11 Ocak 2013 Cuma

MHP: Şehit Çocuklarının Tamamına İş Verilsin


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, parti olarak şehitlerin çocuklarının hepsine kamuda iş hakkı...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, parti olarak şehitlerin çocuklarının hepsine kamuda iş hakkı verilmesini istediklerini bildirdi. Akçay, “Sayın Başbakan üç çocuk diyor. Ancak son çıkan kanun ile şehitlerimizin çocuklarından sadece birine kamuda iş hakkı veriyoruz. Ben de Sayın Başbakan ve Ak Parti milletvekillerine soruyorum; Şehidimizin bizlere emaneti olan bu çocuklardan hangisine sahip çıkacaksınız? Devlet olarak Şehidin bir çocuğuna sahip çıkacaksak neden az üç diyorsunuz?” dedi.
370 sıra sayılı kanun tasarısının 8′inci maddesi üzerine Tbmm genel kurulunda konuşan MHP Manisa Milletvekili Akçay, şunları söyledi: “Anayasamızın 10. Maddesinde ‘Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz’ ifadesi yer almaktadır. Anayasanın 61. Maddesinde ‘Devlet, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malül ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar’ hükmü bulunmaktadır. Şehitlerimizin geride kalan dul ve yetimleri ile malül ve gazilerimizin korunması yönünde gerekli tedbirlerin alınması, yaşam seviyelerinin toplumda kendilerine yaraşır düzeye çıkarılması devletimizin temel görevlerinden biridir.”
Şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesi gerektiğini ifade eden MHP’li Akçay, “6353 Sayılı Kanun ile şehit ailelerine ikinci imkanı tanınmıştır. Şehitlikten doğan iş hakkının birini eşi ya da çocukları diğerini ise anne, baba veya kardeşleri kullanabilmektedir. Şehidimizin iki veya üç çocuğu olduğu durumlarda ikinci iş hakkı şehidin kardeşlerinden birine verildiğinden şehidin çocuğu açıkta kalmaktadır. Bu durum şehidin eş ve çocukları ile anne baba ve kardeşleri arasında anlaşmazlıklara ve dargınlıklara ve parçalanmalara neden olmaktadır” diye konuştu.
Kaynak:http://www.ulkucukadro.com/mhpli-akcay-sehit-cocuklarinin-tamamina-is-verilmesini-istedi.html?fb_ref=below-post&fb_source=message