18 Mayıs 2017 Perşembe

Başkan Şirin “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun”


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında zaferle sonuçlanan 19 Mayıs 1919’un Türk Gençliği’ne büyük bir armağan olduğunu ifade eden Başkan Şirin, “Atalarından aldıkları emanetleri layıkıyla geleceğe taşıyacaklarından şüphe duymadığımız her bir gencimize huzurlu ve mutlu bir gelecek diliyor, Türk Milleti’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” dedi.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘doğum günüm’ diyerek nitelendirdiği 19 Mayıs 1919’un tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milleti’nin, Mustafa Kemal Atatürk’le birlikte Samsun’dan başlayarak ilmek ilmek kurdukları Türkiye Cumhuriyeti‘nin diriliş ve şahlanışının adı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Turgay Şirin, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığıyla birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve nihayet zaferle sonuçlanmıştır. Zaferi, umudun adı olan Türk Gençliği’ne armağan eden Atatürk’ün açtığı aydınlık yolun bugün 98. yılını gururla kutlamaktayız. Elbette 19 Mayıs’ın; ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlandığı dikkate alındığında, Türk gençliğine çok büyük görev ve sorumluluklar düştüğü de şüphesizdir. Ancak geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin, dünün hatıralarına ve Atalarından aldıkları emanetlere layığı ile sahip çıkacağına, vazifelerini eksiksiz yerine getireceklerine dair hiç kuşkumuz yok”


Turgutlulu Gençlerimize Müjde”
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Turgutlulu gençlerin merakla beklediği Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nun çok yakında hizmete açılacağını müjdeleyen Başkan Şirin, “Bizler gençlerimize olan sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda onların sosyal, kültürel ve sportif faaliyet alanlarını genişletme hedefimiz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projede ciddi mesafe kat ettik ve nihayet açılış noktasına geldik. Manisa Büyükşehir Belediyemiz işbirliğiyle Turgutlumuz’a kazandırdığımız uluslararası standartlardaki dev spor kompleksimizi çok yakında gençlerimizin hizmetine sunacağız. Temennim, her bir gencimizin huzurlu, mutlu ve gelecek kaygısı taşımadan yaşayacağı günlere ulaşmalarıdır. Bu vesileyle büyük Türk Milleti’nin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. 98 yıl önce başlattıkları bağımsızlık mücadelesi neticesinde, bizlere cennet vatan bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadele kahramanlarına ve aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, değerli anılarını hayranlıkta yâd ediyorum”