7 Ocak 2013 Pazartesi

AHMETLİ’DE ÇOK SAYIDA MOTORSİKLETE EL KONULDU!

Ahmetli Emniyet Müdürlüğüne bağlık Trafik Ekipleri geçtiğimiz Cuma günü yaptıkları kontrollerde çok sayıda motosiklete el koydu.


Ahmetli ilçe merkezinde çarşı ve sanayide kontrol çalışması yapan trafik ekiplerinin, evrakları eksik olan, tescili ve sigortası olmayan motosikletlere el koyması trafik ekiplerinin doğal görevlerinden olup vatandaşlar tarafından da “devletin normal işleri” olarak kabul edilmektedir. Emniyet yetkilileri tarafından yapılan bu denetlemelerin amacı, güvenli bir trafik akışını sağlamak, motosiklet kazalarına engel olmak, motosiklet hırsızlığına engel olmak, sonuçta vatandaşların can güvenliğini sağlamak olduğu Ahmetlili vatandaşlarca da bilinmektedir. 

Ancak; vatandaşın yadırgadığı, kabul etmekte zorlandığı, ekiplerin çarşıda, caddede, sanayine, hatta; sanayide dükkanlarda başında sahibi bulunmayan -plakasından sorgulanan- motorsikletlere de el konularak; Kaymakamlık binasının bahçesinde alıkonulması. 

Vatandaşların ortak kanaatı başında sahibi bulunmayan motorsikletlere el konulmasının yanlış olduğu, geniş kapsamlı bu kontrollerden önce konunun ilan edilerek, vatandaşlara eksikliklerini tamamlamaları için süre verilmesinin daha doğru olacağı kanaatidir. Yoksa; Ahmetlili vatandaş, devletine, devletinin görevlilerine ve özellikle de emniyet görevlilerine karşı saygılıdır. Yetkililerin de vatandaşa devletin güler yüzlü yüzünü göstermede daha anlayışlı, vatandaşın işlerinde kolaylıklar göstermesini beklemektedir.