24 Mayıs 2017 Çarşamba

Gölmarmara Büyükşehir’le Ecdada Gitti


MANİSA Büyükşehir Belediyesi, 4 yıldır sürdürdüğü Çanakkale gezileri ile Manisalıları ecdat topraklarında buluşturdu. Gezi kapsamında Gölmarmara ilçesinden de 300 kişi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı toprakları görme imkanı buldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Mayıs günü başlatılan ve 25 Mayıs’a kadar devam eden Çanakkale gezilerine şuana kadar yaklaşık 5 bin Manisalının katıldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri ile rehberler eşliğinde destanın yazıldığı Çanakkale’yi gezen Manisalılar, üzerinde gururla gezdiğimiz toprakların nasıl kazanıldığını yerinde görme imkanı buldu. Manisa merkezinin yanı sıra 15 ilçeden de otobüslerin kaldırıldığı Çanakkale gezisine, Manisalılar büyük ilgi gösterdi.

Gölmarmaralılar Memnun
Gölmarmara ilçesi de, düzenlenen geziye büyük ilgi gösteren ilçeler arasındaydı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara Koordinasyon İşleri Müdürlüğü önünden hareket eden otobüslere isimlerini yazdıran Gölmarmaralılar, Çanakkale’de yazılan şanlı tarihi yerinde görme imkanı buldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Gölmarmara Koordinatörü Ahmet Cülen, ilçe sakinlerinin geziye büyük ilgi gösterdiğini ve şuana kadar 300 Gölmarmaralıyı Çanakkale’ye gönderdiklerini söyledi. ‘Bir devrin battığı yer’ olarak nitelendirilen Çanakkale’yi gezmek ve orada kanlarını dökmüş atalarımızı anmak adına düzenlenen geziden mutlu olduklarını belirten Gölmarmara sakinleri de, düzenlenen gezi nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.