18 Ocak 2013 Cuma

MHP’Lİ AKÇAY, ARINÇ SAFINI BELLİ ETMİŞTİR.


MHP Manisa Milletvekili Akçay gönderdigi basın açıklamada Diyarbakırda yapılan cenaze töreni ile ilgili yaptıgı acıklamada sert ifadelere ile Arınç'a ve Ak Parti hükümetine  yüklendi. Akçay yaptıgı açıklamada şu ifadelere yer verdi. 
AKP’nin PKK’yı aklamak ve siyasallaştırmak adına, bütün değerlerimizi ve milli ilkelerimizi ayaklar altına alındığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ 2002 yılında sıfır noktasına inen terör AKP hükümetinin aciz ve teslimiyetçi politikaları yüzünden yeniden hortlamıştır. Erdoğan 2005 yılında Diyarbakır ziyaretinde yıllardır devam eden bölücü terör olayını Kürt sorununa dönüştürerek, PKK’nın yıllardır yapamadığını yapmış, Türkiye’yi bir ayrışmaya ve çatışmaya, çatışmanın sonucu olarak bir bölünmeye götürecek gafletin içine düşmüştür. AKP’nin İmralı Canisi ile görüştüğünü söylediğimizde bizi şerefsizlikle suçlayan Başbakan Erdoğan bu gün İmralı Canisi ile görüşmeler yapıldığını ve MİT müsteşarını bu konuyla ilgili olarak görevlendirdiğini bizzat kendisi söylemektedir. PKK’lılarla kucaklaşan BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılacağını söyleyen Başbakan Erdoğan bu gün o milletvekilleri ile açılım adını verdiği yıkım ve ihanet senaryosunun başrolünde oynamaktadır.” dedi.
Fransa’da öldürülen 3 PKK’lı için Diyarbakır’da adeta devlet töreni düzenlendiğini söyleyen AKÇAY, “Başbakan Erdoğan 15 Şubat 2004’ de Kanal D’de Teke Tek programında ‘ Büyük Ortadoğu Projesi var, işte o projede Diyarbakır’ı merkez yapacağız.’ demiştir. Paris’de öldürülen teröristlerin cenazeleri Tunceli, Mersin ve Kahramanmaraş’ta toprağa verilecekken bu teröristler Diyarbakır’a getirilerek Diyarbakır’da bu teröristler için tören düzenlenmiştir. BDP ve PKK’lıların düzenlediği bu törende İmralı Canisi’nin posterleri asılmış, sloganlar atılmış, PKK paçavraları bayrak direklerine asılmış, teröristlerin cenazeleri PKK paçavralarına sarılmıştır. Diyarbakır’daki bütün bu olaylar sırasında güvenlik PKK’lar tarafından sağlanmış, Başbakan Erdoğan’ın talimatı ile polis ve güvenlik güçleri meydanlardan uzak tutularak Diyarbakır adeta PKK’ya teslim edilmiştir. Bilindiği gibi 2009’daki Habur rezaletleri basına yansımış ve Türk Milleti AKP’nin teröristleri kahraman gibi karşılamasına tepki göstermişti. Üç PKK’lı terörist için Diyarbakır’da düzenlenen cenaze törenindeki rezaletlerin basına yansımasından ve Türk Milletinin bu rezaletlerin hesabını sormasından korkan AKP bu törenleri yayınlatmamıştır.” dedi.
Diyarbakır’da teröristler için adeta devlet töreni düzenlenirken Mardin’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Cengiz Engizek’in gariban gibi defnedildiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Diyarbakır’da üç terörist için adeta devlet töreni yapılırken Mardin’de bu vatan için şehit olan polis memuru Cengiz Engizek’in cenaze merasimine sadece mesai arkadaşları katılmıştır.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yüklenen AKÇAY, “İmralı Canisi ile yapılan müzakerelerin sekteye uğramaması gerektiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Paris’te öldürülen üç PKK’lı terörist için üzüldüğü ve bunun bir vahşet olduğunu söylemektedir. Paris’te öldürülen üç teröriste üzüldüğünü ve bunun bir vahşet olduğunu söyleyen Arınç, Mardin’de şehit olan polis memuru Cengiz Engizek için hiçbir açıklama yapmamıştır. Olur olmaz her yerde ağlayan Sayın Arınç’ın maalesef şehitlerimiz için iki damla göz yaşı döktüğünü henüz göremedik. Arınç’ın İmralı ile pazarlık süreci ve öldürülen teröristler için söylemiş olduğu bu beyanatları Arınç’ın teröristlerin saflarında yer aldığını göstermektedir.”dedi.
Kaynak:http://www.habercigazetesi.org/haber-1544-MHPLI-AKCAY-ARINC-SAFINI-BELLI-ETMISTIR.html