22 Mayıs 2017 Pazartesi

Yuntdağlılar 11. Kez Festivalde Buluştu


Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Spor ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen 11. Kültür ve Turizm Festivali, Yunusemre ilçesi Ortaköy Mesire Alanında gerçekleşti. Festivale Manisa Büyükşehir Belediyesi heyeti de katıldı.

11. Kültür ve Turizm Festivali, Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür  Spor ve Turizm Derneği’nin düzenlediği organizasyonla, Yunusemre ilçesi Ortaköy Mahallesi mesire alanında gerçekleşti. Festivale, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MASKİ İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Hayri Okkalı, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ziya Elmalı, Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Baro Başkanı Ali Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Hemşeri Dernekleri Platformu temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve Yuntdağ efelerinin gösterisi ile devam etti. Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz, festivalin açılış konuşmasını yaptı. 11 yıldır sürdürülen festival kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Uyumaz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Birlik ve Beraberlik Açısından Önemli
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün adına, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ziya Elmalı da konuşma yaptı. Elmalı, Başkan Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek sözlerine başladı. Bu tür etkinliklerin toplumu birleştirici ve bütünleştirici unsurlarını harekete geçirdiğini belirten Elmalı, festivalin yıllarca devam etmesini temenni etti.

Konser ile Devam Etti
Açılış konuşmalarının ardından Yörük Beyi seçimi ve halk müziği konseri gerçekleşti. Yuntdağlılar, gün boyu süren festivalde gönüllerince eğlendi.