10 Nisan 2013 Çarşamba

Manisa Belediye Başkanı Ergün, İl Genel Meclisi’nde!



Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’na konuk oldu. Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, geride kalan 473. Uluslar arası Mesir Festivali’nde emeği geçen kurumların başkanlarına teşekkür plaketi takdim etti. Davetleri nedeniyle Solmaz ve İl Genel Meclisi Üyelerine teşekkür eden Başkan Ergün, bu yılki festivalin diğer festivallere oranla daha coşkulu geçtiğinin altını çizerek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımlarıyla festivalin daha da anlam kazandığını söyledi. Başkan Ergün konuşmasında Büyükşehir yasası ve Manisa Belediyesi’nin projeleri ile ilgili konulardan da bahsetti.



         Geride bıraktığımız 473. Uluslar arası Mesir Festivali’nde emeği geçen kurumlara İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile birlikte Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ta katıldı. Başkan Ergün, İl Genel Meclisi’ni ziyaretinde MHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından karşılandı. MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Sevil Şekercioğlu, meclis üyeleri adına Başkan Ergün’e çiçek takdim etti. Daha sonra meclis salonuna geçen Başkan Ergün’ü burada da İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz karşıladı. Meclis toplantısının açılışında konuşan Solmaz, Mesir Festivali’nin her yıl artan bir heyecanla kutlandığını belirterek, “Her birimizin farklı siyasi görüşü olmasına rağmen konu Manisa olunca omuz omuza vererek birlikte olmayı ve bu birliktelikten yeni kazanımlar çıkarmayı biliyoruz. Bizde değerli belediye başkanımız, kültür müdürümüz ve dernek başkanımızı burada ağırlamak istedik. Kendilerine destekleri nedeniyle teşekkür etmek istedik” diye konuştu. Daha sonra söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’ta kendilerini İl Genel Meclisi’nde ağırlayıp, onurlandırdıkları için Solmaz ve meclis üyelerine teşekkür ettiler.
Coşkulu Bir Festivali Geride Bıraktık
         Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise konuşmasında geride kalan 473. Uluslar arası Mesir Festivalini değerlendirdi. Manisa’nın tanıtımı noktasında her ferdin üzerine düşen görevleri olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Bizlerde içinde bulunduğumuz bu görevlerde bunu yapabilmenin çaba ve gayreti içinde hep olduk. Bundan sonraki süreçte de bu oluşumun içinde olacağız. Ben festivalin organizasyonunda emeği geçen başta sayın valimiz olmak üzere, komite de yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl daha coşkulu bir festivali geride bıraktığımızı düşünüyorum” dedi.
Devlet Adamlarının Katılımı Festivale Renk Kattı
         Başkan Ergün, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla festivalin daha da anlam kazandığını ve festivale renk kattığını belirterek, “Belediye meclisinde de dile getirdim. Burada da söylemekten çekinmeyeceğim. Kortej yürüyüşündeki kopmalar farklı noktalara çekildi. Katılımın yüksek olması nedeniyle aynı güzergâhta yürümemiz zor olmuştu. Önemli olan gönül birlikteliğidir. Manisa’yı en iyi şekilde temsil etmek ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak bizim en önemli görevimiz. Konserlerimiz, gösteriler ve çeşitli etkinliklerle güzel bir festivali geride bıraktık. Allah inşallah yenilerini görmeyi nasip etsin” diye konuştu.
 Şehir Merkezi’nin İkiye Bölünmesine Anlam Veremiyorum
         Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasında Büyükşehir yasasına da değindi. İl Genel Meclislerinin yeni yasayla birlikte kapacağını hatırlatan Başkan Ergün, “Tabi burada siyasi düşünülebilir ama gönül isterdi ki bu yasa çıkmadan önce halkında görüşleri alınsaydı. Ben öncelikle şehir merkezinin ikiye bölünmüş olmasına anlam veremiyorum. Keşke birileri bunun cevabını açıklayabilse. Buna ilaveden Şehzadeler ve Yunus Emre isimlerinin verilmesi noktasında da referandum olmasa bile anketle halkın fikirlerine danışılabilirdi. Ancak isimler verildi. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi. Başkan Ergün konuşmasında mahallelerde, sokaklarda ve kahvehanelerde seçimde aday olacak isimlerle ilgili söylentilerin başladığına dikkat çekerek, “Tabi yaz ayları içerisinde seçim sürecine girilecektir. Ben aday olacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Sizlerin içinizde de aday olacak, başkanlık yapacak çok değerli isimler vardır. Hepimiz için, kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Bütçede Rekorlar Kırdık
         Göreve geldikleri günden bu yana kente yapılan hizmetlerden de bahseden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasına bütçe rekoru ile başladı. Geride kalan dört yıl içinde önemli rekorlara imza attıklarının altını çizen Başkan Ergün, “Göreve geldiğimiz de 65 milyon TL olan belediye bütçesini 2009 yılında 102, 2010 yılında 120, 2011 yılında 138,5, 2012 yılında ise 168 milyona taşıyarak yeni bir rekora imza attık. Tabi kiralama yönteminin sona erdirilmesi, çöp, park bahçe ve yasal vergilerin tahsil edilmesi noktasında Manisa Belediyesi bu gelirlere kavuştu” dedi.
Kente Sosyal Alanlar Kazandırdık
Manisa’nın İzmir, Çeşme, Kuşadası ve Foça gibi yerlere yakın olması nedeniyle yıllardır sosyal alan eksikliği çektiğini dile getiren Başkan Ergün, “Halkımızın Manisa’da zaman geçirmesini sağlamak amacıyla kente sosyal alanlar kazandırdık. Bunun yanında şantiye, kültür merkezleri, camilerin aydınlatılması, okullarımızın çevre düzenlemelerinden tutun birçok hizmete de imza attık. Manisa’nın 57 mahallesinde hizmet girmeyen sokak bırakmadık. Yine Manisa Belediyesi’nin tarihinde 140 bin ton olan asfalt rekorunu, 2011 yılında 180 bin tona, 2012 yılında da 240 bin tona çıkardık” dedi.
Otopark Türkiye’nin Sorunu
         Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelişen ve büyüyen Manisa’nın sorunlarının takibi bitmeyeceğini belirterek, “Tabi halkımızla yapılan anketlerde en büyük sorun otopark sorunu olarak gözüküyor. Bu sorun sadece Manisa’nın değil 81 ilin tamamında yaşanan bir sorun. Ama biz otopark alanı sıkıntısına da kayıtsız kalmadık. Emekliler Parkı’nın olduğu bölgede, yeraltına yapacağımız 400 araçlık otoparkın Anıtlar Kurulu’ndan gerekli izinlerini aldık. Yine bunun yanı sıra üç yıldır Savunma ve İç İşleri Bakanlıklarıyla birlikte Milli Emlak Müdürlüğü’nde protokolü için uğraştığımız Subay Lojmanları’nın olduğu bölgeye yapacağımız katlı otopark ile ilgili de çalışmalarımızın sonuna geldik. Buraya da 580 araçlık tam otomatik bir katlı otopark yapmayı planlıyoruz. Yapılacak bu iki otoparkın, kentin park sorununu kısmende olsa çözeceğine inanıyoruz” diye konuştu.
Manisa’nın Kanayan Yaralarına El Attık
         Manisa’nın 40 yıldır kanayan yarası haline gelen çöp ve atık su arıtma tesisi sorunlarına da el attıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Yeni çöp alanı ile ilgili bütün raporları ilgili bakanlık nezlinde tamamladık. Artık ihale aşamasına geldik. Tabi çöp dediğiniz 60 milyon TL’lik bir yatırım gerektiriyor. Bunun adımlarını attık. Yine Manisa’nın son on yılda nüfusunun artmasıyla birlikte Atık Su Arıtma Tesisi ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Gediz’in kirletilmemesi noktasında bununla ilgili de çalışmalarımızı iki yılda tamamladık. İller Bankası’ndan da gerekli izinleri aldık. Çevre Bakanlığı’na da hibe ile ilgili başvurularımızı yaptık. Atık Su Arıtma Tesisi’ni de yakın zamanda Manisa’ya kazandıracağız” dedi.
Projeler Hayata Geçiyor
         Bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin yanı sıra büyük projelerinde bir bir hayata geçtiğinin altını çizen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Oto Terminal Binası, Merhum Alparslan Türkeş’in adının verildiği küçük sanayi kavşağı, yine önümüzdeki ay içerisinde ihalesini tamamlayacağımız 170 dönümlük Kent Park projelerimizi de Manisa’ya kazandırıyoruz. Bildiğiniz üzere Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 9 hizmetimizin de açılışını yapmıştık. Özellikle Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu Manisa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Herkese orayı gezmelerini tavsiye ediyorum. Çanakkale ruhunu görsel ve ses efektleriyle Manisa’da yaşatıyoruz. Çocuk kültür ve sanat merkezleri, gençlik merkezleri gibi birçok hizmeti hayata geçirdik. Tabi hizmetler bitmiyor. Ben İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz ve sizlere bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Bu görevler gelip geçicidir. Önemli olan bulunduğumuz makamları en iyi şekilde temsil edebilmek. Siyaset tabi olacaktır. Ama önemli olan vatandaşın mutluluğu noktasında hizmetler yapabilmektir. Biz bunu şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla yapıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ve Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’a 473. Uluslar arası Manisa Mesir Festivali’ne verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Belediyeyi Bırakmaya Niyetimiz Yok
         Daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz’ın esprili bir dille, “Sayın Başkanım burada projelerinizi anlattınız, bizde bir daha ki dönem belediyeyi hangi noktadan alacağımızı gördük” şeklinde sözlerine yine esprili bir dille cevap veren Başkan Ergün ise, “Biz sizin en güçlü olduğunuz dönemde, iktidarın kalesi olarak gördüğümüz Manisa Belediyesi’ni elinizden aldık. Şimdi de bırakmaya pek niyetimiz yok” diye cevap verdi. Başkan Ergün ve Solmaz’ın sözlü atışmaları gülüşmelere sahne oldu. Öte yandan İl Genel Meclisi üyelerine içerisinde Manisa Belediyesi’nin icraatlarının yer aldığı “Manisa Değişiyor” kitapları ve Manisa Belediyesi’nin Nisan ayı gazetesi hediye edildi.