içinde tekrar seçim olur.’ ifadesini kullanmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden birisi olan Binali Yıldırım AKP’nin koalisyon hükümeti kurmayacağını 7 Haziran’dan önce açıklamıştır. Seçim sonrasında da koalisyon kurulmaması senaryosunu yazdılar ve oynadılar.” dedi. 
Arınç ‘koalisyon kurmayanın AKP, kurdurmayanın ise Saray olduğu’ itirafını unuttu mu?           
            AKP’nin yalan ve iftiralarla MHP’ye yönelik “Hayırcı” bir algı operasyonu yapmaya çalıştığını belirten Akçay konuşmasına şöyle devam etti: “Bize ‘hayırcı’ diyenler öncelikle kaos senaryolarının hesaplarını versin. 7 Haziran gecesi Burhan Kuzu sosyal medya hesaplarından ‘millet kaosu seçti’ ifadesini paylaşmıştır. Aynı saatlerde sayın genel başkanımız koalisyon ihtimallerini kamuoyuyla paylaşmıştır. Biz hükümet ihtimallerini değerlendirirken onlar kaos senaryolarıyla meşguldü. Bu ortamda hükümeti kurmayan MHP midir, AKP midir? Yine 7 Haziran sonrasında yandaş kalemlere yazdırılan "Tek çözüm erken seçim"gazete manşetlerini hatırlayınız.           
Nerede sizin milliliğiniz? 
         Bu ortamda geçtiğimiz günlerde Bülent Arınç da partimizi koalisyon kurmamakla itham etmiştir. Buradan soruyorum: Bülent Arınç ve Başbakan Davutoğlu, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur.’ İfadeleriyle koalisyon kurulmaması için üzerlerinde kurduğu baskıdan da mı utanmıyorlar? Başbakanlık, başbakan yardımcılığı seviyelerine gelmiş kişiler kendi iradeleriyle hareket edememelerinin, kendi kararlarını alamamalarının suçlusu elbette ki MHP değildir. Bu onların siyasi kişiliklerini ilişkin bir durumdur. Peki Bülent Arınç MHP’yi ‘hayırcılıkla’ suçlarken koalisyonu kurmayanın AKP, kurdurmayanın ise Saray'daki olduğuna yönelik itirafını da mı unuttu? Oysa MHP Erdoğan ve Davutoğlu’nun bugünlerde hatırladığı millilik ilkesi çerçevesinde Anayasa’nın ilk 4 maddesini koalisyon ilkesi olarak açıklarken neden bu ilkeleri reddettiniz? Nerede sizin milliliğiniz?  
AKP Dolmabahçe'ye ekip gönderip eli kanlı PKK'nın ve Öcalan'ın her talebine "Evet" derken MHP'nin "Anayasanın ilk dört maddesini koruyalım, hırsız ve rüşvetçiden hesap soralım, çözüm sürecini kökünden bitirelim, Cumhurbaşkanı tarafsızlık sınırına çekilsin" ilkelerini kabul etmeyerek safını ve zihniyetini göstermiştir. Bugün MHP’ye yönelik cambaz oyunları ne Bülent Arınç’ı ne başbakan Davutoğlu’nu ne de AKP’yi PKK’nın safında yer almaktan kurtaramayacaktır.”