18 Nisan 2015 Cumartesi

MHP’Lİ AKÇAY RUSYA’DAN SONRA ALMANYA’YA GEÇTİ




Sözde Ermeni Soykırımı yalanına karşı Rusya’da lobi faaliyetlerinde bulunmak üzere TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında oluşturulan heyete AKP, CHP ve MHP’den birer milletvekili davet edildi. Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Cemil Çiçek başkanlığındaki bu heyet için MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY’ı görevlendirdi.  

13 Nisan Pazartesi günü gittiği Rusya’da sözde Ermeni Soykırım tasarısına karşı lobi faaliyetlerinde bulunan MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY 16 Nisan akşamı Ankara’ya döndükten sonra MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatı üzerine Almanya’daki Türk Federasyonu yetkilileri, sivil toplum örgütleri ve Türk vatandaşlarıyla buluşmak üzere 17 Nisan Cuma sabahı Almanya’ya gitti.  

13 Nisan Pazartesi günü Rusya’ya giden heyet Moskova’da önce Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile daha sonra da Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin'le görüştü. 

Rusya Parlementosu alt kanadı Duma Başkanının 24 Nisan’da Çanakkale’de yapılacak törenlere katılacağını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Ermenistan 24  Nisan’da sözde Ermeni Soykırımının 100 üncü yıldönümü kapsamında devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir anma programı düzenlenmektedir. Rusya Parlementosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin görüşmelerimiz sırasında “Çanakkale'nin 100'üncü yıl kutlamalarına, Birinci Dünya Savaşı anısına Milli Anma Komitesi Başkanı ve Tarih Cemiyeti Başkanı olarak katılacağını ve bu ziyareti çök önemli bulduğunu ifade etmiştir.”dedi.  

TBMM Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığındaki heyet daha sonra Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyetine giderek Kazan’daki Cumhurbaşkanlığı Rezidansında Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile görüşmelerde bulunduktan sonra 16 Nisan Perşembe akşamı Ankara’ya döndü.  

16 Nisan Perşembe akşamı Ankara’ya dönen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatı üzerine 17 Nisan Cuma sabahı MHP Genel Bakan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ile birlikte Almanya’ya gitti. 

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY seçim çalışmaları kapsamında Berlin’deki Türk Federasyonu yetkilileri, sivil toplum örgütleri ve Türk vatandaşlarıyla buluşurken Emin Haluk Ayhan da Frankfurt’daki Türk Federasyonu yetkilileri, sivil toplum örgütleri ve Türk vatandaşlarıyla buluşacak.  

Bilindiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 26 Nisan’da Oberhausen König Pilsener Arena salonunda Almanya’daki gurbetçi vatandaşlarımıza seslenerek 7 Haziran 2015 seçim startını 1,3  milyon seçmenin bulunduğu Almanya’dan başlatacak.