16 Ocak 2013 Çarşamba

MANİSA AHMETLİ’DE ELEKTRİK ÜRETME AMAÇLI SICAK SU SONDAJ ÇALIŞMASI HIZLA DEVAM EDİYOR!


  
Manisa’nın Ahmetli İlçesi Barbaros Mahallesinde özel bir firma tarafından Jeotermal kaynaklardan elektrik üretmek amaçlı sıcak su sondaj çalışması son hızla devam ediyor.

            Manisa’nın Ahmetli ilçesi Barbaros Mahallesinde özel bir firma tarafından jeotermal kaynaklardan elektrik üretmek amacıyla sıcak su sondaj çalışmaları hızla devam etmekte olup; edinilen bilgiye göre 1200 metre civarında derinliğe inileceği, şu an itibariyle 1000metre derinliğe inildiği bilinmektedir.
İstenilen miktarda sıcak suyun çıkması halinde jeotermal enerjinin uzun ömürlü olması, maliyetinin diğer enerji kaynaklarına göre daha ucuza mal edilebilmesi diğer enerji kaynaklarından büyük ölçüde tasarruf sağlayacağı bilinmektedir. Ayrıca arzu edilen sıcak suyun çıkması halinde yapılacak elektrik santralinde 200-300 kişiye iş imkanının olabileceği ve  jeotermal enerjinin elektrik üretimi dışında seralarda ziraat sektöründe, turizmde ve ısınmada da kullanılabileceği düşünülürse çıkarılacak sıcak suyun Ahmetli’nin gelişimine de önemli ölçüde katkısı olabileceği düşünülmektedir. 
Ahmetlili vatandaşlar; sabırsızlıkla, heyecanla sıcak suyun çıkarılmasını beklemektedir.