5 Şubat 2013 Salı

İmamlardan AKP'li Çelik'e tepki


GÜNCEL / 2013-02-05 14:45:33

TÜRK-Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, "Bizim bu terörü bitirme işini Sultanahmet Camii'nin imamıyla görüşecek halimiz yok" açıklamasına tepki gösterdi. Ünal, "Çelik'i, örnek vermek bile olsa, bölücü ve bozguncu cani teröristbaşı ile imamı aynı cümlede kullanmasını kınıyoruz" açıklamasında bulundu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Abdullah Öcalan ile teröristbaşı olduğu için konuşulduğunu belirterek, "Mehter başı olsaydı kimse gidip konuşmayacaktı onunla. Bu semazenbaşı değil, mehterbaşı değil. Bu teröristbaşıdır. Peki, konuştuğumuz şey ne? Konuştuğumuz şey terör. Bizim bu terörü bitirme işini Sultanahmet Camii'nin imamıyla görüşecek halimiz yok" sözlerine imamlardan tepki geldi.
Türk-Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yaptığı yazılı açıklamada, Çelik'in böyle bir söz kullanarak adeta imamlarla dalga geçtiğini ifade ederek, söz konusu cümlelerinin haddini aştığını kaydetti. İmamlarla görüşmesinin kimseye zararı olmayacağını, bilakis faydalı olacağını savunan Ünal, imamların her konuya malzeme yapılmaması ve magazin unsuru olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.
Bugün sayıları 120 bini bulan din görevlilerinin, Türkiye'nin en ücra köşelerinde özveri ile görev yapan, vatanını milletini seven, birliğin ve beraberliğin temsilcileri olan onurlu devlet memurları olduğunu vurgulayan Ünal, "Din görevlileri yani imamlar, magazin anlayışlara ve konuşmalara malzeme olacak bir meslek grubu, küçük görülecek bir kesim değillerdir. Kimsenin de örnek bile olsa dalga geçeceği küçümseyeceği kişiler hiç değildirler. Böyle bir tavır içerisine girmek de kimsenin hakkı da haddi de değildir" ifadelerini kullandı. Alakasız bir örnek verme bile olsa bu tür ifadelerden kaçınılması gerektiğini anlatan Ünal, şöyle devam etti:  "AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'i, örnek vermek bile olsa dini değerlerimize, vatandaşlarımızın canına kasteden, bölücü ve bozguncu cani terörist başı ile imamı aynı cümlede kullanmasını kınıyoruz. Böyle ifadelerden kaçınılması gerekir." Ünal, siyasilerin imamları dillerine dolamaktan da vazgeçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=27338