25 Nisan 2013 Perşembe

Çanakkale Şehitleri Anıtı Protokolü Ağırladı



            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa Belediyesi’nin kente kazandırdığı Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu ziyaret edildi. Ziyarette, Ulu Önder Mustafa Kemal önderliğindeki Türk halkının kurtuluş mücadelesi  ile Manisa halkının Çanakkale Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklar anlatıldı.
            Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ziyaret edildi. Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Mümin Deniz ve Funda Solak; Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Milletvekili Özgür Özel, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Baçsavcı Vekili Murat Çimen, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile CHP Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun’u anıt ziyaretinde ağırladı. Ziyarette Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu’ndan bir gurup öğrenci de yer aldı.  Öncelikle Atatürk Sergi Salonu’nu gezen ziyaretçiler, Çanakkale Savaşı’ndan bugüne kalan tarihi eserleri inceledi. Ardından Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kenan Tozak tarafından ziyaretçilere diyoramalar hakkında bilgi verdi. Manisa halkının Çanakkale Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıkları anlatan Tozak, savaşın Türk Tarihi’ne damga vurduğunu; bu nedenle Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun aziz şehitlerimizin hatıralarına saygı çerçevesinde yapıldığını belirtti. Anlatımın sonrasında ziyaretçiler kokteylde ağırlandı
Belediyeden Çocuklara Özel Armağan

             23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirilen ziyarette, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu gezen Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu öğrencilerine Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanlıkları içeren çizi romanlar hediye edildi. Kitapları beğeniyle inceleyen öğrenciler, hediyeleri için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.