13 Şubat 2013 Çarşamba

MHP’Lİ AKÇAY MANİSALI ÇİFTÇİLERİN BORÇLARINI SORGULADI



MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevaplaması istemiyle vermiş olduğu önergesinde Manisalı çiftçilerin borçlarını sordu.
Manisa’nın verimli arazileri ve geniş otlakları ile tarım ve hayvancılık alanında ülkemizin verimli bölgelerinden birisi olduğunu ancak son dönemlerde tarım ve hayvancılık... ile geçimlerini sağlayan toplum kesiminin sektörel ve makro ekonomik sorunların yansıması olarak üretimlerinde önemli aksaklıklar yaşadığını belirtti. Çiftçilerin bu aksaklıkları giderebilmek için bankalardan kullandıkları krediler aracılığıyla borçlarını kapatma yoluna gittiklerini ifade eden
AKÇAY’ın önergesinde yer verdiği sorular şu şekildedir:

Buna göre;

1) 2002-2013 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Manisa’da bankalardan ve kooperatiflerden kredi kullanmak amacıyla başvuru yapan üretici sayısı nedir?

2) 2002-2013 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Manisa’da Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin kullandıkları toplam kredi miktarı nedir?

3) 2002-2013 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Manisa’da borçlarından dolayı icra takibine alınan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin toplam borç miktarları nedir?