6 Nisan 2013 Cumartesi

Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi Başladı


KENT Konseyi Kadın Meclisi, Manisa Belediyesi’nin desteğiyle başlattığı ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi kapsamında Saruhanlılı bayanları Manisa’da ağırladı. Kentin tarihi ve kültürel mekanlarıyla Manisa Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetleri gezen bayanlar, öğle yemeğinde Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldi. Saruhanlı’da yaşayan bayanlara Manisa’nın değişimini yakından görme fırsatı verdikleri için Kadın Meclisi’ne teşekkür eden Başkan Ergün, “Manisa Değişiyor kapsamındaki hizmetlerimizin ilçelerde yaşayan bayanlarca takdir edilmesi bizleri mutlu etti. İnşallah bu güzel hizmetlerimizi ilçelerimizde de devam ettireceğiz.” dedi.
          Kent Konseyi Kadın Meclisi, Haydi Kadınlar Manisa’ya adlı sosyal projenin startını verdi. Manisa Belediyesi’nin desteğiyle her hafta farklı ilçelerden bayanlara Manisa’yı tanıtıcı geziler düzenleyecek olan Kadın Meclisi’nin ilk konuğu Saruhanlı’da yaşayan bayanlar oldu. Sabah saatlerinde Manisa’ya gelerek kentin çeşitli tarihi mekanları ile Manisa Belediyesi’nin hizmet merkezlerini gezen bayanlar, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu tarafından karşılanan bayanlar ilk olarak Niobe ve Mevlevihane’yi ziyaret ederek, tarihi Ulu Camii’nde incelemelerde bulundu. Bayanlara Belediye Meclis Üyesi Süha Akyüz’ün eşi Canan Akyüz tarafından tarihe yönelik bilgiler verildi. Gezi esnasında oldukça keyifli vakit geçiren Saruhanlılı bayanlar Akyüz’e çeşitli sorular sorarak tarih konusunda bilgilendiler.
Çanakkale Şehitleri Anıtı’nda Duygusal Anlar
         Manisa gezisinin duraklarından biri olan ve geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı görkemli törenle açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Sergi Salonu, bayanlar tarafından büyük bir ilgiyle incelendi. Anıtta bayanları Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu karşıladı. Sergi salonunun büyük bir merakla gezen bayanlar, diorama salonunda da yetkili tarafından bilgilendirildiler. Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen kahraman askerlerimizi rahmetle anan bayanlar, böylesi önemli eseri yaparak, tarihimizi gelecek kuşaklara aktarma imkanı tanıyan Manisa Belediyesi’ni tebrik etti. Ziyaret sonunda bayanlara Çanakkale Savaşı’nı anlatan çocuk kitapları armağan edildi.
Başkan Ergün’den Kadın Meclisi’ne Övgü     
          Oldukça yoğun bir programla Manisa’yı gezen Saruhanlılı bayanlar, Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından Taylan Restoran’da düzenlenen öğle yemeğinde ağırlandı. Yemeğe Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu Cem Çöllü ve Hasan Eryılmaz ile Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün de katıldı. Yemek öncesi bayanlar Başkan Ergün’e gergef ile işlenmiş üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi bulunan çerçeve hediye etti. Başkan Ergün, el emeği hediyeden dolayı bayanlara teşekkür etti. Yemekte ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi’ni hayata geçiren Kadın Meclisi’ne teşekkür eden Başkan Ergün, projenin başarıya ulaşması için Manisa Belediyesi olarak projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Manisa’nın değişimini ilçelerde yaşayan vatandaşlara yerinde inceleme fırsatı verdikleri için Kadın Meclisi’ne teşekkür eden Başkan Ergün, Saruhanlı’dan gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
Saruhanlılı Bayanlar Manisa’nın Değişimine Ortak Oldu
Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı’dan gelen misafirlere ‘hoşgeldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında şunlara yer verdi, “Bildiğiniz üzere Manisa büyükşehir oldu. Bu anlamda sadece merkeze değil, büyükşehir yasası kapsamında ilçelerimize de hizmet götüreceğiz. Bu anlamda Kent Konseyi Kadın Meclisi’miz güzel bir projeyi başlatarak, ilçelerde Manisa merkezi tanımayan, hizmetlerimizi görme fırsatı bulamayan bayanlarımızı her hafta kentimizde ağırlamaya başladı. Biz de Manisa Belediyesi olarak kanunlar gereği Kadın Meclisimiz’in her türlü etkinliğine katkı sunmaktayız.” Bayanların Manisa Değişiyor sloganı çerçevesinde yapılan hizmetleri yerinde inceleme fırsatı bulduğunu belirten Başkan Ergün, “Manisa halkın yapmış olduğumuz hizmetleri yerinde görerek, ailelerimizin, gençlerimizin mutluluğuna ortak olduğunuzu düşünüyorum. Amacımız elbette halkımıza yakışan en iyi hizmeti yapmaktır. İnşallah sokaklarda, caddelerde gördüğünüz güzellikleri, hizmet merkezlerimizi ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz. Ayrıca bugün sabah saatlerinde başlayan gezilerden sonra oldukça keyifli vakit geçirdiğiniz ve olumlu düşüncelerle Manisa’dan ayrılacak olduğunuzu bana ilettiler. Bunlar bizim için çok önemli. Son olarak bu güzel projeyi hazırlayarak sizleri bizlerle buluşturan Kadın Meclisi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Her Hafta Bir İlçe Ağırlanacak
        ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ adlı projeye destek veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu da davetlerine icabet eden bayanlara teşekkür ederek şöyle konuştu, “Proje kapsamındaki ilk davetlimiz Saruhanlı ilçemizdeki bayanlarımız oldu. Biz bu projeyi değerli başkanımızın desteği ile yürütüyoruz. Her hafta bir ilçemizden bayan heyetini kentimizde ağırlayacak, Manisamız’ın güzelliklerini, Manisa Belediyemiz’in hizmetlerini onlarla paylaşacağız. Bayanlarımızın kentimizden memnuniyetle ayrılmaları için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda her konuda olduğu gibi bu konuda da Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün büyük desteğini aldık. Huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Öğle yemeğinin sonrasında Saruhanlılı bayanlar Atatürk Gençlik Merkezi ile Laleli Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde ağırlandı.























Kaynak:http://www.manisa.bel.tr/icerik/27/4992/haydi-kadinlar-manisaya-projesi-basladi.aspx