13 Nisan 2015 Pazartesi

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nden Açıklama


Son dönemlerde, kamuoyunda Büyükşehir Belediyesinin icraatlarını kendi siyasi ikballeri açısından bir tehdit olarak gören ve yaklaşan genel seçimler öncesinde kamuoyunu yönlendirmeye çalışan bir kesimin yanlı, yanlış ve uydurma isnatlarla, Büyükşehir Belediyemizin üzerine geldiğini görmekteyiz.

Bunun en somut örneklerinden bir tanesini de, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya'nın tamamen hukuki gerçekleri göz ardı ederek yaptığı, gerçek dışı ve bir kamu görevlisine yakışmayacak üsluptaki açıklamalarında yaşamış bulunuyoruz.
,
İlgili görevli, haddini aşarak “Yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşen fakat hala Büyükşehir olduğunun farkına varamayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, devir tasfiye komisyonu kararınca, Yunusemre Belediyesi’ne vermesi gereken araç ve kültür merkezlerini bir türlü vermemiştir.” şeklinde bir açıklama da bulunmuştur.

Yapılan açıklamada, gerçek dışı beyanlar o hale gelmiştir ki, Büyükşehir Belediyemizin hiçbir itirazı olmadığı ve Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin kendi aralarında paylaşamadıkları ve tartışmasının yaşandığı Niobe Antik Tiyatrosu'nun bile Büyükşehir Belediyesince kendilerine verilmediğini ifade edilmiştir.
Söz konusu Başkan Yardımcısı, üslubunu o hale getirmiştir ki, hakaret derecesine varan ‘Ele verir talkımı, kendi yutar Salkım'ı.’ ‘Büyükşehir olsam tüm Manisa'yı da alsam’, ‘Size hiçbir şey vermem, her şeyi isterim’. ‘Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır’ gibi yakışıksız benzetmelerde bulunmuştur.

Büyükşehir Belediyesi olarak başta Belediye Başkanımız ve tüm çalışanları, Manisa’ya ve Manisalıya hizmet için her türlü fedakarlığı göstererek, engelleme ve baskılara rağmen görev ifa etmeye çalışmaktayız.
Ancak, ilgili kişinin belirttiği 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" ifadesi tamda kendileri için geçerlidir.

Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararına, Büyükşehir Belediyesinin uymadığını belirtenler, ilgili komisyonun büyükşehir belediyesine verdiği bir aracı vermemek için her türlü gerçek dışı beyanı mübah görmektedirler.

Büyükşehir Belediyemiz, anılan komisyon kararında olmamasına rağmen, gerek Yunusemre Belediyesi ve gerekse Şehzadeler Belediyesi Başkanlarının talebi üzerine birçok araç ve gereci, Belediye Başkanımız Sayın Cengiz ERGÜN Beyin talimatları ile bu belediyelere devretmiştir.

Yunusemre Belediyesine, anılan komisyon vermediği halde büyükşehir belediyemizce verilen araçlar şunlardır:

1 adet Isuzu marka çift kabin kamyonet,
2 adet Fatih marka damperli kamyon,
1 adet Fatih marka su tankeri,
2 adet Komatsu marka greyder,
1 adet Komatsu marka lastik tekerli yükleyici,
1 adet Fiat FD 20 marka dozer,
1 adet Bomag marka Yama Silindiri,
1 adet Komatsu marka Toprak Silindiri,
1 adet paletli ekskavatör ve
1adet de kırıcı-delici.

Bu kadar aracı, ilgili komisyon Yunusemre belediyesine vermediği halde, büyükşehir belediyesi vermiştir. Hal böyle iken, ilgili komisyonun büyükşehir belediyesine verdiği bir aracın devrini vermemek için, kamuoyuna yalan ve yanıltıcı beyanda bulunanların, vatandaşımıza hizmet anlayışında güveni nasıl tesis edeceğini kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Buna karşılık, kamuoyuna ve ilgili şahıslara hatırlatmamız gerekir ki, Devir Tasfiye Komisyonuna konu olan birçok husus; özellikle de adı geçen başkan yardımcısı tarafından yapılan açıklamada yer alan anfi tiyatro, Haydar Baycin Kütüphanesi, Büyükşehir Belediye Kreşi gibi birçok alan ve tesis, hem kendileri ve hem de büyükşehir belediyemiz tarafından davaya konu edilmiş ve davalar henüz sonuçlanmamıştır.

Aynı zamanda, anılan komisyonun dava konusu olan kararları konusunda sorunun kısa sürede çözümlenmesi çabalarımıza ve büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında yol, meydan, yeşil alan vb alanların bölüşülmesi çabalarımıza olumsuz tavır gösteren ve uzlaşmaz tutum takınanlarda kendileri olmuştur.

Bunun yanında, "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diyerek kamu görevlilerinin takınmaları gereken duruşun aksine tavır sergileyenler, tam da bu sözün ifadesine uygun hareket etmektedirler. Her fırsatta, Manisa Belediyesinin lağvedilerek, ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi kurulduğunu, yeni kurulan Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Belediyesinden farklı bir tüzel kişilik olduğunu söyleyenler, akla zarar bir çelişki ile yaptıkları açıklamalarda Manisa Belediyesi iken alelacele Valilik bünyesinde alınan kararlara attırılan imzaları Büyükşehir Belediyemize mal etmekte, aynı kurumun kendisini dava konusu ettiğini söylemektedirler. Bilinmelidir ki, onların saptırdığı gibi de olsa, hukuk herkese lazımdır ve idarelerin dava açma hakkı her zaman mevcuttur.

Ancak, Yunusemre Belediyesinin yetkilisine tavsiyemiz, Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünü okuyarak, oradan çıkardıkları deyimler ve atasözleri ile iddialarını izaha çalışmak yerine, mahalli idarecilikle ilgili kanunları okumaları, böylelikle de yanıltıcı bilgi vermekten kurtulmaları ve vatandaşa hizmet noktasında strateji geliştirecekleri kaynaklara başvurmalarıdır.

Kamuoyunun tüm bu olanları takdir edeceğine olan inancımızla konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyor, saygılar sunuyoruz.