9 Ekim 2015 Cuma

MHP’Lİ AKÇAY’DAN DAVUTOĞLU’NA: “SİZ ÖNCE MANİSALIYA YALANLARINIZIN HESABINI VERİN”

           


            Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY dün Manisalılara seslenen AKP genel başkanı Ahmet Davutoğlu’na yüklendi. MHP’li AKÇAY, “Siz önce Manisalıya söylediğiniz yalanlarınızın hesabını verin” dedi. 

         Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY Manisalılara hitap eden AKP genel başkanı Ahmet Davutoğlu’na cevap verdi. Davutoğlu’nun MHP’ye yönelik “terörle mücadelede niye yoksunuz” sözlerini eleştiren MHP’li AKÇAY “Sayın Davutoğlu ‘terörle mücadele ederken Sayın Bahçeli şimdi nerede?’ diye sormuş. Sayın Davutoğlu, biz durduğumuz yerden bir adım dahi sapmadık. 13 yılda MHP’nin ilkeli ve dürüst duruşunu öğrenemediniz mi? Sizden önce kürsüye çıkan Bülent Arınç’ınmecliste yaptığı konuşmada MHP’nin çözüm sürecine ilişkin eleştirilerinin doğru olduğunu söylediğini duymadınız mı, hatırlamadınız mı? Üstelik siz PKK’yla işbirliği yaparken, sizin kod adınız Serok Ahmet olurken, Oslo’da, İmralı’da, Kandil’de müzakere masaları kurarken, terör örgütü faaliyetlerine karşı askeri operasyonları durdururken, teröristlerin faaliyetlerine karşı göz yumarken kime danıştınız?” dedi. 

         Davutoğlu’nun suçlarına ortak aradığını belirten MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “7 Haziran sonrası artan terör saldırılarıyla ortada bir suç ve zaafiyet olduğu açıktır. Devlete, millete, cumhuriyete ve Anayasal düzene karşı suç işlenmiştir. Bu suçun adı da ‘çözüm süreci’dir. Bu sürecin ise tek sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yönetimidir. Siz çözüm süreci dediğiniz yıkım projesiyle devlete ve millete ihanet ettiniz. Şimdi de hainliğinize ortak arıyorsunuz. İstediğiniz terörle mücadeleye destek değil, terörle müzakere suçunuza ortak’tır. İşte MHP’nin durduğu yer burasıdır. Terörle mücadele mi etmek istiyorsunuz? O zaman 7 Haziran sonrası terör saldırılarının sorumlusu çözüm sürecini bitirin. Ancak seçim beyannamenizden görüyoruz ki, çözüm sürecini sürdürmeye ilişkin kararlık içerisindesiniz. Çözüm süreci demek ülkeye, Türk milletine, Türk devletine ihanet demektir. Siz ihanete devam etme kararlığındasınız. Şunu iyi biliniz ki MHP bu ihanetlerin de hesabını soracak. Terörle mücadeleyi sekteye uğratan, teröristle anlaşma yapan herkes yargı önünde, Türk milleti önünde hesabını verecektir.” 

“AKP’nin Üzüm Üreticisinin Karşısına Çıkacak Yüzü Yok” 

         MHP’li Akçay’ın açıklamasında dikkat çektiği bir diğer konu da Manisalı üzüm üreticisine verilen sözlerdi. Akçay, “AKP önce Manisalı üzüm üreticilerine söylediği yalanların hesabını versin.” dedi. 

         AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasında üzüm üreticisine yönelik tek bir kelime dahi etmediğini belirten MHP’li AKÇAY, “AKP’nin üzüm üreticisinin karşısına çıkacak yüzü yok. Davutoğlu 31 Ocak 2015’te Manisa il kongresinde 60 bin ton kuru üzüm alımı için 5 gün sonrasına Bakanlar Kurulu kararını çıkaracakları sözünü vermişti. Ancak bu söz tutulmadı. Karar tam 1,5 ay sonra, 17 Mart 2015 tarihinde çıkarıldı. 7 Haziran seçimleri öncesinde ise Davutoğlu 24 Mayıs’taki Manisa mitinginde ‘60 bin ton kuru üzüm desteği verdik’ dedi. Manisa’nın pek çok yerine de AKP tarafından ‘60 bin ton kuru üzüm desteği’ için Davutoğlu’na teşekkür pankartları asıldı. Sonra gördük ki bu da yalanmış. Bakanlar Kurulu kararını ayrıntılı incelediğimizde dağıtılacak üzümün sadece 600 ton olduğunu gördük. Davutoğlu Manisalı üzüm üreticilerini yüz üstü bırakmıştır. Verdiği sözleri tutmamıştır. Bu sebepten dün sosyal medya hesaplarımdan bir çağrıda bulundum. Dedim ki, ‘Bu mitingde önce Manisalıya söylediğiniz yalanların hesabını verin.’ Söyleyecek tek bir sözleri dahi yok.” dedi. 

“AKP ekonomide de yalancı” 

         AKP genel başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Manisalılara ekonomi konusunda da yalan söylediğini belirten MHP’li AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “AKP ekonomide pembe tablolar gösteriyor. Ancak gerçekler hiç de öyle değil. Davutoğlu ‘IMF’ye borç verecek duruma geldik’ dedi; ancak kamu dış borcu AKP döneminde 2 kat artarak 116 milyar dolara, ülkemizin toplam dış borcu ise 3 kat artarak 405 milyar dolara yükseldi. İşsizlik oranı 2002’de yüzde 10,3’tü, bugün yüzde 9,6. İşsiz sayısı AKP döneminde 400 bin artarak 2 milyon 880 bin kişiye yükseldi. Tasarruflar yüzde 18,6’dan yüzde 14,9’a düştü. Vatandaşlarımızın tüketici kredi borcu 133 kat artarak 304,4 milyar TL’ye yükseldi. Yine kredi kartı borcu 19 kat artarak 76,4 milyar liraya yükseldi. Protestolu senet sayısı 2 kat, protestolu senet tutarı 10 kat arttı. AKP’nin ekonomik başarısı devletin ve vatandaşlarımızın işsiz kalması, daha fazla borçlanması mıdır? Burada başarı nerededir?”