10 Nisan 2013 Çarşamba

Ahmetli’de Türk Polis Teşkilatı’nın 168. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı!






Ahmetli’de Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 168. Yıldönümü  kutlandı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 168.Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle 9 Nisan Salı günü akşamı yatsı namazından önce Ahmetli Ulu Camii’nde Şehit Polisler ve tüm şehitlerimiz  için Mevlid-i Şerif okundu.
10 Nisan Çarşamba günü başta İlçe Emniyet Amiri Atakan Coşkun olmak üzere, Belediye Başkanı Ahmet Alhan, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Müdürleri, Okullardan seçilmiş öğrenci grupları, polisler ve vatandaşların katıldığı Çelenk koyma töreni yapıldı.
Ahmetli İlçe Emniyet Amiri Atakan Coşkun, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Akabinde saygı duruşundan sonra İstiklâl Marşımız söylendi. Günün anlam ve önemiyle ilgili İlçe Emniyet Amirliği Komiseri Mehmet Bayık bir konuşma yaptı. Bayık konuşmasında:
“…Güç fakat son derece şerefli bir görevi canı pahasına yerine getiren sevgili meslektaşlarım; Bu gün Türk Polisi olarak 168.Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.
Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım. 168.Yıldönümü kutlama törenimize hoş geldiniz.
İlk defa Polis adı verilen gerçek anlamda polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis nizamnamesi ile kurulmuştur.
Polis, anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakârlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir.
Polisin hedefi öncelikle suçun işlenmesini önlemektir. Her türlü illegal akımlara, bölücü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele ve trafik terörü başlıca öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bunlarla mücadelemize bu güne kadar olduğu gibi aralıksız ve kararlılıkla devam edilecektir…
İlçemiz; Manisa’nın huzurlu ilçelerinden bir tanesidir, burada en büyük pay şüphesiz Ahmetli halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık. Yine sizlerin desteğiyle huzur ortamı devam edecektir.
Bu mutlu günümüzde; Devletimiz ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken geride kalan dul ve yetimlerine şükranlarımızı belirtir, emekli ve gazilerimizi minnetle anar, halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza görevlerinde sağlık, başarılar ve mutluluklar diler, saygılar sunarım.” Dedi.
Kutlama töreni öğleden sonra Peri Öğrenci Pansiyonunda yapılan Kokteyl’le devam etti.