8 Şubat 2013 Cuma

AKP İLE YÜZLEŞME KAÇINILMAZDIR



SİYASET / 2013-02-07 14:25:38

MECLİS'ten geçirilen Büyükşehir Kanunu'nun çok tehlikeli olduğunu belirten Bahçeli, "Mardin, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa büyükşehirler. Bunların yanına terörün yoğun olduğu, Şırnak, Hakkari, Batman'ı ekleyin aradaki boşlukları doldurun. 134 bin kilometrekare eder Ağrı'ya kadar. 8 milyonun üzerinde bir nüfus. Bununla başkanlık sistemini birlikte ele alırsanız, çayla şeker gibi birbirini tamamlar. Pamuk ipliğiyle bağlı hale gelir. O da kesilirse bağımsız devlet olur. Bu yasa önemli bir tuzak" dedi.
BAHÇELİ, mahalli seçimlerin hayati önemde olacağını da kaydederek, "AKP burada oy kaybına uğrar, bir siyasi iktidar değişikliği arkasından gelirse, 90 yıllık Cumhuriyetin yüzleşme dönemi olur. Hesaplaşma ve yüzleşme, yeni hükümet programının yarısını oluşturur. Türkiye'de bu tarihi yüzleşme kaçınılmazdır. AKP sonrasında kim gelirse gelsin, bu yaşanacaktır. Bu büyük bir yüzleşme büyük bir sorgulama olacaktır. Bu fırsatı millet bana verirse yaparım." şeklinde konuştu.
MAHALLİ seçimlerin belediye başkanı belirlemenin çok ötesinde anlam kazandığını, geleceğin iktidarının ve cumhurbaşkanının kim olacağının da bu seçimlere bağlı olduğunu ifade eden Bahçeli, 1 Mart'tan itibaren 9 bölgede 9 büyük miting yapılacağını ve bunların ilk üçünün "Bayrak, Türkiye ve Ülkem" adını alacağını açıkladı. Bahçeli, tutuklu komutanların tutuksuz yargılanması için yapılacak bir düzenlemeye katkı vereceklerini de söyledi.
MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Meclisten geçirilen Büyükşehir kanunun çok tehlikeli bir tuzak olduğunu belirterek, 2014 başında yapılacak mahalli seçimlerin hayati önemde olacağını söyledi. Bahçeli, "AKP burada oy kaybına uğrar, bir siyasi iktidar değişikliği arkasından gelirse, 90 yıllık Cumhuriyetin yüzleşme dönemi olur. Hesaplaşma ve yüzleşme, yeni hükümet programının yarısını oluşturur. Türkiye'de bu tarihi yüzleşme kaçınılmazdır. AKP sonrasında kim gelirse gelsin, bu yaşanacaktır. Bu büyük bir yüzleşme büyük bir sorgulama olacaktır. Bu fırsatı millet bana verirse yaparım" şeklinde konuştu.


BÜYÜKŞEHİR YASASI TUZAK
MHP'yi takip eden gazetecilerle akşam yemeğinde buluşan ve sohbet eden Devlet Bahçeli, çeşitli konulardaki sorulara da cevap verdi. Başbakan dahil hiç kimse hakkında dava açmadığını, anlatan Bahçeli, AKP'nin meclisten geçirdiği Büyükşehir yasasına özellikle dikkat çekti ve şunları söyledi: "Büyükşehir Yasası çok tehlikeli. Mardin, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa büyükşehirler. Bunların yanına terörün yoğun olduğu, Şırnak, Hakkari, Batman'ı ekleyin aradaki boşlukları doldurun. 134 bin kilometre kare eder Ağrı'ya kadar. 8 milyonun üzerinde bir nüfus. Bununla başkanlık sistemini birlikte ele alırsanız, çayla şeker gibi birbirini tamamlar. Pamuk ipliğiyle bağlı hale gelir. O da kesilirse bağımsız devlet olur. Bu yasa önemli bir tuzak."
MAHALLİ SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların mahalli seçimleri çok önemli bir hale getirdiğini kaydeden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "AKP, burada oy kaybına uğrar, bir siyasi iktidar değişikliği arkasından gelirse, 90 yıllık Cumhuriyetin yüzleşme dönemi olur. Hesaplaşma ve yüzleşme dönemi, yeni hükümet programının yarısı veya tamamını oluşturur. Türkiye'nin bu tarihi yüzleşmeye hazır hale gelmesi lazım. Siyasi iktidar değişikliği ile gelecek iktidar kim olursa olsun bir hesaplaşma ve yüzleşme olacaktır. Bu büyük bir yüzleşme büyük bir sorgulama olacaktır. Bu fırsatı millet bana verirse bunu mutlaka yaparım."
MHP lideri Bahçeli, "o zamana kadar bir bölünme olursa ne yaparsınız?" sorusuna, "bölünme ne kadar talep edilirse edilsin bunun bir sınırı vardır. Ayrışma bütünleşmeyi de beraberinde getirir." Cevabını verdi.
HİÇBİR ŞEY TESADÜF DEĞİL
ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırıyla gündeme gelen DHKC'nin toplumsal tabanı olmayan, bir amacı bulunmayan bir terör örgütü olduğunu, taşeron olarak kullanıldığını, başkalarının kendi yapamadıklarını yaptırdığı bir örgüte dönüştüğünü kaydeden Bahçeli, Türkiye'de hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, salim bir kafayla düşünüldüğünde her şeyin oya gibi nasıl işlendiğinin görüleceğini anlattı. Bahçeli, "11 gün bir kadına ulaşılamıyor. Türkiye'de bu kadar teknik imkan var. Her taraf mobesse kamaraları ile izleniyor. Sonra öldürüldüğü ortaya çıkıyor. Bu nasıl oluyor, düşünmek lazım. Ceset surlarda bulundu. Ve şimdi surlar sorgulanıyor. ABD'li kadın orada ölmeseydi, surlar sanki güllük gülüstanlıktı. Öyle bir senaryo yazıyorlar ki, muhteşem yüzyıldan çok daha iyi yazılmış bir senaryo."
Tutuklu komutanlarla ilgili başbakanın söylediklerinin arkasından ne geleceğini bilmediklerini, ancak bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, bu konuda her türlü desteği verebileceklerini söyledi. Bahçeli, ulus ve millet kavramlarının Türk Dil Kurumu sözlüğünde aynı tarif edildiğini, Türk milliyetçilerinin 150 yıllık birikimle her şeyi net olarak ortaya koyduklarını ve kimsenin bu birikimi inkar edemeyeceğini söyledi.
ÇÖZÜLME VE ÇÖKÜŞ TEHLİKESİ
Mahalli seçimlerin belediye başkanı seçmenin yanında çok daha farklı bir anlam taşıdığını ifade eden Bahçeli şunları söyledi: "Seçimler Cumhurbaşkanının kim olacağını ve geleceğin iktiranını tayin edecek. Tüm partiler yerel seçimlere önem verecektir. AKP'nin oyları yüzde 40 altında kalırsa, aday olmaya hazırlananlar bakalım göze alabilecekler mi? Millet iradesi ile demokrasi sürecindeki tıkanıklık aşılmalı. Türk milleti bu tarihi süreci değerlendirmeli. Bir oy kaybı AKP için 10 yıllık iktidarın kendi içinde özeleştiri yapmasına da imkan verir. Bu yapılmazsa çözülme ve çöküş başlar. Bu seçim herkes için önemlidir. Her vatandaş bu seçimi önemsemelidir."
9 BÜYÜK MİTİNG
1 Mart'tan itibaren meydanlara ineceklerini açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli, 9 bölgede 9 büyük mitin yapılacağını, hepsinin ayrı teması olacağını, ilk üçünün "bayrak, Türkçe, ülkem" adını alacağını ifade etti. Bahçeli, "Bunlar iktidara uyarı, milleti uyanışa davet mitingleridir" dedi.


MERAK ETMEYİN DEVLET YARDIMI VAR
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Üniversitelerden konferans daveti geliyor mu, güvenlik için mi katılmıyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine "Ülkücünün güvenlik sorunu olmaz, Allah'a teslim olmuş olanın güvenlik sorunu olmaz" dedi. Bahçeli, "Öğrenci olaylarının en yoğun olduğu dönemde benim sınıfımın yarısı devrimci olduğu halde olay olmazdı" diye konuştu. Öğretim üyeliğinin kendine özgü güzelliği olduğunu anlatan Bahçeli, öğrencilerin kopya çekme tekniklerini de anlattı. Bahçeli, gülümseyerek, 40-45 puan alan öğrencilere "Merak etmeyin devlet yardımı var" dediğini kaydetti. Zaman zaman otomobili ile şehir turu attığını belirten Bahçeli, "Arabada şu aralar Melihat Gülses'i ve özellikle de 'Fikrimin ince gülü'adlı şarkısını dinliyorum" dedi.
Bahçeli, teşkilatların Ankara'ya gelerek hizmet içi eğitim almasının hem maddi hem de zaman açısından yük getirdiği için online eğitim projesine başladıklarını bu anlamda 1 Şubat'ta Ankara, Yalova, Kocaeli ve Gaziantep'de pilot uygulamayı gerçekleştirdiklerini anlattı. Bahçeli, bu teknoloji ile 500 teşkilata aynı anda uzaktan eğitim verilebildiğine işaret etti.