21 Nisan 2013 Pazar

Manisa Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN, Gördesli Bayanlarla Buluştu



BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Haydi Kadınlar Manisa’ya projesi kapsamında Manisa’ya gelen Gördesli bayanlarla bir araya geldi. Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Sergi Salonu’nu gezen Gördesli bayanların projeye yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, “Kurtuluş kahramanlarımızın isminin yaşatılmasına yönelik çalışmalarımız kapsamında Gördesli Makbule Hanım’ın ismini de güzel bir mekanımıza verdik. Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın yanındaki alana da kurtuluş mücadelesinde kendilerini feda eden aziz hemşerilerimizin isimlerinin yer alacağı bir düzenleme yapacağız.” dedi.
             Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Manisa Belediyesi’nin desteğiyle yürüttüğü Haydi Kadınlar Manisa’ya projesinin bu hafta üçüncüsü gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin bu haftaki konuğu olan Gördesli bayanların Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Sergi Salonu’ndaki ziyaretine katıldı. Başkan Ergün’e Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da eşlik etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu’nun organizatörlüğünde Manisa Belediyesi’nin öne çıkan hizmetleri ile kentin tarihi mekanlarını gezen bayanları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Ergün, proje kapsamındaki ziyaretlerin her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.
 Kahramanlarımızın İsimlerini Yaşatıyoruz
         Manisa Belediyesi’nin kahramanlıklarla dolu tarihimizi yaşatmak ve Manisa’nın düşman elinden kurtuluşunda kendilerini feda eden vatandaşlarımıza vefa borcunu ödemek amacıyla geçtiğimiz ay hizmete açtığı Çanakkale Şehitleri ve Sergi Salonu’nun büyük beğeni topladığını söyleyen Başkan Ergün, kurtuluş kahramanlarımızın isimlerinin yaşatılmasına yönelik projeler yürüttüklerini söyledi. Başkan Ergün bayanlara hitaben şöyle konuştu, “Yaklaşık bir ay önce ziyarete açtığımız bu güzel eser hem Manisalılar hem de şehir dışından gelen misafirlerimiz tarafından büyük beğeni topladı. Şimdi de mevcut alanın yan tarafına yapmak üzere Anıtlar Kurulu’na sunduğumuz projenin onayını bekliyoruz. Burada ağaçların arasında kalmış Atatürk heykelini gün yüzüne çıkarmak ve Manisa’nın kurtuluşunda kendilerini feda etmiş şehitlerimizin isimlerinin yaşatılmasına yönelik bir projemiz var. Ayrıca bu çalışmalara istinaden Manisalı’nın kurtuluşundaki en önemli isimlerden Gördesli Makbule Hanım’ın ismini yaşatmak amacıyla Manisa Belediye Meclisi’nden oy birliği ile bir karar geçti. Bu kapsamda Şeyh Fenari Camii yanına havuzları, peyzajı, çocuk oyun gurupları ve oturma alanlarıyla güzel bir mekan yarattığımız parkımıza Gördesli Makbule Hanım’ın ismini verdik. Bunlar güzel Manisamız’ın tarihi değerlerini gelecek nesillere aktaracak çalışmalardır. Biz bunlarla gurur duyuyoruz, halkımızın da beğeniyor olması bizleri mutlu ediyor.” diye konuştu.
 Proje Büyük İlgi Gördü     
         Başkan Ergün’ün konuşmasını sık sık alkışlarla kesen bayanlar, Manisa’yı detaylı olarak gezme fırsatı sundukları için kendilerine teşekkür etti. Manisa’da çok iyi ağırlandıklarını ifade eden bayanlar Başkan Ergün’e çiçek takdim etti. Haydi Kadınlar Manisa’ya projesi kapsamında Manisa’ya gelen bayan sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Başkan Ergün de, ”Bu ilgi bizleri çok memnun ediyor. Umarım Gördes’e güzel anılarla dönersiniz. Aldığımız duyumlar geçtiğimiz haftalarda kentimize gelen Akhisarlı ve Saruhanlılı bayanların Manisa’yı gerçekten çok beğendikleri, Manisa’nın olumlu yöndeki değişimine gıpta ettikleri yönündedir. Ayrıca gelen guruplar tekrar tekrar gelmek istediklerini söylüyor. Umarım önümüzdeki süreçte tüm ilçelerimizdeki bayanlarımızı proje kapsamında kentimizde ağırlayacağız.” diye konuştu.