25 Nisan 2013 Perşembe

MANİSA MHP Teşkilatları Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN’ün Ev Sahipliğinde Yemekte Buluştu


         
           MAHALLİ İdareler Genel Seçimleri’ne kalan 11 aylık süre içerisinde yol haritasını belirlemek amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl, Merkez İlçe ve 16 ilçe başkanları düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı. Yerel seçim çalışmalarının son 2-3 aya sıkıştırılmadan başlatılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bundan sonraki süreçte ne yapılması gerekiyorsa, hem büyükşehir, hem de bütün ilçelerin alınması noktasında eksikliklerin belirlenerek en iyi sonucu alabilmek ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin en iyi şekilde temsil edeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.
            Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen toplantı Malta Parkı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, 15 ilçe başkanı ve partililer katıldı. Toplantı öncesi bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Tamer Akkal, “Bu akşam Milliyetçi Hareket Partisi 16 ilçe başkanımız ve teşkilatlarımız olarak Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün konuğu olarak burada yemek yiyoruz. Öncelikle ben Sayın Belediye Başkanım Cengiz Ergün’e bu misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Malum önümüzde bir yerel seçim var. 1 seneden az bir süre kaldı. Bunun değerlendirmelerini yapmak için 16 ilçe başkanımızla birlikte şuandaki mevcut merkez Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile bir yemek yemeyi istedik. Sağ olsun o da bizi kırmadı ve bu gecesini bize ayırdı. Hep beraber önümüzdeki 1 senede neler yapabiliriz, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa’da birinci parti konumunda zaten. Yerelde iktidardayız. İktidarda nasıl tutarız ve büyükşehire nasıl taşırız bunu konuşup, bunu tartışmak ve görüşlerimizi dile getirmek için bir araya toplandık. Bu ve buna benzer toplantılarımız, hem merkezde, hem diğer ilçelerimizde zaman zaman bundan sonra da devam edecektir. Allah nasip, kısmet ederse bu çalışmalarımızı en kısa zaman içinde sokağa çıkarak, insanları gezerek, Manisalı hemşerilerimizin gönüllerini alarak en yakın zamanda sokağa taşıyacağız. Yerel seçim çalışmalarımıza da başladık ve bu şekilde devam ediyoruz” dedi.
Büyükşehir ve seçimler konusunda ilk istişaremiz
            Davetine katılan 16 ilçe başkanına ve organizasyonun yapılmasında destek veren İl ve Merkez İlçe teşkilatlarına teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Bizler önümüzdeki kalan 11 aylık süre içerisinde mevcut Manisa merkezi ve bütün ilçeleri olmak üzere 16’dan 17’ye çıkacak olan ilçe noktasında bundan sonraki süre içerisinde büyükşehir ve ilçeleri olarak yapılacak olan 30 Mart 2014 seçimleriyle ilgili hem ilk istişare, hem de bir görüş alışverişinde bulunmak üzere böyle bir yemek düzenleyelim düşüncesiyle hareket ettik. Bu akşam bütün arkadaşlarla beraberiz. Bundan sonraki süreçte mevcut ilçelerin konumu, mevcut ilçelerde partimizin durumu, mevcut ilçelerde adayların belirlenmesi noktasında yapacağımız çalışmalar ve bundan sonraki süreçte izlenecek olan stratejilerin belirlenebilmesi, sahada ve mevcut ilçelerde neleri yapabiliriz bunların görüş alışverişinde bulunmak üzere ilk toplantımızı yapıyoruz” dedi.
Çalışmadan başarıya ulaşmak mümkün değil
            Bundan sonra ayda en az 1 kere de olsa bu toplantıların sık sık yapılması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Ergün, “O açıdan Manisa Merkez’de alınmış olan 2009 yılındaki başarının, bütün diğer ilçelerde de alınabilmesi noktasında ve 30 Mart’ta yapılacak olan 2014 seçimlerinde de hem büyükşehir, hem de ilçe başkanlıklarının alınabilmesi noktasında bu çalışmalara şimdiden start vermemiz gerektiğine inanıyorum. Eksikliklerimizin olduğu noktalarda o eksikliklerin tamamlanması için yapılacak olan çalışmaları da bilfiil organize etmemiz gerektiğine inananlardanım. Hayatın her noktasında insanın çalışma hayatında olduğu gibi, siyasette de çalışmadan hiçbir şekilde başarıya ulaşmak mümkün olmuyor. O açıdan bütün teşkilatların İl Başkanlığı noktasında hareket ederek, bütün ilçelerde bu çalışmaların en iyi şekilde organize edileceğine de inanıyorum” diye konuştu.
Süreci son 2-3 aya sıkıştırmamalıyız
            Ankara’da yaptıkları ziyaretler hakkında ilçe başkanlarına bilgilendirmede bulunacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da yapmış olduğum ziyaretlerde de Genel Merkez bütün başkan yardımcıları ve Genel Başkanımızla da görüşmelerde bulundum. Sayın İl Başkanımız da aynı şekilde görüşmelerde bulundu. Bunları da bütün ilçe başkanlarıyla da bu akşam görüş alışverişinde bulunacağımızın bilinmesini istiyorum. Süreci son 2 aya, 3 aya sıkıştırmadan artık sahada çalışmanın vaktinin geldiğini ve bundan sonraki süreçte bunun için ne yapılması gerekiyorsa, hem büyükşehir, hem de bütün ilçelerin alınması noktasında eksikliklerin belirlenerek en iyi sonucu alabilmek ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını bütün Manisa’da burçlara dikebilmek düşüncesiyle hareket edeceğimizin de bilinmesini istiyorum” dedi.
17 ilçe ve büyükşehiri kazanmak için çalışıyoruz
            Toplantıya katılan tüm ilçe başkanlarına teşekkürlerini sunan MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ ise, “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Milliyetçi Hareket Parti’li ilçe başkanları olarak daha önceden beri devam ettirdiğimiz istişare toplantılarımıza bugün Manisa Merkez’de Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte devam ediyoruz. Sayın İl Başkanımız ve Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi, bir plan çerçevesinde çok çalışarak, tıpkı 2009 seçimlerinde olduğu gibi, çok çalışarak 17 tane ilçeye ve Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için burada bir çalışma içerisindeyiz. Bu anlamda Sayın İl Başkanıma ve Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum, katılımcı arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum” dedi.
İlçe Başkanları’ndan ‘hazırız’ mesajı
            Toplantıya katılan Milliyetçi Hareket Parti’li ilçe başkanları da, düzenlenen toplantı nedeniyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP İl Başkanı Tamer Akkal’a teşekkür ederek, 2014 Mahalli İdareler Seçimleri’ne hazır olduklarını vurguladılar. İşte toplantıya katılan ilçe başkanlarının görüşleri…
Kula İlçe Başkanı Şükrü Köseoğlu: Başkanlarımızın düzenlemiş olduğu bu yemekte görüş alışverişinde bulunmak için burada bulunuyoruz. İnşallah iyi bir toplantı olacak. Manisa bölgesinde komple bütünşehir olduğunda insanlarımızın ve teşkilatlarımızın görüşünü belirtmek üzere buradayız. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Kırkağaç İlçe Başkanı Vedat Terdi: Öncelikle Sayın Başkanımıza bu nazik davetinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. İl istişaresi ve belediye başkanlıkları konusunda ve çeşitli sorunlarımız konusunda, beldelerimiz ve köylerimizle ilgili taleplerimiz var. Bu toplantıda bunları dile getireceğiz. İnşallah bu toplantı tüm Manisa ili ve ilçelerimiz için hayırlı olur.
Sarıgöl İlçe Başkanı Necati Selçuk: Öncelikle bize bu toplantıyı organize eden ve ev sahipliği yapan Sayın Başkanımıza, İl teşkilatımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle bir toplantı, böyle bir dönemde yapılması elbette Başkanımızın da dediği gibi bizlere sahada çalışmalarımıza daha çok hız kazandıracaktır. Verim alacağımızı da düşünüyoruz. İnşallah bu toplantılar yapıldıkça dahi iyi sonuçlar alacağımıza da inanıyorum.
Köprübaşı İlçe Başkanı Rahmi Erdem: Bu toplantıyı düzenleyen Sayın Belediye Başkanımıza ve İl Başkanımıza öncelikle teşekkür ediyor ve toplantının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Elbette ki hedefimiz, mevcut elimizde bulunan Manisa Belediye Başkanlığı’nı büyükşehir olunca da yine elimizde bulundurmak ve mevcut 3 ilçenin dışında, tamamında yerelde iktidar olup, daha sonra da genelde iktidara taşınmamızı sağlamak için mücadelemizi vermeye gayret edeceğiz inşallah.
Gölmarmara İlçe Başkanı Mücahit Tünay: Öncelikle bu geceyi bize sağladığı için Sayın Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza teşekkür ederiz. Cengiz Başkanımızın da dediği gibi, bu toplantıyla ilerisi için nasıl sağlıklı bir çalışma yapabiliriz, bizim Gölmarmara’nın büyükşehir içinde beklentileri nelerdir? Onunla ilgili çalışmalar yaptık. Bunları paylaşarak, istişare yaparak nasıl kazanabileceğimizi değerlendirmek için buradayız. İnşallah hayırlara vesile olur.
Ahmetli İlçe Başkanı Orhan Karabina: 2014 mahalli idareler seçimlerinin resmi startını vermemiş olsak da, uzun zamandan beri Milliyetçi Hareket Partisi Ahmetli teşkilatı olarak adayımızla birlikte seçime hazırlanmaktayız. Allah’ın izniyle 2014 mahalli seçimlerinde Ahmetli Belediyesi’ni Milliyetçi Hareket Partisi olarak kazanacağız, buna inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte Sayın İl Başkanımız ve Belediye Başkanımızın bizi ağırladığı bu yemekle birlikte daha koordineli bir şekilde çalışarak hem ilçemiz Ahmetli’de, diğer ilçelerde ve büyükşehir belediyesinde de seçimleri kazanacağımıza inanıyorum. Belediye Başkanımıza da, İl Başkanımıza da bu yemeği düzenledikleri için teşekkür ediyorum.
Alaşehir İlçe Başkanı Akif Ceylan: Bizler Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Düzce’de vermiş olduğu starttan sonra Alaşehir’de 3 dönemdir belediye kazanmış, böyle bir deneyime sahip ilçe olarak çalışmalarımıza başladık. Alanlara indik. Hatta bu akşam da ben buradayken, Alaşehir’deki ekip yine bir alanda bu konuşmalara devam ediyor. Özellikle ilimizde düzenlenen bu istişare toplantılarıyla da biz 30 Mart 2014’teki mahalli idareler seçimlerine hazırlığımızı tam olarak yapma aşamasındayız. Eksiklerimiz de tamamlanacaktır mutlaka. Zaten alanlara Sayın Genel Başkanımızın direktifinden sonra indik biz. Bu akşam da Sayın Belediye Başkanımızla beraber inşallah daha sağlıklı değerlendirmeler de yapacağız ve önümüze daha emin adımlarla devam edeceğiz. Tabi benim burada özellikle bir temennim de var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımın diyeyim artık Cengiz Bey’in hazırlayacağımız bir takım CD’lerle köylere gittiğimizde biz zaten Manisa’yı ve kendisini de anlatıyoruz. Bundan sonra da görüntülü, projeksiyonla bu çalışmaların yapılmasının fayda sağlayacağı kanaatindeyim. Bu akşamın ve burada alınacak kararların partimize, camiamıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.
Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya: Bu akşamı bize sunan Sayın İl Başkanı ve Cengiz Başkanıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, 2014 yılında büyükşehirle beraber bir seçim startı vermiştir. Büyükşehir, sonuçta Milliyetçi Hareket Partisi bakımından çok önemli yer teşkil etmektedir. Bu amaçla Sayın Belediye Başkanımız, İl Başkanımız olmak üzere topyekun Manisa’da nasıl çalışacağımız konusunda konuşacağımız için burada toplandık. Cengiz Başkanımızın bizlere vereceği fikirlere de tabiî ki ihtiyacımız var. Hepsine teşekkür ediyorum.
Turgutlu İlçe Başkanı Şaban Derin: Bugün burada değerli İl Başkanım ve değerli Belediye Başkanımın bu toplantıyı tertiplediği için teşekkür ediyorum. Turgutlu, daha önce iki dönem Belediye Başkanlığını kazanmış, MHP bayrağını belediye burçlarına dikmiş bir ilçe olarak önümüzdeki 2014 seçimlerinde de aynı başarıyı elde edeceğini, Turgutlu’daki başarının il genelinde de olacağını, il bünyesinde büyükşehiri de alacağımızı inanan teşkilat olarak burada bu toplantının da bu çalışmaların ilki olarak, bizlerin en iyi programı, en iyi gayreti vereceğine inanıyorum. Yine teşkilatımın katılımcı arkadaşlarımın bundan sonraki çalışmalarında başarılı olacaklarına inanıyorum.
Akhisar İlçe Başkanı Ali Çavdar: Sayın İl Başkanıma ve Belediye Başkanıma tertip ettikleri bu güzel geceden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımızın Söğüt’te vermiş olduğu talimattan itibaren Akhisar İlçe Teşkilatı olarak beldelerin tamamını gezerek, büyük köylerimizi ziyaret ederek seçimlere hazırlığımızı devam ettirmekteyiz. İşte bu gezilerimizde beldelerimizin ve köylerimizin bir takım istekleri oldu. Bize göre büyükşehir, bugünden itibaren kazanmış olarak kabul ettiğimizden Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Bey’e de aktararak, bu köylerimizde neler yapabilirizi görüşebilmek, Başkanımıza anlatmak, Sayın Başkanımızın da bizim verdiğimiz fikirler doğrultusunda neleri yapabilirizi görüşmek adına bu toplantı tertiplendi. Şimdiden tüm Manisa’ya ilçeleriyle birlikte hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Saruhanlı İlçe Başkanı Adnan Kesici: Öncelikle Sayın İl Başkanı ve Sayın Belediye Başkanıma nazik davetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 2009 yılında yakaladığımız bu başarının 2014 yılında da devam edeceğimiz için hepimiz buradayız ve başaracağımıza da inanıyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Gördes İlçe Başkanı Cevat Kürşat Demirağ: Öncelikle Sayın İl Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza böyle bir davette bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ediyoruz. Biz yapmış olduğumuz çalışmaları Sayın İl Başkanımızla ve Belediye Başkanımızla bir istişarede bulunmak ve erken olarak yola çıkmaktan dolayı çok memnunuz. Bizim de Sayın Belediye Başkanımızdan isteklerimiz olacak. Yapmamız gerekenler, görüşmemiz gereken konular olacak. Bunları istişare edebilmek için erken yola çıkmanın da faydasını görerek böyle bir toplantıda olmaktan mutluyuz. İnşallah hayırlısı olur.
Selendi İlçe Başkanı Yasin Topcan: 2009 seçimlerinde yakaladığımız başarıyı ilde, ilçelerde, Selendi’de olduğu gibi 2014 seçimlerinde de aynı başarıyı daha fazlalaştırarak, 16 ilçeyi kazanmak için çalışmalarımıza başladık. Allah yardımcımız olsun.
Soma İlçe Başkanı Levent Yüksel: Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e bu yemeği düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz Bursa’da ‘Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ mitingleriyle başlayan seçim çalışmalarımız, İzmir’de ‘Bayrak Mitingi’ ile daha da hızlandı. Manisa’da hedefimiz, 16 ilçe ve büyükşehire 3 Hilal’i dikmek. Bunun için böyle bir toplantı düzenlendi. Vatanını, bayrağını seven herkesin oyuna talibiz. Kuva-yı Milliye ruhunu yaşatmak için buradayız. İnşallah 16 ilçemize ve büyükşehire 3 Hilal’i dikeriz.