18 Nisan 2015 Cumartesi

MANİSA Büyükşehir Genel Sekreteri Memiş, Alhan’a Ziyarette Bulundu


MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Memiş, Ahmetli’de Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini aktarmak için istişare ziyaretlerinde bulunduklarını ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan’a ziyarette bulundu. Ziyarette Memiş’e, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Parlak, Terminaller Şube Müdürü Emin Keçeci, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürü Emre Mermer ve Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Koordinatörü Orhan Karabina da eşlik etti.

Çalışmalarımızı Anlatacağız

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Ahmetli ziyaret ettiğimiz 4’üncü ilçemiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Büyükşehir’in ilçelerdeki hizmet birimlerini incelemek, hem orada yürüttüğümüz faaliyetler noktasında beklentilerin ne kadar karşılandığını görmek, hem de gittiğimiz ilçelerde yetki sahibi makamlarla görüşerek, onların görüşlerini almak amacıyla ziyaretlerde bulunuyoruz. Öncelikle mahalle muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri ile geniş katılımlı bir istişare toplantısı yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar noktasında, varsa katılımcıların talepleri ve şikayetleri onları almak ve ilçelerde yapmayı düşündüğümüz projelerin neler olduğu ve devam eden çalışmaların ne durumda olduğunu anlatmak için ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Halka Dokunmak Önemli Olan

Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, belediyecilikte gönüllere girmenin önemli olduğunu belirtti. Alhan, “Her zaman hizmet edemeyebilirsiniz. Ama önemli olan gönüllere girebilmek. Hepimizin gayesi bir hoş sada bırakabilmek” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, belediyecilikte halka yakın olmanın önemine değindi. Memiş, “Belediyeciliğin temel esprisi, halka gönül olarak yakın olabilmek. İstediğiniz kadar yol, park , başka alan yapın, eğer insanı ve orada yaşayan toplumu memnun etmiyorsa, hizmetin bir anlamı olmuyor. Yaptığımız toplantıların da o açıdan bir önemi var. Toplantılarda önyargıları da kırıyoruz. Bu nedenle önemli olan halka dokunarak, yıllar geçse bile vatandaşların bir hoş sada ile yöneticileri anmanın büyük bir mutluluk” diye konuştu. 





<