23 Ocak 2013 Çarşamba

AHMETLİ ÜLKÜ OCAKLARI MEVLİD KANDİLİ MÜNASEBETİYLE LOKMA DÖKTÜRDU; BAŞKAN BOZDEMİR, KANDİL MESAJI YAYINLADI.




   Ahmetli Ülkü Ocakları Mevlid Kandili münasebetiyle Ahmetli Belediye önünde Lokma döktürdu, Başkan Burak Bozdemir, Mevlid Kandili Mesajı Yayınladı.

  Mevlid Kandili münasebetiyle Ahmetli Belediye Önünde Lokma döktüren Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, Mevlid Kandili sebebiyle yazılı bir mesaj da yayımladı.



  Bozdemir  mesajında; insanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’in, 571 yılında Kâmeri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12. gecesi doğduğunu belirtti. Bunun için bu mübarek geceye “Mevlid Kandili” dendiğini ifade eden Başkan Bozdemir, şunları kaydetti:
      
       “Peygamberimizin dünyaya gelişi, bu kutlu doğum dünyanın en önemli olaylarından biridir. O’nun dünyaya gelişiyle karanlıklar aydınlandı. Yüzyıllardır Mevlid Kandili olarak kutlanan bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Hz. Peygamberi sevmek ve O’nu örnek almak demek, O’nun insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Bu önemli gecede barış için, acıların ve göz yaşlarının dinmesi için, insanlığın güzel yarınları için bol bol dua edelim. Çevremize birlik ve beraberlik mesajları verelim. Bütün dünyada acının, gözyaşının, şiddetin ve terörün sona ermesi, insanlığın barış ve huzuru için bol bol dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin ve İslam Alemi’nin kandilini tebrik ederim.” Dedi.