27 Nisan 2015 Pazartesi

Büyükşehir Koordinasyon Toplantısında Buluştu



MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daire başkanları ve koordinatör şube müdürleri koordinasyon toplantısında buluştu. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden projeleri ve yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı. Genel Sekreter Halil Memiş, “ Bizim amacımız 17 ilçemizdeki tüm vatandaşlarımız mutlu etmektir. Yapacağınız hizmetlerle bunu sağlayacaksınız. İlçe koordinatörleri ilçelerinde Büyükşehir Belediye’sinin temsilcisidir. Bunun için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.
          Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda daire başkanları ve koordinatör şube müdürleri ile bir araya geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş başkanlığında gerçekleşen toplantıya MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Erdal Nohutçu, daire başkanları, şube müdürleri ve koordinatör şube müdürleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki hizmetlerini koordine etmekle görevli olan, koordinatör şube müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ilçelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşa sunulan hizmetlerin herhangi bir aksaklığa uğramadan sürdürülmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Genel Sekreter Memiş, “Bizlerin amacı 17 ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı mutlu etmek için gece gündüz demeden çalışmaktır. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün vizyonuyla Manisa’ya kazandırmak istediği hizmetleri bir an önce hayata geçirmek için durmadan ve yılmadan ilerlemektir” diye konuştu.
Yerel Değerler Ön Plana Çıkarılmalı
Toplantıda söz alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, belediye bünyesinde Avrupa Birliği hibe fonlarından destek alabilecek bir birim olduğunu ifade ederek, koordinatörlere ilçelerinde geliştirilebilecek, ekonomik anlamda katkı sağlayacak ögelerin Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce projelendirilebileceğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Uzun, “Yörenizin kültürel değerleri hakkında bir çalışma yapın, bununla ilgili bir proje hazırlayalım, Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanarak, ilçenize katkılar sunmaya çalışalım” diye konuştu.
Projeler İlçelere Renk Katacak
          Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen çalışmalar neticesinde Manisa’nın bir kültür ve sanat şehri olma yolunda büyük aşamalar kaydettiği ifade edildi. Bu çalışmaların Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17 ilçede de sürdürüleceği belirtilirken, kültür-sanat ve sportif anlamda ilçelerin belli bir seviyeye yükseltilmesi için tiyatro etkinlikleri, konserler, ve eğitim merkezlerinin ilçelere yeni değerler kazandıracağına dikkat çekildi.
MASKİ İlçelerin Altyapı Sorunlarını Bitirecek
            MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç da toplantıda söz alarak, il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, ilin her noktasında altyapı sorunlarını çözmek için ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti. Büyükşehir Yasasıyla köylerden mahalleye dönüşen yerlerin büyük sorunları olduğunu belirten Koç, özellikle içme suyu ve kanalizasyon anlamında mahallelere çözüm olacak projeleri hayata geçireceklerini belirtti.