9 Nisan 2015 Perşembe


MHP MANİSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AKÇAY, “ AKP DÖNEMİNDE POLİSLER HIRSIZLARI DEĞİL, HIRSIZLAR POLİSLERİ KOVALIYOR. ”

10 Nisan Polis Bayramı nedeniyle basın açıklaması yapan MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Ülkemizin huzur ve güvenliği için zor şartlar altında can siperane görev yapan Türk polisi maalesef verdiği hizmetin karşılığını alamamaktadır.  2007 ve 2011 seçimleri öncesinde emniyet çalışanlarına ‘ özlük haklarını iyileştireceğiz’ diye söz veren AKP Hükümeti bu sözünü unutmuş; polislerimizin özlük hakları, çalışma koşulları, hizmet binaları, lojmanları gibi önemli sorunları karşısında hiçbir çözüm üretmemiştir. İşine geldiğinde bir gecede MİT Kanununu değiştiren AKP,  13 yıldır emniyet çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapmaktadır.” dedi.

AKP döneminde polislerin hırsızları değil hırsızların polisleri kovaladığını söyleyen MHP’li AKÇAY, “  AKP tarafından Gezi olaylarında kahraman ilan edilen hatta maaş ikramiyesi verilen polisler, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında hain ilan edilerek adı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karışan İçişleri Bakanı tarafından görevden alınmış veya sürülmüştür. Dolayısıyla AKP döneminde artık polisler hırsızları değil hırsızlar polisleri kovalamaktadır.” dedi.  

AKP Emniyet Çalışanlarının Sorunları Karşısında Duyarsızdır.

 

Emniyet teşkilatı çalışanlarının sorunları konusunda AKP’nin duyarsız kaldığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “  Çalışırken 1’inci dereceye yükselen emniyet çalışanları 3’üncü dereceden emekli edildiği için çok düşük emekli maaşı almaktadır. Tazminat ve fazla mesai ücretleri emekli maaşına yansımadığından, emekliye ayrılan polislerin maaşı yarı yarıya düşmektedir. 2200 ek gösterge alan Emniyet çalışanlarının ek göstergeleri 3600’e çıkarılmalıdır. Kamudaki personel haftada 40 saat çalışırken günde 12, haftada 72 saat çalışan polislerimiz bu çalışmalarının karşılığını alamamaktadır. Düzensiz çalışma şartları, mesleki risk ve stresli çalışma ortamı, bırakın çalışma azmini, polisimizin yaşama azmini dahi kırmaktadır. Bu durum intihar vakalarına kadar gitmektedir. Son on yılda 320 polis intihar etmiş, yüzün üstünde polisimiz şehit olmuş, 1.600 polis görevi sırasında ve görevin yarattığı  meslek hastalığından vefat etmiştir. Hiçbir meslekte bu kadar intihar olayı yoktur. Bunun mutlaka araştırılması gerekmektedir. Üniversite mezunu polisler ortalama yirmi altı-yirmi yedi yaşında göreve başlamaktadır. Görevde yükselme sınavlarına girebilmek için otuz beş yaş sınırı ve altı sene fiilî hizmet süresi düşürülmelidir. Bütün memurlar 8’inci dereceden itibaren ek gösterge alırken polisler ancak 4’üncü dereceden itibaren alabilmektedirler. Polise yalnızca asli görevini yapma imkânı sağlayan düzenlemeler yapılmalı, polis; bina ve kişi koruma ile tebligat işlerinden acilen kurtarılmalıdır. Emniyet teşkilatı  mensuplarımızın lojmanları yetersizdir. Lojmandan faydalanamayan polislerimize kira yardımı yapılmalıdır. Polislerimizin atama ve terfileri objektif kriterlere bağlanmalıdır. Görüldüğü gibi zor şartlar altında can siperane görev yapan Türk polisi maalesef verdiği hizmetin karşılığını alamamaktadır.  Polislerin özlük hakları, çalışma koşulları, hizmet binaları, lojmanları, gibi problemli alanlarda bir çözüm ortaya koyamayan AKP 2007 ve 2011 seçimleri öncesinde emniyet çalışanlarının özlük haklarının düzeltileceği yönündeki sözünü unutmuştur. ” dedi.

 

AKP Döneminde Polisler Hırsızları Değil, Hırsızlar Polisleri Kovalıyor.

 

AKP Döneminde hırsızların polisleri kovaladığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında adı yolsuzluk ve rüşvete karışan dört bakanın görevden alınmıştır.   Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dönemin Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile çerçevesinde hareket ettiğini söylemiştir. AKP’nin yolsuzluk yapanları aklamak için gösterdiği olağanüstü çabalar göstermiş bunun için HSYK Kanununu dahi değiştirmiştir. AKP tarafından Gezi olaylarında kahraman ilan edilen hatta maaş ikramiyesi verilen polisler, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında AKP tarafından hain ilan edilmiştir. AKP’li bakan, işadamı ve bürokratların yolsuzluğunu ortaya çıkaran polisler adı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna karışan İçişleri Bakanı tarafından görevden alınmış veya sürülmüştür. Dolayısıyla AKP döneminde artık polisler hırsızları değil hırsızlar polisleri kovalamaktadır.”  

 

 

Emniyet Çalışanlarının Sorunlarına Yönelik Önerilerimiz AKP Tarafından Reddedilmiştir

 

Emniyet Çalışanlarının sorunlarına ilişkin Milliyetçi Hareket Partisinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Plan ve Bütçe Komisyonu MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Emniyet Teşkilatı çalışanlarının hizmet tazminatlarının artırılması, emniyet çalışanlarının birinci dereceden emekli olabilmesi, emniyet çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması ve emniyet çalışanlarına 8 inci dereceye kadar ek gösterge verilmesine yönelik kanun teklifimiz AKP tarafından reddedilmiştir. Emniyet mensuplarının sorunlarına ilişkin verdiğimiz Meclis Araştırma önergemiz 10 Nisan 2012 tarihinde yani polis bayramında AKP tarafından reddedilmiştir. Üst kademe yöneticiler hariç olmak üzere polislerin sendika kurabilmesine yönelik kanun teklifimiz AKP tarafından gündeme alınmamıştır. İşine geldiğinde bir gecede MİT Kanununu değiştiren AKP,  Emniyet çalışanlarının sorunlarını yıllardır neden çözmemektedir. Anlaşılan emniyet mensuplarının sorunlarının çözülmesi için Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara gelmesi gerekiyor.” dedi. 

 

MHP İktidarında Emniyet Çalışanlarının Sorunları Çözülecektir.

 

MHP iktidarında emniyet çalışanlarının sorunlarının çözüleceğini söyleyen MHP’li AKÇAY, “ MHP iktidarında; emniyet hizmetleri tazminatı artırılacaktır. Emniyet hizmetleri sınıfı ek göstergeleri artırılacaktır. Çalışan ile emekli emniyet personeli arasındaki maaş farkı giderilecektir. Haftalık 40 saatin üstündeki mesailer için emniyet çalışanlarına fazla mesai ücreti ödenecek ya da fazla çalışma süreleri emniyet çalışanlarının yıllık izinlerine yansıtılacaktır. Emniyet amiri ve daha üst seviyede görevli emniyet hizmetleri sınıfı mensupları hariç olmak üzere, emniyet hizmetleri sınıfı ve emniyet teşkilatında çalışanlara sendika hakkı verilecektir.”dedi. 

 

MHP’li AKÇAY sözlerine şöyle devam etti: “  1845 tarihi, Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845’den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle  Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 170 nci yılını en içten duygularımızla kutluyor, zor çalışma koşullarına rağmen iyi ve kötü günlerinde onlara desteklerini esirgemeyen değerli ailelerine şükranlarımı sunuyor, sağlık, mutluluk ve görevlerinde başarılar diliyorum. Başta polis şehitlerimiz olmak üzere, şehitlik mertebesine ulaşan kahraman polislerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve bir ömür diliyorum.”