14 Ocak 2013 Pazartesi

AYDIN'DA DA MHP'YE BÜYÜK KATILIM



(Güzel Şeyler Oluyor albümünden)
       “ MHP Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte, farklı partilerden istifa edenlerinde aralarında bulunduğu yeni üyelere MHP rozeti takıldı. Gece MHP"ye emek vermiş olan partililer de onurlandırıldı. „


       MHP Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinlikte, farklı partilerden istifa edenlerinde aralarında bulunduğu yeni üyelere MHP rozeti takıldı. Gece MHP’ye emek vermiş olan partililer de onurlandırıldı.

       MHP Aydın İl Teşkilatı, “Biri Ülkemiz Biri Ülkümüz Eller İstiyor Diye Vaz mı Geçelim” adı altında yemekli bir gece organize etti. Geceye konuşmacı olarak MHP MYK Üyesi Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem katıldı. Gecede TBMM Meclis İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan, İlçe ve Belde Başkanları, Belediye Başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yer aldı. Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı geceye partililer akın etti.

       Gece saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’ndan sonra Yıldırım Yıldızdoğa’nın türküleriyle devam etti. Gecede ayrıca MHP’ye kurulduğu yıllardan bu güne kadar hizmetlerde bulunmuş 70 yaş üstü partililere plaket takdim edildi. Duygusal anlara sahne olan törende plaket alan İbrahim Soysal’ın konuşması partilileri duygulandırdı. Gecede daha sonra başta iktidar ve ana muhalefet partilerinden istifa ederek MHP’ye geçiş yapan katılımcılar için rozet takma töreni düzenlendi. MHP İl Başkanı Köse, partiye yüzlerce katılımın olduğunu gecede sembolik olarak elli kadar katılımcıya rozet takılacağını söyledi. 2014 yerel seçimlerinin MHP Aydın İl Başkanlığı için çok önemli olduğunu vurgulayan Köse, Büyükşehir belediyesini kazanmak için bütün salondan söz aldı. Köse, “Büyükşehiri MHP kazanacak” diye konuştu.


MHP BÜYÜKŞEHRİ BİLDİRİ İLE ANLATACAK

       MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak da, Büyükşehir Yasasını eleştirdi. Hükümeti suçlayan ve ana muhalefet partisi CHP’yi de sessiz kalmasından dolayı eleştiren Uzunırmak, önümüzdeki süreçte 500 bin bildiri bastırarak Büyükşehir Yasasındaki olumsuzlukları anlatacaklarını kaydetti. Uzunırmak,  “Vatandaşlarımızdan bildiriyi 5 yıl saklamalarını isteyeceğiz. Erken uyanan vatandaşımız zaten MHP’ye oy verecektir. Dediklerimizgerçekleşmezse bize oy vermesinler ama gerçekleşirse 5 yıl sonra olsa da bize oy versinler. Kapı kapı dolaşarak olumsuzlukları anlatacağız. Yalan rüzgârların, biteceği günler yaklaştı. Aydın’dan başlayan gönül seferberliğini, tüm Türkiye’ye şamil kılmamız gerekiyor. Bugün ağlamadan sorumlu devlet bakanı ‘dağa çıkana ağlamamız lazım’ diyor. Başbakan ise, ‘ağlamamalıyız’ diyor. Tiyatro kurulmuş, herkes rolünü oynuyor. Bu işin için de olan herkesin, akıllarını başına almalarını diliyorum. Bu ülke görüşme masalarında kurulmadı, ülkemiz zafer cephelerinde kuruldu. Bu ülke için bedel ödedik, gerekirse yeniden öderiz” dedi.
Büyükşehir Yasası’nın yeterince Aydın’da ve Türkiye’de tartışılmadığına değinen Uzunırmak, “Neden büyükşehir, nasıl büyükşehir Aydın bunu tartışmalıydı. Genel başkanları AKP’ye kredi sağlayan arkadaşlarımızsa yerelde iktidar hırsı ile bu konuya hiç değinmediler AK Parti zaten vatandaşı kandırmanın peşinde” şeklinde konuştu.

       MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem ise, Biri Ülkemiz Biri Ülkümüz Eller İstiyor Diye Vazmı Geçelim” sunumunu yaptı.

       Partililerin büyük bir ilgiyle dinlediği konferansta ülkenin önemli sorunlarına değinen Erdem, İmralı görüşmelerinin yanlış olduğunu vurguladı. Sümela Manastırı’nda yıllar sonra Trabzon’un fethinin yıldönümünde ayin yapılmasının, Akdamar kilisesinin bir tek cemaati yokken yurtdışından cemaat getirilerek milyonlarca lira para harcanarak hizmete açılmasının yanlış olduğunu savunan Erdem, şöyle konuştu: “Bilecik üniversitesi’ne Şeyh Edebali’nin isminin verilmesi hakkında önerge verdiğimiz halde reddedildi. Osmanlı’dan kalan Bulgaristan-Yunanistan-Kosova gibi ülkelerde bulunan Türk vakıf arazileri bize verilmedi ama ülkemizdeki azınlık vakıflarına tarımla ilgili bir kanun hükmünde kararname ile bir oldubittiye getirilerek Türk milletine ait varlıklar karşılıksız olarak yabancılara teslim edildi. Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulayıcısı haline geldik. Büyük Ortadoğu Projesi, Müslüman halklara çok büyük zarar verdi. Yüz binlerce Müslüman katledildi. Bütün Ortadoğu ve İslam aleminin huzurunun bozuldu. Bugün bir araya gelmek nasip oldu. Türklülüğün, Türkiye’nin ne anlama geldiğini anlamayan zavallılar. Devletle mücadele eden, devleti yakmaya çalışan gafiller sözüm ona Müslüman olduklarını, İslamiyet’i hayat tarzı olarak benimsediklerini söyleyenler, yalan söylüyor. Sakın ola şu anda karşı karşıya kaldığımız acı manzara içerisinde uyutulan uyuşturulan değerlerinden koparılar başkalarına el avuç etek öpen bir manzaradan dolayı bu asil millete olan samimi duygularımızı koparmayalım. Gerçekten biz öyle bir milletiz ki görmeden inandığı bir Allah’a kulluğu, görmeden inandığı bir Peygamber’in sünnetine sarılmayı, Allah’ın insanlığın dünya ve ahiret saadeti vesilesi kıldığı Kur-an’a uymayı bir hayat tarzı kabul edip ona ayak uzatmayı dahi ayıp sayan asil bir milletin çocuklarıyız. Öyleyse değerlerimize sahip çıkalım" dedi.