8 Nisan 2015 Çarşamba

MANİSA Büyükşehir Yeni Araçlarla Gücüne Güç Kattı

 


MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)  bünyesinde kullanılmak üzere satın alınan 49 yeni araç ve iş makinesi düzenlenen törenle tanıtıldı. Tanıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, göreve geldiği 2009 yılından itibaren araç kiralama yöntemine son verdiklerini hatırlatarak, “Bugün araç kiralamak yerine belediyelerin kendi araçlarıyla hizmet vermesi gerektiği yönündeki duruşumuzla yeni kurulan diğer belediyelere de örnek olduğumuzu görmek, bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, araç filosunu güçlendirmek için yaptığı atılımlara bir yenisini daha ekledi. Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) bünyesinde ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı daire başkanlıklarında kullanılmak üzere satın alınan 49 araç ve iş makinesinin tanıtımı gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Şantiyesinde gerçekleştirilen tanıtım törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür Yardımcıları,Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP Manisa Milletvekili Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, Yaşar Coşkun, daire başkanları,  MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar,ilçe koordinatörleri ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Törende ilk olarak MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç bir konuşma gerçekleştirdi. Koç, kısa süre içerisinde MASKİ’nin il genelinde yapılandırmasını tamamladığını belirterek, ”Büyükşehir Belediyesi kurulalı henüz bir yıl oldu. MASKİ olarak da 8 aydır görev başındayız. Büyükşehir Belediye başkanımızın destekleriyle il genelinde büyük bir atılım yaptık. Arazide son aldığımız araçlarla beraber hiçbir eksiğimiz kalmayacak. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Diğer belediyelere örnek olduk
         Araç tanıtım töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, araç kiralama yöntemine son verdiklerini hatırlatarak, kendi araç filosunu kurduklarını ifade etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kendi araç filosunu kurmasının diğer belediyelere örnek olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “İlkler, yenilikler ve modernlikler Manisa Büyükşehir Belediyesi hep bunların öncülüğünü yapıyor. Göreve geldiğimiz 2009 yılından beri Manisa Belediyesi olarak araç kiralamayı ortadan kaldırdık. Görüyorum ki bugün 6 yıldır yapmış olduğumuz hizmetlerimizin, araç kiralamak yerine belediyelerin kendi araçlarıyla hizmet vermesi gerektiği yönündeki duruşumuzla yeni kurulan diğer belediyelere de örnek olduğumuzu görmek, bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Demek ki 6 yıllık çizgimiz doğruları göstermiş. Ne mutlu bizlere ki bunlara örnek olabildiysek. İnşallah hem belediyemiz ve hem de diğer ilçe belediyeleri hizmetlerini bu şekilde devam ettirecektir” dedi.
Güzel hizmetlere imza atacağız
         Manisa geneline su ve kanalizasyon hizmeti veren MASKİ’nin kurulumunun tamamlandığını kaydeden Başkan Ergün, “Temmuz ayı ortalarında MASKİ’nin kurulumunu yapmıştık. Bütün ilçelerimizde koordinatörlüklerimizin kurulması, yazılım programlarının aktarılması, ilçe belediyelerinden bütün verilerin aktarılması, personel yapılanması bunları hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. İnanıyorum ki her geçen gün MASKİ’de, Büyükşehirde 17 ilçemizde 1 milyon 360 bin insanımıza hizmet etme noktasında çaba ve gayretini çok daha fazla sahada yansıtacaktır. Bundan hiçbir zaman şüphe duymadık. Ekip anlayışıyla belediye başkanlarımızla, bütün ekibimizle, müdürlerimizle, genel sekreterlerimiz, genel sekreter yardımcılarımızla inşallah çok daha güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.
Atatürk Kent Parkı’nı Manisalılar çok sevdi
         Geçtiğimiz hafta Güzelyurt Mahallesi’nde açılışı yapılan Atatürk Kent Parkı’nın Manisalılar tarafından büyük beğeni topladığını belirten Başkan Ergün,” Geçtiğimiz hafta çok güzel coşkulu bir üç gün yaşadık. Bu vesile ile emeğe geçen bütün belediye personeline teşekkür ediyorum. Manisa Atatürk Kent Parkı adını verdiğimiz 170 bin metre karelik bir alanda bir rüya projeyi hayata geçirdik. Burada ilçelerimizden yoğun bir katılımla üç gün geçirdik. Atatürk Kent Parkı’nda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Burada vatandaşlarımızın övgülerini almak bizler için en büyük mutluluk. Güzel bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah Rabbim bizlere vatandaşımızı mutlu edecek böyle nice hizmetleri hayata geçirmeyi nasip eder. Ben duygusuyla değil. Her zaman biz duygusuyla çalıştık. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
49 yeni araç
         MASKİ’nin il genelinde hizmetlerini zamanında ve eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için daha önce yaklaşık 2,5 milyon lira tutarında yatırım yaparak 17 adet iş makinesi alındığını hatırlatan Başkan Ergün, “Bugün de 13 adet kazıcı yükleyici 2 adet ekskavatör bu filoya dahil ediliyor. Ayrıca 12 adet traktör ve 12 adet motosiklet de yine filomuza dahil ettiğimiz araçlar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra bu araçlara ek olarak 10 adet Isuzu araçlarımızda ilgili müdürlüklerimizin kullanımı için araç filomuza eklenmiştir. Büyükşehir olmamız nedeniyle il geneline en iyi hizmetleri verebilmek adına araç filomuzu genişletiyoruz. Bugün filomuza dahil ettiğimiz bu araçların toplam yatırım bedeli Isuzu araçlarımız hariç 2 milyon 830 bin 400 liradır. Isuzu araçlarımızla birlikte 3 buçuk milyon üzerinde bir yatırın bedeli vardır. Tüm ilçelerimize eşit bir şekilde dağılımı yapılacak olan araçlarımız, olası bir arıza, bakım ve onarıma anında müdahale edecektir” diye konuştu.
Arıtma tesisleri çalışır hale geliyor
         Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı hedeflediğini dile getiren Başkan Ergün, çalışmayan arıtma tesisleriyle ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğini bildirdi. Başkan Ergün, “İl genelinde mevcut olup, çalışmayan arıtma tesislerinin çalışır hale getirilmesi, arıtma tesisi olmayan bölgelerimizde arıtma tesislerinin yapılması, altyapı, kanalizasyon ve içme suyu terfi hatları gibi tüm çalışma ve yatırım programı hazır durumda. Gördes, Turgutlu ve Merkez arıtma tesislerimizin ihalesi bu ay sonunda yapılacak. Sarıgöl, Demirci, Selendi, Alaşehir gibi ilçelerimizin de tesislerinin ihaleleri de yakın zamanda tamamlanacak. Ayrıca 11 ilçemizde mevcut olup, ilçe belediyeleri tarafından maliyetleri nedeniyle çalıştırılmayan arıtma tesislerini de aktif hale getirmek için işletme ihalesi yapıldı ve ihaleyi alan firma tarafından 24 ay boyunca işletilmesi yönünde anlaşma sağlandı. Manisa’yı çevreci projeleriyle ön plana çıkarmak, Gediz Nehri’ni temizlemek ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için bu çalışmalara büyük önem veriyoruz. Gediz ovasını korumamız gerekiyor. Yıllardan beri balık tutulabilen Gediz Nehri hayal ediliyor. Bu yapılacak tesislerde bu işin bir bacağıdır ” dedi.
Kaliteli hizmet sunmak için çalışıyoruz
         Alınan araçların kentin 17 ilçesinde hizmet vereceğini hatırlatan Başkan Ergün, Manisa’ya hizmet sevdasıyla hareket ettiklerini belirterek, “17 ilçemize ve 1 milyon 360 bin insanımıza hizmetleri kaliteli bir şekilde ulaştırmak için hazırız. Manisa Büyükşehir Belediyesi kadroları olarak attığımız tüm bu adımlar, Manisa’ya olan hizmet sevdamızı yerine getirmek içindir. Bizler kendimiz için değil, kentimiz için çalışıyoruz. Bizler, ekmeğini yediğimiz, havasını soluduğumuz, suyundan içtiğimiz bu güzel şehrimizi daha güzel bir şehir yapmak için çaba gösteriyoruz. İnşallah önünüzdeki günlerde de araç filomuza katılacak olan yeni araçlarında tanıtımını da gerçekleştireceğiz. İtfaiye araçlarının ihaleleri tamamlandı. Önümüzdeki aylarda bu araçlar gelmeye başlayacaktır. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızın ve ilgili daire başkanlığımızın alımını yapacağı yeni araçlar var. Bana göre önümüzdeki süreçte en büyük yatırımlarda ilçeler, mahalleler ve beldelerimizden ilçe merkezlerimize ulaşımını sağlayacak araç filolarının oluşturulmasıdır. Bu araçların alınmasında emek veren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç’a, daire başkanlarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu araçlarla hizmet verecek olan şoför kardeşlerimize kazasız hayırlı hizmetler sunmalarını temenni ediyorum” dedi.
Şehir turu attılar
         Başkan Ergün konuşmaların ardından yeni alınan araç ve iş makineleri inceledi. Büyükşehir Belediyesi Şantiyesinde gerçekleşen araç tanıtım töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu. Daha sonra yeni alınan araçlar Manisa’da şehir turu attı.