15 Şubat 2013 Cuma

Bu anket AKP’yi üzecek



15 Şubat 2013 Cuma 13:49

MetroPOLL araştırma şirketinin Şubat araştırmasına göre, Öcalan’la görüşme sürecininde ilginç sonuçlar çıktı
MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Şubat araştırmasına göre, Öcalan’la görüşme sürecini onaylamayanların oranı %56,1…
MetroPOLL Stratejikve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Profesör Özer Sancar’a göre, İstanbul’da yapılan araştırmanın amacı halkın öncelikle hükümetin İmralı ile yürüttüğü görüşme süreci konusundaki görüşlerini belirlemekti. Bir hedef de diğer güncel konularla başkanlık sistemi,hayattan memnunluk düzeyi ve siyasi partilerin oy destek oranını araştırmaktı.

 Araştırma; İstanbul’un tümünü kapsayan 39 ilçesinde 26 Ocak – 1 Şubat 2013 tarihleri arasında toplam 2502 kişi ile gerçekleştirildi. Profesör Özer Sancar, araştırmayı şöyle değerlendirdi.


Şubat 2013’te gerçekleştirdiğimiz bu araştırmanın amacı; İstanbul’da yaşayan yurttaşların öncelikle Hükümetin İmralı ile görüşmeleri konusundaki kanaatlerini belirlemektir. Bunun yanında diğer güncel konular ile birlikte siyasi partilerin oy destekleri ve önde gelen siyasi aktörlerin beğeni seviyeleri araştırılmıştır.