2 Nisan 2015 Perşembe

Atık Su Arıtmalar Faaliyette



MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Mart tarihinde bakım onarım ve işletme ihalesini gerçekleştirdiği mevcut 11 atık su arıtma tesisini Manisalıların hizmetine sunuyor. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çevreci projelere imza atarak, Manisa halkına en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, tesislerin işletilmesiyle birlikte, atık suların halk ve çevre sağlığını tehdit eden zararlarını asgari düzeye çekip, Gediz Havzasının temizlenmesi ve korunmasına yönelik çalışmaların devamlılığının hedeflendiğini belirtti. 
24 Ay Hizmet Verecek 
Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Durasıllı, Gelenbe, Gölmarmara, Karakurt, Karaoğlanlı, Kula, Saruhanlı ve Manisa olmak üzere 11 atık su arıtma tesisini kapsayan ihalenin geçtiğimiz ay içerisinde yapıldığını hatırlatan MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, 2 Nisan 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 24 ay süre ile “Çevkom Mühendislik” adlı şirket tarafından tesislerin bakım, onarım, revizyon işlemlerinin yürütüleceğini belirtti. 
Yaklaşık 8 Milyonluk Hizmet 
         MASKİ Genel Müdürlüğü olarak ilgili firmaya 12 Nisan 2015 tarihinde yer teslimi yapmayı planladıklarını ifade eden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, işin teklif bedelinin 7 milyon 905 bin 824 TL olduğunu belirtti.
 
Çevreci Belediyeciliğin Örneğiyiz 
         MASKİ Genel Müdürlüğü’nün atık su arıtma tesislerini Manisa’ya kazandırma noktasında hassasiyet gösterdiğini ifade eden MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Bu tesislerin Manisa il sınırları içerisinde hizmet vermesi, gelecek kuşaklara kirletilmemiş bir doğa ve su kaynakları bırakmak için çok önemli. Bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de oldukça önemsiyor. Çevreyi önemseyen ve geleceği düşünen yöneticiler olarak, Manisa’ya güzel bir gelecek armağan etmek istiyoruz. Çevreci belediyeciliğin en güzel örneklerini Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm kamuoyuna sergileyeceğiz” diye konuştu.