30 Nisan 2013 Salı

Ahmetli’de Rekor Kan Bağışı



Ahmetli Gündem/30 Nisan 2013 Salı.

       Manisa Kızılay Kan Merkezi İle Ahmetli Meslek Yüksek Okulu İşbirliği İle 30 Nisan 2013 Salı günü Ahmetli Meslek Yüksek Okulu önündeki Atatürk Bulvarı’na gelerek kan bağışı kabul etmeye başlayan Kızılay Kan Merkezine ait “kan toplama tırı” Ahmetlili vatandaşlardan ve Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden yoğun ilgi gördü ve Ahmetli’de kan bağışında rekor kılındı.
            Manisa Kan Merkezince başlatılan kan bağışı kampanyası yeniden organize edilerek; Ahmetli Meslek Yüksek Okulu önündeki Atatürk Bulvarı’nda kan bağışı toplayan Kızılay, gün boyunca 170 kişinin kan bağışı için müracaatından sonra çeşitli nedenlerle 53 kişiden kan alınamamış, ancak 117 kişiden kan alınarak Ahmetli’de rekor kan bağışı oldu.
            Bugünkü rekor kan bağışı ve daha önceki kan bağışlarıyla ilgili Ahmetlili vatandaşlara ve Ahmetli Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Dr.Ayhan Öteyüzoğlu, şunları söyledi:
            “Biz gönüllü bağışçılarımızı artırmak amacıyla bu gibi organizasyonlar yapıyoruz. Bölgemizde ve ülkemizin diğer yerlerinde  kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış tırıyla kampanyalarımız devam ediyor. Bu sürede aynı zamanda halkımıza Türk Kızılay'ını tanıtarak kan bağışının önemini anlatıyoruz.” Dedi. Dr.Öteyüzoğlu, açıklamasının devamında  18-65 yaş arası sağlığı yerinde olan her vatandaşımız kan verebilir. Kan vermek kan hücrelerini yeniler, vücudu zinde tutar, en önemlisi bir hayat kurtarır. Manisa, İl olarak kan toplama alanında oldukça başarılıdır. Türkiye birincisi olup, Ahmetlideki kan bağışı da İl’de ilk sıralardadır. Toplanan kanlar sadece Manisa’da kalmıyor, Türkiye’nin her yerine kan gönderiyoruz. Bu gün Ahmetli vatandaşlarımız  adeta kan verme yarışına girdiler.”dedi.
            Dr.Ayhan Öteyüzoğlu: “18-65 yaş arası 50 Kg üstündeki erkekler yılda 4 kez, yâni 3 ayda bir, bayanlar yılda 3 kez, yâni 4 ayda bir kan verebilirler.” dedi.
            Kızılay tırına gelerek kan bağışında bulunan vatandaşlar ise, kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, sağlıklı her insanın kan verebileceğine dikkat çektiler.