23 Nisan 2015 Perşembe

MHP’Lİ AKÇAY’DAN 23 NİSAN AÇIKLAMASINDA MİLLİ EGEMENLİK, BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

 


MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY 23 Nisa Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesileyle yayınladığı kutlama mesajında “Türk tarihinin en önemli makas değişimlerinden olan bu günü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Meclisin açılması Türk milletinin tarihin en büyük kahramanlık destanını yazdığı Kurtuluş Savaşının haklılığını bütün dünyaya ilan edilmesidir. Ülkemiz bugün kurtuluş savaşını hazırlayan iç ve dış düşmanlarının biçim değiştirmiş bir haliyle karşı karşıyadır. İçinde bulunduğumuz dönem yeniden birlik ve beraberlik mücadelenin yaşanacağını bizlere göstermektedir. Ülkemizi yönetenler Damat Ferit’in mirasını devralmışçasına taviz ve teslimiyet anlayışıyla hareket etmektedir.” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa milletvekili Erkan AKÇAY 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Açıklamasında “Türk milletinin hürriyet, istiklal, birlik ve beraberlik içerisinde kalkınma ülküsünün sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 95 inci yıldönümü” olduğunu belirten MHP’li AKÇAY“Türk tarihinin en önemli makas değişimlerinden olan bu günü gurur ve coşkuyla kutluyoruz.” dedi. 

Türk milletini ve Türk devletini parçalayarak yönetme gayretinde olanların bundan 95 yıl önce Yüce Meclisin açılmasıyla karşılarında Türk milletinin bağımsızlık ateşini bulduklarını ifade eden MHP’li AKÇAY TBMM’nin bu açıdan sadece meşruiyetini ve iradesini Türk milletinden alan bir kuruluş değil, aynı zamanda büyük Türk milletinin egemenlik, hürriyet, bağımsızlık, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama iradesinin temsil edildiği ülkü olduğunu belirtti. 

MHP’li AKÇAY, Meclisin açılmasının Türk milletinin tarihin en büyük kahramanlık destanını yazdığı Kurtuluş Savaşının haklılığını bütün dünyaya ilan edilmesi olduğunu ifade ettiği açıklamasına şöyle devam etti: “Bu haliyle meclis aziz Türk milletinin umudu, dâhili ve harici Türk düşmanlarının ise en büyük korkusu olmuştur.23 Nisan günü egemenliğin şahısların, zümrelerin, sınıfların elinden alınarak büyük Türk milletinin iradesine verildiği gündür.23 Nisan Türk milletinin demokrasi ve egemenliğe doğru attığı en büyük adımdır.23 Nisan vatanın bağımsızlığı ve milletin varlığı için bütün benliğiyle ortaya çıkan aziz atalarımızın Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarihe damgasını vurduğu gündür.” 

Açıklamasında egemenlik, birlik ve beraberliğe vurgu yapan MHP’li AKÇAY “23 Nisan günü Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının içerideki ve dışarıdaki düşmanlardan arınmış, birlik ve beraberlik içerisinde tam bağımsız bir ülkeydi. Bu öncelikli hedef aradan geçen 95 yıl sonra yeniden karşımıza çıkmıştır.” dedi. 

“Ülkemizi yönetenler Damat Ferit’in mirasını devralmışçasına taviz ve teslimiyet anlayışıyla hareket etmektedir” 

AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemiz bugün kurtuluş savaşına sebep olan iç ve dış düşmanlarının biçim değiştirmiş haliyle karşı karşıyadır. Ülkemizi yönetenler Damat Ferit’in mirasını devralmışçasına taviz ve teslimiyet anlayışıyla hareket etmektedir.Bugün ülkemizde iktidara sahip olanlar açılım adı altında terörle ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği üzerinden müzakere etmektedir. Adına çözüm denilen yıkım süreci ile birlikte Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin milli varlığı hedef alınmaktadır. Ülkemizde iktidar sahipleri Türk milletine kurulan tuzakların, Türk milletinin geleceğine yönelik tehditlerin, bu milletin yok edilmesi üzerine kurulan hesapların icracıları olmuşlardır. İçinde bulunduğumuz dönem yeniden birlik ve beraberlik mücadelesinin yaşanacağını bizlere göstermektedir. İçerisinden geçtiğimiz bu buhran günlerinden çıkışın ve büyük Türk milletinin yükselişinin kaynağı 95 yıl önce olduğu gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi olacaktır. Bu anlamda 1920’de meclisi açan milli ruh tarihi bir yadigâr değildir. Aynı bilinç ve öngörü bugün de benzer buhranların arasından çıkış için milletimize yol gösteren bir ışık olacaktır. 95 yıl önce olduğu gibi bugün de Türk milletinin kurtuluşu mecliste tecelli edecek milli irade ile şekillenecektir.” 

23 Nisan’ın bir taraftan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir günken diğer taraftan da geleceğimizin teminatı aziz çocuklarımız için bir şenlik olduğunu ifade eden MHP’li AKÇAY, “Mustafa Kemal Atatürk’ün meclisin açılış gününü çocuklara bayram olarak armağan etmesinin O’nunçocuklarımıza duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu ve 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının da ötesine geçerek Dünya barışına çocuklar aracılığıyla Türkiye merkezli bir katkı sunmakta olduğunu belirtti.  

AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Bu vesileyle 95 yıl önce büyük Türk milletinin iradesi ve güveniyle yola çıkan, bu ülkeyi ve meclisi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O'nun dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onların Türk milletinin kurtuluşu, bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için gösterdiği azim ve kararlılık bugün karşı karşıya kaldığımız sorunları çözmede en büyük ışığımız olacaktır.”