30 Nisan 2013 Salı

Manisa Belediyesi Gıda Bankası Hizmete Girdi


            MANİSA Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde “Yalnız Değilsin” sloganıyla hayata geçirdiği Gıda Bankası’nın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Ergün açılışta yaptığı konuşmada göreve geldiklerinde iki katli evi olan, evinde plazma televizyonu, kapısında arabası olanlara belediyeden yemek yardımı yapıldığını hatırlatarak, “Biz bunların önüne geçtik. Bugün açılışı yapılan Gıda Bankası’ndan gerçek ihtiyaç sahipleri faydalanacak” dedi. 

            Manisa’da dar gelirli vatandaşların kendilerine dağıtılan kartlarla alışverişini yapacakları Gıda Bankası’nın açılışı gerçekleştirildi. Gıda Bankası’nın açılışına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü ve Funda Solak, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Belediye Sosyal İşler Müdürü Halit Zeki Bozaba, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Kızılay Manisa Şubesi Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Ahmetli ilçesinden “Haydi Kadınlar Manisa’ya” projesi çerçevesinde kentimize gelen bayanlar ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Gıda Bankası’nın açılışında Manisa Şehzadeler Mehteri de bir konser verdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Her fırsatta halkın içinde ve yanında olmaya çalışan, sosyal belediyecilik kavramını zenginleştiren bir yapı oluşturduklarını belirterek, “Göreve geldiğimizde şunun sözünü vermiştik; “Halkın üstünde değil, halkın içinde olacağız. Onların derdiyle dertlenip, sevinciyle sevineceğiz. Düğününde de, ölümünde de yanında olup, sıkıntılarını paylaşıp, onları yalnız bırakmayacağız. Görevde olduğumuz süre zarfında Allah’a şükürler olsun ki, bu sözümüzden ödün vermedik. Mutlu gününde olan vatandaşlarımızın sevincine, kederli olan vatandaşlarımızın derdine ortak olduk. Her kim ihtiyaç sahibi ise elimizden geldiğince, kanunlar çerçevesinde limitlerimizi zorlayarak yanında olduk.  Yardım yapılırken dil, din, ırk, oy ayrımı yapmadık. Sadece ve sadece bir kriterimiz oldu; biz gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefledik” dedi.

Evi Arabası Olana Yardım Yapılıyordu

            Belediye Başkanı Cengiz Ergün göreve geldiklerinde çok acı suistimallerle karşılaştıklarının altını çizerken, “İki katli evi olan, evinde plazma televizyonu, kapısında arabası olan ama belediyeden her gün sıcak yemek yardımı alıp, yemeği beğenmediğinde çöpe döken sözde ihtiyaç sahipleriyle karşılaştık. Bunun yanı sıra, tanıdığı olmadığı için, ya da çekindiği için hak ettiği yardımı alamayan, belediye kapısından dönenlerle karşılaştık. Bunları nasıl mı tespit ettik? Elbette gerçek ihtiyaç sahibini bulmak için bizzat bu konunun peşine düştük. Kul hakkı yememek, yedirmemek için, yardımın doğru insana ulaşmasını sağlamak için görevlilerimizi kapı kapı dolaştırarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Sıcak yemeğinden kömürüne, asker yardımından ramazan erzakına kadar ihtiyaç sahibi olan ve bakacak gücü olmayan her vatandaşımızın yanında, yakınında olduk” diye konuştu.

Yalnız Değilsin Kardeşim

            Yapılan yardımları hiçbir zaman göstere göstere yapmadıklarını belirten Başkan Ergün, “Kameralar karşısında yapmadık, yaptırmadık. Veren elin üçüncü kişiler tarafından bilinmesini istemedik. Alan elden sadece duasını talep ettik. Bizlere yüzlerdeki tebessüm ve “Allah razı olsun” dilekleri yetti. Daha fazlasını istemedik, beklemedik. Şimdi Allah nasip etti, geç de olsa prosedürlerini tamamladığımız “Gıda Bankası”nı hizmete açıyoruz. Artık bakıma ihtiyacı olan dar gelirli kardeşlerimize şunu söylüyoruz; “Yalnız Değilsin Kardeşim! Yalnız değilsin! Çünkü senin yanında binlerce kişiden oluşan Manisa Belediyesi Ailesi var” dedi.  

Bizim Marketimizde Para Geçmeyecek

            Açılışı yapılan Gıda Bankası’nın binlerce vatandaşa hizmet vereceğini ifade eden Başkan Ergün, “Hizmet verirken kimse kimsenin hakkını yemeyecek ve kimse rencide edilmeyecek. Nasıl marketten alışveriş yapılabiliyorsa, gıda bankasının gıda ve temizlik ihtiyaçlarından oluşan 50 çeşit ürünün bulunduğu marketinde de aynı alışveriş yapılabilecek. Tek bir farkla elbette, bizim marketimizde para geçmeyecek” şeklinde konuştu.

Geçmişini Unutmayan Bir Milletiz

            Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasında Türk Milletinin manevi duygusuna da vurgu yaptı. Türk Milleti’nin geçmişini unutmayan bir millet olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Biz maneviyata önem veririz. Biz bugün asli vazifelerimizden olan ihtiyaç sahibini koruyup kollama görevini yerine getiriyorsak, bu bizim maneviyatımızın ve değerlerimizin bize mirasıdır. Çünkü, Büyük Bilge Kağan, Ötüken de halkını açlıktan kurtarmış ve korumuştur. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkını en zor anında yalnız bırakmamış ve her konuşmasında yardımlaşmaya atıfta bulunmuştur. Hatta bir söyleminde; “İnsanları mutlu edecek tek vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünyanın barışı içinde, insanlığın gerçek mutluluğu ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmasıyla mümkün olacaktır!” diye gelecek kuşağa mesaj vermiştir” dedi.

Peygamber Efendimizin Sözlerini Hatırlattı

            Başkan Ergün konuşmasının sonunda Peygamber Efendimiz (SAV)’in sözlerini hatırlatarak, “Ben sözlerimi insanlığın sevgilisi yüce peygamberimizin bize bıraktığı mesajlarından biriyle noktalamak istiyorum. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde şöyle buyurmuş; “Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin ihtiyacını görürse, Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da o sebeple onu kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır. Kim bir müslümanı örterse, Allah da onu kıyamet günü örter” Biz bugün bu üç felsefe ile hareket ediyoruz. Bizim yolumuz hak yolu, doğruluk yoludur. Allah bizi peygamberimizin bu güzel mesajından ayırmasın. Allah milletimizi yüceltsin ve bizlere milletimize hizmet etmek için güç kuvvet versin” diye konuştu.

Okunan Dualar Eşliğinde Açıldı

            Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, hizmete giren Gıda Bankası’nın hayırlı hizmetler vermesini temenni ederek dua ettirdi. Okunan duaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri hep birlikte Gıda Bankası’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gıda Bankası’ndan yararlanacak vatandaşlara alışveriş kartlarını dağıttı.

Manisa Belediyesi’ne Teşekkür Ettiler

            Açılışın ardından alışveriş kartlarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün elinden alan vatandaşlar, Gıda Bankası nedeniyle Manisa Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Yeni uygulamayla birlikte alışveriş kartlarıyla Gıda Bankası’ndan ihtiyaçları kadar alışveriş yapabileceklerini belirten vatandaşlar, “Bizim için çok güzel bir uygulama oldu. Artık ihtiyacımız olduğunda Gıda Bankası’ndan kendimiz karşılayacağız. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte ekibine çok teşekkür ediyoruz” dediler. Daha sonra kartlarını alan vatandaşlar ihtiyacı olan ürünlerden alarak alışverişlerini yaptılar.