20 Nisan 2013 Cumartesi

Ahmetli Ülkü Ocaklarından Örnek Kutlu Doğum Haftası Proğramı


  19 Nisan 2013 Cuma akşamı Ahmetli Ülkü Ocakları, Belediye Düğün Salonunda  “Kutlu Doğum Haftası” proğramı ile Ahmetlili vatandaşların takdirini kazandı.
Proğramın koordinatörlüğünü M.H.P eski ilçe başkanı Yusuf Furan’ın,  sunuculuğunu Mustafa Özbek’in yaptığı proğramda  Saygı Duruşu Ve İstiklâl Marşının Okunmasından sonra Gülneva İlahi Ezgi gurubundan Hafız Ömer Faruk ALTUNAĞA’nın kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim okumasıyla programa başlandı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşması yapan Ahmetli  Ülkü Ocakları Başkanı Burak Bozdemir, konuşmasında: “Peygamber Efendimizin miladi doğum günü olan 20 Nisan 571 tarihinin üzerinden 1442 yıl geçmiş bulunmaktadır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz, yaşadığı zamanın karanlığına son vermiş, aydınlık bir dönemin müjdecisi olmuştur. Peygamber efendimiz, kargaşanın huzurla, cahilliğin ilimle, çirkinliklerin güzellikle tebdilini sağlamış, Yaradan’ın yüce mesajlarını insanlığa ileterek, insanlığın yolunu irfan ve ferasetiyle aydınlatmıştır.
Gönüllerimizin sultanı nebiler nebisi Peygamber Efendimizin kutlu doğumun 1442. yılını yaşadığımız bu günlerde, Peygamber Efendimizin rahmeti ve merhameti üzerimize olsun. Bizler Peygamber Efendimizin sabrından selamete yürüyerek, nebiler nebisinin nuruyla kararan kalplere ve hayata ışık olacaktır. Cenabı Allah bizleri Peygamber Efendimizin sancağı altında toplanmayı nasip etsin.
Peygamber efendimizin yaşantısı, güzel ahlakı, sabrı, adalet anlayışı, ileri görüşlülüğü ve insanlığa tebliğ ettiği mukaddes prensipleri Türk-İslam medeniyetinin de fikri ve fiili referans noktası haline gelmiştir. Gerek ülkemiz gerekse de İslam dünyası açısından, kültürel değerlerin tahrip edildiği, şiddet ve ahlaki bunalımların yoğunlaştığı bu günlerde Peygamber Efendimizin sünnetine, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in hikmetine daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle Peygamber efendimizi anmak,  anlamak ve ahlakını anlatmak için de bir vesile olan Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyor, tüm Türk -İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.
Değerli misafirler, gecemize katıldığınız için hepinizden Allah razı olsun diyor, geceniz hayırlı olsun diyorum.” Dedi.
Ufuk Şentürk ve İbrahim Çınar’ın okuduğu şiirler ve naatlardan sonra Yusuf Furan, “Kırk Yaşındasın” isimli şiiri okudu. Devamında Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası “İnsanlık Onuru” temalı sinevizyon gösterisi sunuldu.
Gülneva İlahi Ve Ezgi Grubunun Proğramında; Hafız Ömer Faruk ALTUNAĞA’nın söylediği ilahiler ,ezgiler ve Semazen gösterilerinin ardından program sona erdi. Semazen gösterisi ve İlahi-Ezgi dinletisi Ahmetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Programa Manisa İl Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu ve yardımcıları, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Gökkaya Belediye Başkanı İbrahim Kara, Ahmetli M.H.P İlçe Başkanı Orhan Karabina, Ahmetli Müftüsü Emre Önal, Tedaş Şefi Abdullah Oruç, İlçe Nüfus Müdürü Hüsamettin Kaya, Mal Müdürü Gıyasettin Mercan, Belediye Meclis Üyeleri ve  çok sayıda vatandaş katıldı. Proğrama vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.