18 Nisan 2015 Cumartesi

Büyükşehir Genel Sekreteri Memiş, Ahmetli’de Büyükşehir’i Anlattı

   

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Ahmetli’de mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Halil Memiş, muhtarların ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de sorularını yanıtladı.

 Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve yetkileri ile hizmete kazandırdığı ve kazandırmayı planladığı projeleri anlatmak için düzenlediği bilgilendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, bu kapsamda Ahmetli’de mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ahmetli Şehit Hasan Yarış Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, MASKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak, Ulaşım Daire Başkanlığı Terminaller Şube Müdürü Emin Keçeci, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürü Emre Mermer ve Ahmetli Koordinatörü Orhan Karabina yer aldı. Toplantıda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmetli’de hayata geçirdiği projelerin sunumu yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin görev ve yetkilerinden bahseden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız bir uygulama nedeniyle sizlerle birlikteyiz. Biliyorsunuz ki son bir yılda Manisa’yla birlikte 30 ilde değişik bir uygulama başladı. Büyükşehir Belediyesi uygulaması tüm mülki il sınırlarını kapsar hale geldi. Daha önce 16 Büyükşehir Belediyesi varken 6 Aralık 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanan bir kanunla Büyükşehir Belediyesi sayısı arttırıldı. Bu uygulamayla Büyükşehir Belediyesi sınırları tüm il sınırlarını kapsar hale geldi. Büyükşehir olan şehirlerde İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme birlikleri kaldırıldı ve bugün gelinen noktada bu alana hizmet eden iki temel kuruluş olarak Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri kaldı” dedi.

 Vatandaşın taleplerine önem veriyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların taleplerine büyük önem verdiklerini belirten Genel Sekreter Halil Memiş, “Burada bulunma amacımız görev yetki ve sorumluluk anlamında hangi belediyenin hangi görevleri olduğunu sizler aktarmanın yanında, sizlerin sorunlarını, taleplerini dinlemek. Nihayetinde kamu hizmet şöyle bir şey. Siz neyi yaparsanız yapın. Eğer yaptığınız bu hizmetler vatandaşın öndeliği değilse, vatandaşın daha öncelikli talepleri varsa çok da bir anlamı yok. Bizlerin temel hedefi onlara dokunabilmek, onların gönlüne hitap edebilmek. Biz de bunu yapmak, bunu sağlamak amacıyla buradayız. Her şeyden öte bilgi vermenin yanında dinlemeye geldik. Bizim inancımız şudur. Siz eğer hizmet etmek ve vatandaşın faydasına olan bir şey yapmak istiyorsanız ilk önce sorunu çok iyi tespit etmeniz lazım. Bunları merkezden de tespit edebilirsiniz. Bununla ilgili çalışmaları da yapıyoruz. İlçe Belediyeleri ile birlikte bu konuda çalışıyoruz. Daire Başkanlarımız da sürekli ilçelere gidiyor. Ama sizlerin de ifadeleri bizler için çok önemli. Sizlerin bizlere dile getireceği taleplerin alınması bizim için çok önemli” diye konuştu.

Vatandaşların sorularını yanıtladılar

Toplantıda daha sonra Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mustafa Parlak, Ulaşım Daire Başkanlığı Terminaller Şube Müdürü Emin Keçeci, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürü Emre Mermer Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmetli’de yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdiler. Ardından Genel Sekreter Halil Memiş, salonda bulunan muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Genel Sekreter Memiş, “Buradan elde ettiğimiz sonuçları ve aldığımız bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile paylaşacağız. Hepsinden önemlisi bu kapsamda geldiğimiz 4’üncü ilçemiz. Önceki gün Demirci’deydik. Demirci Koordinatörümüzü yansımalarını öğrenmek için aradım. Çok güzel sonuçlar alındığını ve toplantının ertesi günü iletilen 4 sorunun çözüldüğünü söyledi. Buradaki sorunlar da çözülecektir bundan emin olun. Sizden isteğimiz şu. Çok büyük özveri ile çalışıyoruz. Belediyeci olamaya talipseniz hizmetin mesai saati olmaz. Dolayısıyla bizim arkadaşlarımızın hepsi teyakkuz halinde. Bu manada gece-gündüz sizlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Ama belediyecilik tek taraflı yürütülecek bir iş değil. Sizler bizim yaptığımız güzel şeylerde desteğinizi vereceksiniz moral bulacağız. Noksan bıraktığımız şeylerde noksanlıklarımızı bizi kırmadan söyleyeceksiniz. Sizin şefkatli desteğinizi arkamızda göreceğiz ve daha neşeli, daha mutlu hizmet edeceğiz. Ama her halükarda siz bize kızsanız, kovsanız dahi biz bir yere gitmeyeceğiz ve hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.