27 Mayıs 2017 Cumartesi

54. ŞİİR İKİNDİLERİNDE GENÇ ŞAİRLER RESİTALİ




Salihli Belediyesi, Türkiye’nin en uzun soluklu şiir programı olan 54.Şiir İkindileri etkinliğini genç şairlerin katılımıyla gerçekleştirdi. Kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan Kent Müzesinde düzenlenen 54. Şiir İkindileri programına, Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın eşi Sevgi Kayda, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve Daire Müdürleri, şiire gönül veren Salihlililer ile genç şairler katıldı.

Sunuculuğunu İsmail Kıran’ın yaptığı 54. Şiir İkindileri programın açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, tüm konuklara yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın tüm konuklara selam ve saygılarını iletti. Şiirin Salihli’de çok sevildiğini ve şiir ikindileri yolculuğunun 1985 yılında başladığını belirten Başkan Yardımcısı Karaoğlu, şiiri en yoğun duyguların ifade edildiği bir sanat şekli olarak tanımladı. Başkan Yardımcısı Karaoğlu, “ Belediyemizin düzenlediği 54. Şiir İkindileri programına hepiniz hoş geldiniz. Şiir İkindileri programımıza bu sene Salihli’de şiir yazan gençlerimizi davet ettik. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bütün ümidim gençliktedir diyor. Sanatın gücüne, şiirin gücüne inanan biri olarak, Salihli’mizde şiir yolculuğu yapan bu gençlerimize destek olmak, yazdıklarını şiir severlerle buluşturmak bizler için mutluluk kaynağı. En yoğun duyguları hepimiz gençliğimizde yaşadık. Biz de bu anlamda genç arkadaşlarımızın şiirlerini dinlemek için yola çıktık. Şimdiden programda şiir okuyacak tüm genç arkadaşlarımı kutluyorum. Güzel şiir yazmak kadar güzel okumak ta çok önemli. 54. Şiir İkindileri programında hepinize iyi dinletiler diliyorum ” dedi.

Salihlili genç şairlerin resital havasında gerçekleştirdiği etkinlikte, Simge Dal, Zeynep İçel, Çağdaş Duman, Melisa Kaval, Hüseyin Devrim, İlayda Yüksel, Berfin Sanal, Cihan Uluç, Ali Turgut Durğun, Gönül Durğun ve Fatma Okter ile Cengiz Yılmaz okudukları şiirlerle programa renk kattı. 54. Şiir İkindileri Programında şiirlere Coşkun Kandaş ve Orkestrası müzikle eşlik ederken solist Hülya Demirkıran da şiirlerden bestelenen birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Salihlili şiir severlerin büyük beğeni ile dinleyip izledikleri 54.Şiir İkindileri etkinliği sonunda programa katılan genç şairler ayakta alkışlandı. Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, genç şairlere teşekkür ederek plaket takdim etti.