17 Şubat 2013 Pazar

MANİSA MHP İL BAŞKANI TAMER AKKAL, MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MANİSA MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI İSTİŞARE TOPLANTISINDA MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ KONUŞMA YAPTI.


Sn. Bakanım, milletvekilim, İlçe başkanım, değerli ocak başkanım, kadın kolları başkanım, il ilçe ocak ve kadın kolları yöneticilerim, il genel ve belediye meclisi üyelerim, kıymetli belde başkanlarım, mahalle ve köy temsilcilerim ve basınımızın güzide temsilcileri;
Hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyor hoş geldiniz diyorum.
Sözlerime başlamadan önce ulu önder M. Ke...mal Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş ve bu vatan uğruna can veren şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.
Hepimizin de bildiği gibi partimizin 44. kuruluş yıldönümünü geçtiğimiz hafta gururla onurla kutladık. İnşallah nice 44 yılları ülkücü hareketin iktidarında da kutlamayı yüce rabbim bizlere nasip eder.
Bilindiği gibi 12-13-14 Şubat tarihlerinde Kızılcahamam da düzenlenen MHP İl Başkanları toplantısına Manisa’yı temsilen İl Başkanı olarak katıldım ve oradan sizlere Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin de çok çok selamını getirdim.
Bu toplantıda bizlere öncelikli olarak;
-                          Ekonomideki gelişmeler,
-Mahalli idareler seçimiyle ilgili hazırlıkların seyri ve Yeni Büyükşehir Belediye Kanunu’nun mahsurları ve neden olacağı tehlikeler,
-TBMM’deki siyasi çalışmalar, parti grubu faaliyetleri,
-Ve anayasa hazırlığı konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Bunun yanı sıra bölücü terör konusunda da değerlendirmeler yapılmıştır.
-Toplantımız son derece verimli ve faydalı geçmiştir.
-Bu toplantıdan çıkan yegâne sonuç; varlık sebebimiz olan Yüce Türk Milletinin içinde bulunduğu bu kötü günlerden ve hiç hak etmediği bu teslimiyetçi yönetimden kurtulmasının yolu Milliyetçi Hareket Partisinin tek başına iktidarından geçmektedir.

-Değerli ülküdaşlarım;
Milliyetçi Hareketin tek başına iktidarına giden bu önümüzdeki günlerde maalesef bizleri zor ve meşakkatli bir süreç beklemektedir.

-Bu süreçte önümüzde;
-bebek katiliyle AKP arasında heyecanla devam eden saçılım rezaleti
-Vatan hainleri için hazırlanmakta olan olası bir genel af
-Ana dilde eğitim zırvası
-Anayasadan TÜRK kelimesinin çıkarılması girişimleri
-AKP’nin tavizkar tutumu karşısında dillendirilmeye başlanan özerklik, federasyon gibi saçmalıklar
-Ve bunlara benzer devletimizin üniter yapısını zedeleyebilecek, milli birlik ve beraberliğimizi bozabilecek olaylar vardır.
Maalesef AKP hükümeti bu saydığım gerçekleşmesi muhtemel olayların hemen hepsini gerçekleştirebilmek için yeniden yapılması planlanan anayasayı kullanmaya çalışmaktadır. Hatta Sn. Başbakan Anayasa konusunda TBMM’de ve TBMM’de kurulan Anayasa uzlaşma komisyonunda bir uzlaşma olmazsa bizleri terör örgütünün siyasi uzantısı olan parti ile beraber yeni Anayasa yapmakla tehdit ediyor. Fakat bizlerde buradan sesleniyoruz; Bu ülke üzerinde kirli emelleri olan kim varsa aklına iyice soksun, Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Liderliğinde MHP ve mensupları buradadır ve asla bunlara izin vermeyecektir.
Değerli Dava Arkadaşlarım;
Milliyetçi, ülkücü Hareketin tek başına iktidara giden yolu ilk olarak 30 Mart 2014te yapılması planlanan yerel seçimlerden geçmektedir. Bilindiği gibi 29 Mart 2009 seçimlerinde sizler üzerinize düşen görevi fazlasıyla yapmış ve sonucunda Manisa Belediyesinin burçlarına Üç Hilalli bayrağı dikmiştiniz.
O günlerde AKP’li Manisa Belediyesinin yanlışlarını, yolsuzluklarını ve beceriksizliklerini anlatarak kapı kapı dükkân dükkân gezerek ülkü ocaklarımızla, kadın kollarımızla, belde, köy ve mahalle temsilcilerimizle bu zaferi yaşamış ve Manisa’ya yaşatmıştık. İşte bugün burada yine bir seçim arifesindeyiz. Yine iş başa düştü. Ama bu kez MHP’li Manisa Belediyesinin yaptığı projeleri, şehrimize ettiği hizmetleri, kattığı değerleri halkımıza anlatarak bu çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor.
Değerli Arkadaşlarım;
Başkaları kabul etse de etmese de işlerine gelse de gelmese de Manisa da MHP’li Manisa Belediyesi ve Cengiz Ergün gerçeği var. Yaklaşık dört sene de şehrimizin çehresi değişti. Yapılan hizmetler inkâr edilemez boyutlarda. Hangi hizmetler mi bunlar? İşte bazıları;

-Uygulaması Devam Edenler;

-Efendiler Kahvesi, Yeni Otogar Projesi ve ALPARSLAN TÜRKEŞ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

Biten projeler;
Atatürk Gençlik Merkezi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Mümin Özkasap Spor Tesisi, Modern Muhtarlık Binaları, Cumhuriyet Meydanı, Fatih Çocuk Bahçesi Projesi, Uncubozköy Tarihi Kır Kahvesi, Toki 2 Spor Tesisleri, Laleli Çocuk Kulübü, Horozköy Kapalı Pazar Yeri,2. Anafartalar Parkı, Malta Parkı,Hafsa Sultan Yaşam Alanı 1.Etap - 2.Etap, Dış Mahalle Çocuk Kreşi, Havuzlu Çarşı, Nurlupınar Çocuk Klubü, Gülgün Hatun Hamamı ve Kabak Tekkesi Çevre Düzenlemesi, Çınarlı Kahve ve Alibeyli Camii Çevre Düzenlemesi, Şehit Yarbay Melih Gülova Parkı, Yeni Şantiye Hizmet Binası.
İşte Manisa Değişiyor. İşte MHP’li Manisa Belediyesi ve onun başkanı Sn. Cengiz Ergün’ün yaptıklarından sadece bir kaçı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır deyip, bu hizmetlerin devamını getirebilmek için, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yidirmemek için, ülkeyi bu hale getirenlerin eline Manisamızı teslim etmemek için, 2015’te tek başına iktidar olabilmemiz için daha önce il kongresinde de söylediğim gibi önce Allaha sonra da sizlere güvenerek, hem Manisanın ilk Büyük Şehir belediye Başkanı Milliyetçi Hareket Partili olacak diyorum hem de 17 ilçemizin 17’sinede talip olduğumuzu buradan ilan ediyorum.
Daha önce sizlerle yaptığımız Manisa Merkez İlçe istişarelerinde karşınıza ilçe başkanı olarak çıkmıştım. Şimdi ise karşınıza sizlerin destek ve teveccühleri ile il başkanı olarak konuşmaktayım. Mevkiimiz ve makamımızın hiçbir önemi yok. Yeter ki Yüce rabbim bizleri birbirimizden ayırmasın, birliğimizi dirliğimizi bozmasın, Allah beni ve arkadaşlarımı sizlerin duasından eksik bırakmasın.

Allaha emanet olun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!