23 Ocak 2013 Çarşamba

Kandil Simitleri Başkandan



Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mevlid Kandili olması sebebiyle Manolya Meydanı’nda 10 bin adet kandil simidi dağıttı. Başkan Ergün kandil simidi almak için sıraya giren yüzlerce vatandaşın kandilini de kutlarken, vatandaşlarda Başkan Ergün’e teşekkür etti. Kandil Simidi almak için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanına gelen Alaybey Mahallesi sakinlerinden Emel Özşen isimli bir bayanda, “Manisa’ya yaptığınız hizmetlerden dolayı size teşekkür ediyorum” diyerek Başkan Ergün’ün alnından öptü.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğduğu gün olan Mevlid Kandili nedeniyle, Manisa Belediyesi tarafından vatandaşlara 10 bin adet kandil simidi dağıtıldı. Manolya Meydanı’nda düzenlenen kandil simidi dağıtımına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Funda Solak, Tamer Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, belediye daire müdürleri ile birlikte belediye meclis üyeleri katıldı. Kandil simidi dağıtımı dualarla başladı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başkan yardımcıları ile birlikte kandil simidi almak için sıraya giren vatandaşların ellerini sıkarak Mevlid Kandili’ni de kutladı. Manolya Meydanı’nda yaklaşık iki saat süren kandil simidi dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meydanın olduğu caddeden halk otobüsü ve araçlarıyla geçen vatandaşlara da zabıta ekipleri kandil simidi dağıttı.
Başkan Ergün’ü Tebrik Etti Alnından Öptü
            Kandil simidi dağıtımında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, kandil simidi almak için sıraya giren ve Alaybey’de ikamet ettiğini belirten Emel Özşen isimli bir bayan, teşekkürünü farklı bir biçimde sundu. Manisa’ya ve mahallelerine yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden Özşen, “Sayın başkanım hizmetleriniz bizleri mutlu ediyor. Bende yapılan bu hizmetler karşılığında sizi ilk gördüğüm yerde alnınızdan öpeceğimi çevreme söyledim. Bugün bunu gerçekleştirmek istiyorum” diyerek Başkan Ergün’ü alnından öperek hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Başkan Ergün’de, halkın kendisine gösterdiği ilgi karşısında memnuniyetini ifade etti. Kandil simidi alan birçok vatandaş, Manisa Belediyesi’nin her yıl yaptığı bu etkinliği takdirle karşıladıklarını belirterek Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
Halkımızla İç İçe Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz
         Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de yaklaşık dört yıldır kandillerde vatandaşa kandil simidi ve kandil helvası dağıttıklarını hatırlatarak, “Halkımızla iç içe olmak ve kandillerini kutlamak için bugünde onlarla bir araya geldik. Peygamber efendimizin doğum günü olması nedeniyle halkımızın kandilini kutladık ve kandil simidi dağıttık. İçinde bulunduğumuz gün gerçekten Müslümanlığın doğuşu noktasında önemli bir başlangıcı ifade ediyor. Ben Manisa’da, Türkiye’de ve Dünya’da yaşayan Müslümanların Mevlid Kandili’ni kutluyorum. Bugün 10 bin kandil simidi dağıttık. Halkımız da yoğun ilgi gösterdi. Halkımızla iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkında memnuniyeti bizleri sevindirdi” diye konuştu. 
Kaynak:http://www.manisa.bel.tr/icerik/277/4693/kandil-simitleri-baskandan.aspx