2 Şubat 2013 Cumartesi

Akçay: Şimdi şerefsizler kim oluyor?


SİYASET / 2013-02-01 16:05:33

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Başbakan Erdoğan teröristlerle görüştüğümüzü ispat etmeyenler şerefsizdir derken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'Biz terör örgütüyle pazarlık yapacak namussuz ve ahlaksızlardan değiliz.'demiştir.
Ancak bugün eli kanlı terör örgütü ile pazarlık yapıldığını Başbakan Erdoğan itiraf etmektedir. Şimdi terör örgütü ile pazarlık yapan namussuz ve şerefsizler kim oluyor? Şüphesiz ki Türk Milleti bunların kimler olduğunu görmektedir" dedi.
TÜRK KESİMESİNİ SİLMEK İSTİYORLAR
AKP-BDP ve PKK'nın Türk düşmanlığında birleştiğini belirten Erkan Akçay şunları söyledi:
"AKP, BDP, İmralı ve PKK ortaklığı açılım adını verdikleri ihanet senaryolarını uygulamaya koyarak çözüm adı altında İmralı'daki bebek ve insanlık katilini ihanet müzakerelerinin merkezine koyarak meşru bir muhatap haline getirmiştir. İmralı canisi bastırdıkça almakta, aldıkça daha da dayatmaktadır. AKP Hükümeti bir avuç teröristin oyuncağı haline gelmiştir.
AKP Hükümeti Büyükşehir yasasıyla eyalet sisteminin alt yapısını hazırlamış, yargı sistemimizi çift dilli hale getirmiştir. Şimdi de " Türk " kelimesini Anayasa'dan çıkartmak için alt yapı çalışmalarına başlanmıştır. Maalesef CHP'de bu ihanet senaryolarında kendisine rol kapmaya çalışmaktadır."
ŞİMDİ NAMUSSUZ VE ŞEREFSİZ KİM?
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Manisa'da söylediği sözleri hatırlanan MHP'li Akçay, "7 Eylül 2010 tarihinde Turgutlu Belediyesi tarafından verilen iftar yemeği sonrasında konuşan Bülent Arınç, " Terör örgütüyle pazarlık yaptığımızı söylüyorlar. Sayın Başbakanımız 'bunu ispat etmeyen şerefsizdir'demiştir. Biz terör örgütüyle pazarlık yapacak namussuz ve ahlaksızlardan değiliz. " demiştir.
Ancak bugün eli kanlı terör örgütü ile pazarlık yapıldığını Başbakan Erdoğan kendisi itiraf etmektedir. O zaman Sayın Arınç'a sormak gerekir: Başbakan terör örgütü ile pazarlık yaptığımızı ispat etmeyenler şerefsiz derken siz de terör örgütü ile pazarlık yapanlar için namussuz ve ahlaksız diyordunuz. Şimdi terör örgütü ile pazarlık yapan namussuz ve şerefsizler kim oluyor? Şüphesiz ki Türk Milleti bunların kimler olduğunu görmektedir. " dedi.
PKK İSTEDİĞİ İÇİN BAKAN DEĞİŞİYOR
BDP ve PKK'nın istemediği bakanların kabinede yer alamadığını söyleyen AKÇAY, " AKP ile PKK arasında Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan müzakerelere Başbakan Erodoğan'ın özel temsilcisi olarak katılan dönemin Başbakanlık müsteşar yardımcısı şimdinin MİT müsteşarı Hakan Fidan PKK'lı yöneticilere " Şu anda sizi rahatsız eden şikayet edebileceğiniz kendinize düşman gördüğünüz bir vali veya emniyet müdürü var mıdır? " diye sormaktadır.
Bu görüşmenin basına yansıyan ses kayıtlarından anlaşıldığına göre PKK'lıların düşman gördüğü vali ve emniyet müdürleri AKP tarafından görevden alınmaktadır. Ancak iş o boyuta varmıştır ki artık PKK'nın talepleri doğrultusunda vali ve emniyet müdürleri değil artık bakanlar da görevden alınmaktadır. Bazı yanlış, eksik ve kusurları olsa da, görevini layıkıyla yaptığını düşündüğümüz içişleri bakanı İdris Naim Şahin BDP ve PKK'lıların talepleri doğrultusunda görevinden alınmıştır. Yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 'Barış güvercinleri uçuracağım'şeklindeki beyanatı bölücü terörün değirmenine su taşıma konusunda ne kadar hevesli olduğunu göstermektedir." dedi.
MHP'li Akçay sözlerine şöyle devam etti: " Herkes çözüm adı altında İmralı'daki bebek ve insanlık katilini masumlaştırmaya çalışsa da, büyük Türk milletinin sözcüsü ve biricik sevdalısı Milliyetçi Hareket Partisi bu rezilliklere asla izin vermeyecektir."