24 Şubat 2013 Pazar

Manisa’nın Ahmetli İlçesi Gökkaya Beldesinde 12.nci Geleneksel Deve Güreşleri Şenlikleri Muhteşem Geçti.




Manisa’nın Ahmetli İlçesi Gökkaya Beldesinde bu yıl 12.ncisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Şenlikleri Muhteşem geçti.
Çok güzel bir havada gerçekleştirilen Gökkaya Beldesi 12.nci Geleneksel Deve Güreşleri Şenliğinde Ege ve Marmara Bölgesinden çok sayıda ünlü devenin iştirak ettiği şenlik kıran kırana geçti.


Bahar gününü andıran 24 Şubat 2013 Pazar günü düzenlenen Güreş Şenliği, Gökkaya Belediyesi Deve Güreşi Arenası’nda Gökkaya İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Dinç ve Deve Güreşi Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Saray ve arkadaşlarınca düzenlendi.
Gökkaya Deve Güreşleri şenliğine başta Ahmetli İlçe Kaymakamı Fuat Gürel olmak üzere; Garnizon Komutanı Halit Duman, C.H.P Manisa Milletvekili Sakine Öz, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Eryürek, Turgutlu Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, Gökkaya Mahalle Muhtarı Yakup Orhan, Turgutlu M.H.P İlçe Başkanı Şaban Derin ve yönetimi, Ahmetli Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, Gökkaya İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Turan Kardeş ve çok sayıda izleyici katıldı. Protokol üyeleri alana teşrif ettikçe anons edilerek takdim edildi.

 Gökkaya’da geleneksel hale gelen Deve Güreşleri şenliklerini düzenlemekten son derece memnun olduklarını belirten tertip komitesi başkanı Ahmet Saray, Büyükşehir Kanunu ile mahalle yapılan Gökkaya’da bu güzel kültürümüzü yaşatmak için bu şenliği yapmaya devam etmek istediklerini de belirtti.