14 Şubat 2013 Perşembe

BAŞBAKAN ERDOĞAN ÇELİŞKİLİ SÖYLEMLERİYLE TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİNİ PKK’NIN ELİNE VERMEKTEDİR.




MHP Manisa Milletvekili
Erkan AKÇAY
            MHP Manisa milletvekili Erkan AKÇAY; “ Sayın Başbakan’ın 4 gün içinde söyledikleri bile kendi içerisinde çelişmektedir. Başbakan bir yandan terör örgütüne ve temsilcilerine karşı tavır oluyor diğer yandan terör örgütü temsilcilerine Anayasa... için işbirliği çağrısı yapıyor. Anlaşılan o ki Başbakan Erdoğan başkanlık için PKK’ya Türk Milletinin geleceğine karar verme hakkı veriyor.” diye konuştu.
MHP’li AKÇAY, Türk Milletinin zor bir süreçten geçtiğini, bu süreçte Başbakan Erdoğan’ın çelişkili açıklamalarının Türk kamuoyunda derin yankılar oluşturduğunu belirtti.
AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: “Başbakan Erdoğan 26 Kasım 2012’de BDP’li vekilleri dokunulmazlık zırhına bürünen zevat olarak tanımladı ve bu vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını belirtti. Yine Başbakan 4 Aralık 2012’de BDP’li vekilleri teröristlerin temsilcisi olarak gördüğünü açıkladı. 4 Şubat 2013’te illegal bir örgütle anlaşma masasına oturmak gibi bir dertlerinin olmadığını ifade eden Başbakan 4 gün sonra 8 Şubat’ta ise BDP ile Anayasa çalışmalarında müşterek adım atma iradesini ortaya koydu. Görüldüğü gibi Başbakan Erdoğan terörün temsilcisi olarak gördüğü kişilerle Anayasa yapmak arzusundadır. Başbakan Erdoğan illegal örgütle masaya oturmam diyor ama temsilcileri dört koldan İmralı’ya sarılmaktadır. Başbakan’ın bu çelişkileri Türk Milleti üzerine oynanan büyük oyunu göstermektedir.”
“Başbakan Erdoğan başkanlık için terör örgütü PKK’ya Anayasa çalışmalarını peşkeş çekmektedir.”
MHP’li Akçay, Türk milletinin varlığının PKK’ya bağlandığını, terör örgütüne Türk Milletinin geleceğine karar verme hakkı tanındığını belirterek AKP ile PKK Anayasa metni konusunda son pazarlıklarını yapmakta olduklarını ifade etti.
Başbakan Erdoğan’ın başkanlık sisteminin ağırlıklı olduğu bir Anayasa için terörist elebaşına ve bölücü terör örgütüne Anayasayı ve PKK’nın sözde Anayasal taleplerini peşkeş çekme iradesinde olduğunu belirten AKÇAY açıklamasına şöyle devam etti: Bu süreçte AKP ve PKK dışında hiç kimsenin memnun olmayacaktır. AKP ve PKK Anayasal beklentilerini birlikte harekete geçireceklerdir. Başbakan Erdoğan başkan olabilmek için Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, Türk Milletinin birliğini bölücü terör örgütü ile pazarlık konusu yapmıştır.”