11 Şubat 2013 Pazartesi

Yapılan teşkilat kapanması değil, teşkilat atamasıdır


YILDIRAY ÇİÇEK 

SİYASET / 2013-02-10 16:01:34

MHP kongresi 4 Kasım 2012 tarihinde büyük bir coşku içinde gerçekleşti ve bitti. Ama "Değişim" adıyla ortaya çıkanlar için kongrenin bitmesi bir şey ifade etmedi. Aynı üsluplarıyla MHP yönetimine aynı günün akşamı saldırmaya devam ettiler. Kongrenin sonucunun açıklanmasıyla hepsinin dışa vurulmuş psikolojisi "Bu MHP'ye oy verilmez, Devlet Bahçeli MHP'nin başında olduğu sürece MHP'ye oy vermeyiz." şeklinde açığa çıkmıştı. "Değişim" sıfatı ile ortaya çıkanların 2009 yılında da "MHP'ye oy vermeyin Devlet Bahçeli'den kurtulalım" kampanyası yapanlar olması bizi şaşırtmadığı için aslında doğal bir manzara olmuştur.
4 Kasım 2012 kongresinden önce olduğu gibi, kongreden sonrada yaptıkları tüm propagandalarda MHP'nin zarar görmesi için ellerinden geleni yaptılar ve halende yapmaya devam ediyorlar. MHP hangi faaliyeti yapsa hepsinin üzerine fitne ve iftira gölgesini getirip bıraktılar. MHP başarılı olsa dünyada en çok üzüntüden kahrolacak bunlardır. Çünkü hepsinin şartlandırılmış psikolojisi "Sizinle yerel seçimlerde görüşeceğiz !" şeklindedir. MHP yerel seçimlerde bir başarısız olursa bunlar için düğün ve bayram o gün başlayacaktır. Çünkü geçmişleri geleceklerinin aynasıdır. MHP kimliği taşıyorlar ama "MHP'ye oy vermeyin" kampanyası yapıyorlar. Nasıl bir şeref, nasıl bir ahlak anlayışı ise? Gerçi son dönemlerinde propaganda kervanlarına Doğu Perinçek'in televizyon ve gazetelerini de aldılar. MHP'nin kongresinde de bunlar en çok destek verendi, şimdi ki süreçte de en büyük destekçileri bunlar olmaktadır.
Aklı başında her MHP'li bu gelişmelerin ve olayların farkındadır.
MHP Genel Merkezi de bu gelişmeler ve olayların ışığında yerel seçimlere hazırlık için Söğüt'ten başlayarak adımını atmıştır. Bu adım çerçevesinde teşkilatlarını da ona göre dizayn etmeye başlamıştır. Bu çerçevede önce Muğla ve Çankırı, sonrada Konya, Edirne, Sakarya İl teşkilatları kapatılmak suretiyle görevden alınmıştır. MHP Genel Merkezi'nde Belediye Başkan adayları belirleme komisyonu kurulduğu halde kafasına göre "Belediye Başkanı adayımız bu" diye kamuoyuna açıklama yapan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye kongre öncesi ve sonrası hakaret eden, "Yerel seçimlerde gelsin burada MHP Genel Merkezi çalışsın" diyen il başkanları görevden alınmıştır. Meselenin özü budur. Bu durumu çarpıtarak farklı alanlara çekenlerin tek amacı fitne-fesat oksijenlerinin tükenmemesi adınadır.
Adabını-edebini bilen kongre sürecinde de farklı bir adayı destekleyen Trabzon İl Teşkilatı da, Muğla İl Teşkilatının kapatıldığı gün heyet halinde hem de kongrede destekledikleri Genel Başkan adayı ve Trabzon milletvekili Koray Aydın ile birlikte MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişlerdir.
"Değişim" etiketiyle hala fitne-fesat-iftira operasyonunu sürdürenler bu randevulu ziyareti gizli tutmuşlar. Gazete ve haber sitelerinde bu ziyarete yer vermemişlerdir. Bunu sadece 'Cesur Gazete' isimli haber sitesi haber yapmış ve o haberde sitede aynen şu cümlelerle yer almıştır.
"MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Genel Başkan Bahçeli'nin kendilerine randevuyu verdiğini ifade ederek, "Trabzon il yönetimi olarak sayın vekilimiz Koray Aydın ile birlikte Genel Başkanımız sayın Bahçeli'ye hayırlı olsun ziyaretini gerçekleştirdik" dedi. Demeli, görüşmede Türkiye geneline ilişkin değerlendirmeler yapıldığını belirterek, "Ziyaretimiz oldukça güzel ve samimi bir ortamda geçti. Sayın Genel Başkanımız gerek sayın vekilimiz Koray Aydın'ı gerekse bizleri çok bir şekilde karşıladı. Görüşmemizde başta üniter yapı, büyükşehir yasası olmak üzere ülke geneline ilişkin sorunları konuştuk.
Biz de kendisine Trabzon'daki çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Kendisi de bize çalışmalarımızdan ötürü teşekkür etti" diye konuştu."

Bu ziyarette MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi aynı zamanda Trabzon iline açılış için davet etmiştir. MHP Lideri Devlet Bahçeli'de büyük bir ihtimal bu davete icabet edecektir.
Ölçülü olan, adabını-edebini bilen, ikiyüzlü davranmayan, nefret ve kin yüklenerek yerel seçimlerde MHP'yi baltalamaya çalışan bir duruş sergilemeyen Trabzon MHP İl Teşkilatı, MHP Genel Merkezi tarafından bu ilgiliyi görmüştür.
MHP Genel Merkezi'nin kendi çalışma düzenini kurma ve ekibini oluşturma yetkisi de demokratik hakkıdır. MHP Genel Merkezi bu hakkını kullanmıştır.
Değişim cephesinden feryat eden ey Ülkü Ocakları eski başkanı! Sen hiç mi kendine bağlı Ülkü Ocakları İl Başkanı görevden almadın?
Değişim cephesinden feryat eden ey MHP eski İl Başkanı! Sen hiç mi kendine bağlı ilçe başkanını görevden almadın?
Yani nedir bu feryat? Teşkilatların yapısında (sende, sizde) kendinize uyum sağlamayanlara karşı bu tür tavırlar takınmadınız mı?
MHP Genel Merkezi bu kapattığı il teşkilatlarını tüzük değiştirip, kıyamete kadar mı kapattı? 1-2 hafta sonra yeni il başkanlarını atayarak, yerel seçimlerde başarılı olacak yeni ekibini oluşturacaktır.
Şuan feryat edenlerin amacı "Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir."
Bu durumun farkına her MHP'li, Ülkücü varmalıdır.