28 Ocak 2013 Pazartesi

İhanetin yeni adımı SİYASET / 2013-01-25 16:34:05




ORHAN KARATAŞ
Artık gizleme gereği duymuyorlar. AKP-BDP-CHP ve İmralı ele ele verdiler ve ülkeyi hızla felakete götürüyorlar. İmralı canisi istiyor, BDP zemin hazırlıyor, CHP destek veriyor ve AKP hayata geçiriyor. Dağdaki katiller de bir tehdit unsuru göreviyle, bomba patlatarak, katliam yaparak, güya bu kirli ittifakın ne kadar haklı olduğunu göstermeye çalışıyor.
HAYATİ VİRAJ
Türkiye'nin şu anda yaşadıklarının özü, özeti budur. Bunun dışında söylenenler, yazılanlar bu milleti uyutmak ve bu tabloyu gizlemek içindir. Söylediklerimizi biraz daha somut hale getirelim. Şu anda TBMM'de bir kanun tasarısı görüşülüyor. Tasarı ile mahkemelerde Kürtçe konuşulması serbest hale getiriliyor. Yani AKP sayesinde Kürtçe resmi dil olma konusunda çok hayati bir virajı daha dönüyor. Şu tesadüfe bakın ki, tam bu sırada İmralı canisinin dağdaki katillere eylemsizlik çağrısı yapacağı ileri sürülüyor. Yine tesadüfe bakın ki, bunlara paralel olarak BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş İmralı'daki bebek katiliyle görüşme taleplerini hatırlatıyor ve tehdit ediyor. Aralarındaki paslaşmanın, İmralı'nın bir parti genel merkezine çevrilmesinin, Türkiye'nin felakete sürüklenmesinin bundan daha net, daha kesin, daha açık bir fotoğrafı olabilir mi?
BİRBİRLERİNİ TAMAMLIYORLAR
Daha önce yaptıkları ve söylediklerini de alın bunun yanına koyun. Nasıl da birbirlerini tamamladıklarını, nasıl da adım adım ve hazmettirerek gittiklerini bir defa daha göreceksiniz. Oslo pazarlıkları sonrasında gündeme gelenleri hatırlayın. PKK'nın istek ve taleplerini sıralayın. Sonra da dönün AKP'nin yaptıklarını yanına koyun. Ülkeyi federasyona dönüştüren kanun düzenlemesini niye yaptıkları şimdi daha iyi anlaşılmıyor mu? İmralı canisinin bu kanun hakkındaki, "beklentilerimizi karşılıyor" beyanları daha bir yerine oturmuyor mu? Diyarbakır'da Paris'ten gelen teröristlerin cenazesi sırasında fiili olarak federasyon durumunda ne olacağını ortaya koymadılar mı? Bütün gizleme gayretlerine rağmen oranın tamamen PKK'ya teslim edildiğini bu millet görmedi mi?
EV HAPSİ ZATEN VAR
İmralı'daki caninin durumu ve konumu da her halde bu milletin dikkatinden kaçmıyordur. Önce 5 milyon lira harcayarak oraya yeni ve kapsamlı binalar yaptılar. Sonra caniyi oraya yerleştirdiler. Arkasından arkadaş gönderdiler. Spor ve her türlü sosyal faaliyet imkanı sağladılar. Bu da yetmedi televizyon verdiler. Orası zaten bir siyasi parti genel merkezine dönüştürülmüştü. Şimdi de siyasi uzantılarının düzenli aralıklarla gidip, talimat almalarının yolunu açtılar. PKK'nın öncelikli talepleri zaten bunlar değil miydi? İmralı canisinin ev hapsine çıkarılması daha nasıl olur? Şu anda bir evde bulunup da, İmralı'da bulunmayan ne kaldı? Devlet kontrolünde, millet sırtından her türlü konfor, her türlü imkan ve her türlü ihanet.
NİHAİ HEDEF BÖLMEK
Şimdi birisi çıkıp, bütün bunların sonunda bölücü terörün biteceğini ve ülkeye huzur geleceğini iddia edebilir. Bunu söyleyenleri anlıyorum da, buna gerçekten inan varsa, gerçekten aklına şaşarım. Bugün dağdaki katillerin çok büyük çoğunluğunu Suriye başta olmak üzere bölgenin diğer ülkelerinden toplananlar oluşturuyor. Türkiye'nin huzuru onları niye ilgilendirsin? Onların tek bir beklentisi, tek bir hedefi var. O da Kürdistan'dır.
Bu bizim iddiamız veya yorumumuz değil. Bizzat Barzani'nin açıklamaları ile sabittir. PKK'nın nihai hedefinin bu olduğu kendi beyanları ve belgelerinde mevcuttur. Bu da yetmiyor. Uyuşturucu ve kaçakçılık başta olmak üzere her türlü kirli işi yaparak büyük bir ekonomi oluşturduklarını ve bundan kolay vazgeçmeyeceklerini zerre kadar aklı olan herkes görüyor ve söylüyor. Dolayısı ile hiçbir şekilde kan dökmekten geri durmayacaklardır. Şu ana kadar AKP'nin yaptığı teslimatlar sadece işlerini kolaylaştırmış ve nihai hedeflerine daha kolay ulaşmalarının yolunu açmıştır. Hepsi o kadar.
YILDIRMA GAYRETİ
Yine geldik aynı yere. Meclis'ten geçirilmek istenen yeni ihanet yasasının görüşülmesi sırasında bir defa daha görülmüştür ki, bu milletin MHP'den başka sığınacağı hiçbir kapı kalmamıştır. AKP ve BDP'nin görüşmeler sırasında nasıl paslaştıklarını, CHP'nin onları nasıl tamamladıklarını bu millet ibretle izliyor.
Çoğunluklarına dayanarak ve zor kullanarak MHP'yi yıldırma ve vazgeçirme çabaları hiçbir şekilde sonuç vermiyor. Artık saflar netleşmiş, niyetler ortaya çıkmıştır. Yapılacak ilk seçimde Türk milleti bir siyasi tercih yapmayacak, bu ülkenin kaderine yön verecektir.