18 Nisan 2015 Cumartesi

Büyükşehir Genel Sekreteri Memiş, Ahmetli Kaymakamını Ziyaret Etti

   
MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Memiş, Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmetli ilçesinde yapacağı köy yollarının bakım ve onarımı ve ilçelerin kalkınmasında etkili olan dinamiklerin dikkate alınması gerekliliği ile ilgili bilgiler verdi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’a ziyarette bulundu. Ziyarette Memiş’e, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Parlak, Terminaller Şube Müdürü Emin Keçeci, Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Koordinatörü Orhan Karabina da hazır bulundu. 
Vatandaşların Taleplerini Bizlere Aktarın 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Ahmetli ziyaret ettiğimiz 4’üncü ilçemiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Yeni uygulamayla birlikte Büyükşehir Belediyesi tüm il sınırları içerisinde hizmet veriyor. Bu manada Büyükşehir’in ilçelerdeki hizmet birimlerini incelemek, hem orada yürüttüğümüz projeleri kontrol etmek, hem de her şeyden önemlisi hizmetin daha etkili ve verimli olabilmesi için o ilçenin dinamiklerini, taleplerinin neler olduğunu görebilmek açısından değer veriyoruz. Bu manada bizim için mülki amir olarak sizler büyük önem arz ediyor. Bir devlet görevlisi olarak, halkla iç içe olan, en yakın temas halinde bir konumda görevi yürütüyorsunuz. Bu manada kaymakamlarımıza ziyaretler yapıyoruz. Sizlerin hem Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda yürüttüğü faaliyetleri ile ilgili gözlemlerinizi almak, hem de varsa buradaki vatandaşların temel ihtiyaçlarını, belediyecilik anlamında giderecek, bizim gözlemleyemediğimiz veya vatandaş tarafından sizlere talep olarak gelen, istekler veya bize ileteceğiniz hususlar varsa onları dinlemek için sizleri ziyaret etme ihtiyacı duyduk. Kaymakamlar, devletin sıcak yüzünü ilk elden, belediyelerin yanında vatandaşa hissettirecek olan bir konumda görev yapıyorlar. Bu nedenle sizlerin görüşleri bizim için önemli” diye konuştu. 
Köy Yollarının Bakım ve Onarımını Yapacağız 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında köy yollarını ilçeye bağlayan yolların bakım ve onarımı hakkındaki planlamadan bahsetti. Memiş, “Köy yollarının bakımı onarımı konusu, Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğe aldığımız hususlardan bir tanesi. Tabi arkadaşlarımız bunun çalışmasını yaptı. 6360 sayılı kanunla birlikte, mahalleye dönüşen köy yollarını ilçeye bağlayan yollar Büyükşehir Belediyesinin görev ve yetki alanında. Dolayısıyla bizim arkadaşlarımız Manisa’daki bu nitelikte olan tüm yolları tespit etti. Yani Özel İdare döneminde birinci öncelikli yol olan bu alanların hepsini tespit ettiler. Manisa’da toplam bin 600 kilometrelik alan planlandı yol olarak. Tabi bunun ihale süreci devam ediyor. İhale sürecinde bir aksilik gerçekleşmezse, bizim sorumluluğumuzda olan köy yollarının yıl içerisinde 3’te 1’inin bakım ve onarımı gerçekleştirilecek. Bizim hedefimiz tamamının bakım ve onarımını 3 yıl içerisinde bitirmek” dedi. 
İlçelerin Dinamikleri Önemli 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Ahmetli Kaymakamı Necmi Akman’a ilçelerin kalkınmasında etkili olan hususlardan da bahsetti. Memiş, “Kenti kalkındırırken, dengeli kalkınmayı sağlamak lazım. Ahmetli, Salihli ve Turgutlu arasında doğudaki ilçelerimizle eşdeğer kalmış bir ilçe. İşte Selendi, Kula, Gördes, Gölmarmara, Köprübaşı gibi potansiyeli düşük ilçelerden bir tanesi. Diğer büyük ilçeler Akhisar, Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Soma kendi dinamikleri ile kalkınmayı sağlayabilmiş ilçeler. Dengeli kalkınmayı sağlamak için bizlerin yapması gereken, önceliği diğer ilçelere vermek. Büyük ilçeler zaten kendi dinamikleriyle hareket edebiliyor. Buna dikkat etmek gerekiyor diye düşünüyoruz” diye konuştu.