14 Nisan 2013 Pazar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Manisa M.H.P’yi Ziyaret Ederek; Akil Adamlar ve 20 Nisan İzmir Bayrak Mitingi İle İlgili açıklama yaptı.






 Manisa, 14 Nisan 2013 Pazar 19.10
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Edip Semih Yalçın, beraberinde M.H.P Mersin Milletvekili Dr.Ali Öz, Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ve Sümer Oral’ın da katılımları ile Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarını ziyaret etti. Ziyarette açılış konuşmasını yapan M.H.P İl Başkanı Tamer Akkal, Habur, Oslo Görüşmeleri ve Nihayet İmralı süreci derken hükümetin açılım politikasını nereden nereye getirdiğini belirterek, sözü M.H.P Genel Başkan Yardımcısı E.Semih Yalçın’a bıraktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Edip Semih Yalçın, Akil Adamlar ve “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” mitinginin ikincisinin 20 Nisan'da 'Bayrak' temasıyla İzmir'de yapılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, açıklamasında:
“AKP iktidarı, antidemokratik uygulamalarına her gün bir yenisini eklemekte, Türkiye’yi hukuksuzluk uçurumuna her gün biraz daha yaklaştırmaktadır. Devlet kurumlarını siyasi rakiplerinden inkikam almak ve onları yıpratmak için kullanan bir iktidar iş başındadır. AKP hükümeti,icraatını onaylamayan bütün kesimleri karşısına almış; herkesle, her farklı sesle kavgaya girmiştir. İktidar, sosyal barışı ortadan kaldırmak ve kutuplaşmayı arttırmak için elinden geleni yapmaktadır.
Milletin gözünü boyamak üzere de akılları kiralanmış bir takım şöhret tutkunlarıyla medya jurnalcilerinden oluşan sözde “Âkil Adamlar Komisyonu” kurulmuştur. Bu komisyonun asıl amacı, Türk milletinin benimsemediği İmralı Ayrışma sürecine halkı alıştırmak, AKP-PKK pazarlığı sonucunda mutabakata varılan federatif devlet ve eyaletlere bölünmeye kamuoyunu ikna etmektir.
Bu komisyonun yaptığı iş, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmaktır. Türk milleti bunlara, “Kimin aklıyla karşıma geldiniz?” diye soracaktır. Çünkü fikir İmralı canisinden çıkmıştır. O bakımdan üyelerine İmralı İknacıları demek daha doğru olacaktır.
Bunlar, gittikleri her yerde halkın tepkisiyle karşılaşacaklar, sorgulamaya uğramaktan kurtulamayacaklardır. Türk milletinin karşısına çıktıkları her yerde “Akıl hocanız kim, Erdoğan mı, Öcalan mı? Bölücülük iknasına mı geldiniz? Aklınız nerede, İmralı’da mı Kandil’de mi? Yarım aklınızla bize bölücülük tuzağı kurmaya mı geldiniz? Gibi sorulara muhatap olacaklardır. İmralı İknacılarının kirli sularla aldığı abdest tutmayacağı gibi, kıldıkları namaz da kabul görmeyecektir.
Sözde “Âkıl” ların medya ayağında bulunanlar, aynı zamanda jurnalcilik ve tetikçilik görevlerini üstlenmişlerdir. Köşelerinden, AKP politikalarının önünde engel olarak gördükleri MHP’yi şiddeti teşvik etmekle suçlayarak her gün hedef göstermektedirler. Başbakan Erdoğan da, bu akıldanelerin gösterdiği hedef doğrultusunda hareket etmektedir.
Nitekim jurnalci köşe yazarlarının satırları derhal karşılığını bulmuş, Adalet Bakanlığı tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında fezleke hazırlanarak meclise gönderilmiştir. Böylece, İmralı Ayrışma Sürecinin mimarı olan AKP iktidarı, MHP’den korktuğunu bir kez daha göstermiştir. AKP liderinin ülkeye huzur, barış ve demokrasi getirme vaatlerinin bir kandırmacadan ibaret olduğu açık şekilde görülmüştür. Tayyip Erdoğan’ın barıştan anladığı, siyasi rakiplerinin üzerine gitmek, onları sindirmek ve yıpratmaktır. Sözüm ona demokrat ve barış güvercini olan Başbakan’ın siyasi rekabete ve tenkide en küçük tahammülü yoktur. Başbakan muhalefetsiz bir Türkiye özlemi içindedir.
Böyle giderse iktidara muhalefet eden bütün siyasilere yönelik uydurma ve kod adlarla düzenlenecek yeni operasyonlar beklenmelidir. Vatanın bütünlüğü ve milletimizin bekası için siyaset yapan insanların birer birer evlerinden alınıp demir parmaklıkların arkasına doldurulması beklenmelidir.
Bütün MHP milletvekilleri için fezleke çıkarsalar, hepimizin dokunulmazlığını kaldırsalar, MHP’nin sürdürdüğü tutarlı, ilkeli ve sorumlu politika değişmeyecektir. Bilakis meşru zeminde mücadelemiz eskisinden daha kararlı bir şekilde sürecektir. Çünkü ortada çok ciddi bir tehdit vardır. Hükümet göstere göstere bölücü örgütle al gülüm ver gülüm ilişkisine girmiştir. Kar dursun, analar ağlamasın diye binlerce insanımızın kanına giren bir örgütün talepleri ciddiye alınıp karşılanmaktadır. 1984 yılından beri verdiğimiz şehitlerin sorumlusu olan katiller yüceltilmekte, meşrulaştırılmaktadır. Bölücü örgütü memnun etmek için milletimizin egemenlik hakları ortadan kaldırılmak istenmektedir.  İmralı süreci adıyla ülke adım adım federasyona, bölünmeye götürülmektedir. Bu bir ihanet sürecidir ve böyle gitmez. Biz buna razı olmayız, olamayız.
Bütün bu gerçekler karşısında MHP’nin siyasi varlığı milletimizin bekası için bugün dünden daha önemli hâle gelmiştir. MHP’nin onurlu ve kararlı mücadelesinin milletimiz tarafından takdirle karşılandığından şüphemiz yoktur.
Bildiğiniz gibi, MHP’nin “Milli Değerleri Koru ve Yaşat”  sloganıyla başlattığı mitinglerin ikincisi 20 Nisan’da Cumartesi günü “Bayrak” temasıyla İzmir’de yapılacaktır. AKP’nin sapkın politikalarına karşı sesimizi yükseltmek için partimizin İzmir’deki Bayrak Mitinginde milletimizle buluşarak göstereceğimiz ortak irade, şer cephesine tokat gibi bir cevap olacaktır.
İzmir’deki bayrağa saygı ve tazim mitinginde, ay yıldızlı al bayrağımız, al bir sancak olup Alsancak’ta dalgalanacaktır.
İzmir’deki Bayrak mitinginde, Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen mihraklara karşı, bayrak nöbetinin MHP’de olduğu, bu uğurda milletimizin her ferdinin kanlarını ve canlarını feda etmeye hazır bulunduğu, bir kere daha ilan edilecektir.
Bütün vatandaşlarımızı, partimizin Bayrak Mitingine davet ediyoruz. AKP iktidarının oluşturduğu baskılara, Başbakan’ın tek adamlık heveslerine ve bölücü mihraklara karşı tek bilek, tek yürek olmaya çağırıyoruz.” Dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Edip Semih Yalçın’ın basın toplantısından sonra  beraberinde M.H.P Mersin Milletvekili Dr.Ali Öz, Manisa Milletvekilleri Erkan Akçay ve Sümer Oral, M.H.P İl ve Merkez İlçe Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Yönetimi, bir grup ilçe başkanı ile birlikte sırasıyla; Türk Kamu Sen Manisa Şubesi, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, Manisa Balkan Türkleri Derneği, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Aydınlar Ocağı Manisa Şubesi ziyaretleri gerçekleştirildi. Daha sonra da Çarşı turu ve esnaf ziyaretleriyle proğram sona erdi.