29 Nisan 2015 Çarşamba

MHP ŞEHZADELER’E ÇIKARMA YAPTI



MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, MHP Manisa Milletvekili adayları Yaşar Coşkun, Cem Çöllü, Galip Karagözler ile Şehzadeler ilçesine bağlı İzmir Caddesinde esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyaretine MHP Manisa kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle,  Şehzadeler ilçe başkanı Cemal Kutlar, Yunusemre ilçe başkanı Onur Baylan ve partililer eşlik etti.  

Ülkenin tapusunu mu aldınız? 

MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY ile Milletvekili adayları Yaşar Coşkun, Cem Çöllü ve Galip Karagözler  Şehzadeler’deki esnaf ziyaretine kendisi de esnaf olan MHP Şehzadeler ilçe başkanı Cemal Kutlar’ın iş yeri önünden başladı. İzmir Caddesi üzerinde emlakçıyla sohbet eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “Nasıl kiracılar gelip sizden belli bir süre için evi kiralıyorsa siyasi partiler de milletten seçimlerle icazet alarak belirli bir süre ülkeyi yönetmektedir. Ancak üç seçim kazanan AKP ülkenin tapusunu aldığını sanıyor. Masa başında PKK ile pazarlık yaparak ülkeyi bölüyor. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarını parsel parsel yabancılara satıyor.”dedi.  

Türk Milleti 7 Haziran’da AKP’yi oklova ile kovalayacaktır. 

Esnaf ziyareti sırasında bir pide fırında ustalarla sohbet eden MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman esnafımızın yanında yer aldık. Mecliste verdiğim ilk Araştırma Önergesi esnafların sorunlarının tespiti ve çözülmesine yöneliktir. Ancak bu önergemiz AKP tarafından reddedilmiştir. 7 Haziran seçimlerinde Türk Milleti AKP’yi oklova ile kovalayacaktır.” dedi.  

Çöllü: “Biz nafakasını alın teriyle kazanan işçilerimizin yanındayız.” 

Esnaf ziyareti sırasında inşaat işçileriyle sohbet eden MHP Manisa Milletvekili adayı Cem Çöllü “ AKP ayakkabı kutularına para koyanların, ülkeyi soyanların, hırsızların, yolsuzluk yapanların yanında yer alıyor. Onları sahipleniyor. Biz nafakasını alın teriyle kazanan işçilerimizin yanındayız.” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında şoför esnafın tüm sorunları çözülecektir. 

Taksi durağını ziyaret eden MHP Manisa milletvekili adayları taksici esnafıyla sohbet ederek sorunlarını dinledi.  Şoför esnafının sorunlarının MHP iktidarında çözüleceğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “2011 Seçim Beyannamemizi biliyorsunuz. Burada şoför esnafımızla ilgili çözüm önerilerimizi biliyorsunuz. 2011 Seçim Beyannamemizde olduğu gibi 2015 Seçim Beyannamemizde de şoför esnafımızla ilgili desteklerimizi göreceksiniz.  Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında şoför esnafın tüm sorunları çözülecektir.” dedi. 

7 Haziran’da ampul patlayacak, 8 Haziran’da Türk Milleti 9 IŞIK ile uyanacaktır. 

Esnaf ziyaretleri sırasında elektrik dükkânına uğrayan MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY ve milletvekili adayları Yaşar Coşkun, Cem Çöllü ve Galip Karagözler esnaf ile sohbet ettiler. Elektrik dükkanında bir ampulü eline alan MHP Manisa Milletvekili Adayı Yaşar Coşkun “7 Haziran seçimlerinde Türk Milleti Ampulü patlatacaktır.” dedi. MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY da “Artık ampul zamanı geçti. 8 Haziran’da Türk  Milleti 9 IŞIK ile uyanacaktır.” dedi. 

AKP esnafa üvey evlat muamelesi yapmaktadır.  

AKP’nin esnafa üvey evlat muamelesi yaptığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Adayı Galip Karagözler, “Anayasa`nın 173`üncü maddesi gereğince küçük Esnaf ve Sanatkârın devlet tarafından korunması ve desteklenmesi gerekmektedir. Ancak AKP Hükümeti esnaf ve sanatkârımıza karşı ilgisiz ve duyarsızdır. Nitekim 2010 Nisan ayında hükümet tarafından açıklanan ‘esnaf değişim, dönüşüm ve destek strateji belgesi ve eylem paketi de; diğer paketler gibi içi boş çıkmıştır. 14 Ocak 2015 tarihinde yasalaşan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun esnafımızın temel beklenti ve sıkıntılarına cevap vermekten uzaktır.” dedi.  

Asgari ücretten ve çalışanların asgari ücret kadarki gelirinden vergi almayacağız.  

Esnaf ziyareti sırasında asgari ücretin düşüklüğünde yakınan bir esnaf ile sohbet eden MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Asgari ücret, çalışanların ve onların ailelerinin insan onuruna yaraşır bir hayat seviyesini sağlayan bir gelir tabanı olarak tanımlanıyor. Ancak, ülkemizdeki asgari ücret hem sadece tek kişi olarak çalışanın ihtiyaçları göz önüne alınarak hesaplanmakta hem de ciddi şekilde kesintiler yapılmaktadır.2015 yılının 1’inci altı aylık dönemi için asgari ücret 1.201 liradır.  Bu asgari ücretten 242 lira kesinti yapılmaktadır. Bekâr ve çocuksuz bir kişinin asgari geçim indirimi 90 liradır. Dolayısıyla, 2015 yılının 1’inci altı aylık döneminde bekâr ve çocuksuz bir çalışanın aldığı asgari ücret 949 liradır. Sadece çalışanın yani ailesi hariç ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenen bu ücretin doğrudan vergilendirilmesi sosyal devlet anlayışıyla da bağdaşmamaktadır. Bu nedenle asgari ücretin vergi yükünün kaldırılması artık sosyal ve ekonomik bir zorunluluk hâline gelmiştir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak asgari ücretten hiç vergi alınmamasını savunuyoruz.” dedi.