27 Mayıs 2017 Cumartesi

Çanakkale Gezilerinin İlk Etabı Tamam




Kula Belediyesi tarafından Türkiye’nin çeşitli şehirlerini kapsayan kültür gezilerinde Ramazan Ayı’ndan önceki son gezi Saraçlar ve Ayvatlar Mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Kula Belediyesi, Kulalıların ülkemizin tarihi ve kültürel açıdan öne çıkan şehirlerini tanıyıp görmeleri amacıyla başlattığı kültür gezilerinde Ramazan Ayı’nın başlaması ile ara verilecek. Saraçlar ve Ayvatlar Mahallesi’nde oturan vatandaşların katılımıyla gerçekleşen gezi turunda vatandaşların heyecanlı tavırları dikkat çekti. Kültür Gezileri’nde bu güne kadar yüzlerce Kulalı Çanakkale ve Konya Şehirlerini gezme imkanı buldu. Ramazan Ayının bitmesiyle devam edecek turlara, Kulalılardan gelen yoğun ilgiden dolayı devam edilecek.

Başkan Tosun, “Kültür Gezilerimiz, Vatandaşlarımızın Tarihini Yerinde Görme İmkanı Sunuyor’’ Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, belediyenin imkanları doğrultusunda vatandaşlara ulaştıklarını dile getirerek “Bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz Kurtuluş Savaşında Kulalı efelerin ayrı bir yeri vardır. Türk’ün var olma mücadelesi verdiği Çanakkale Cephesi, Binlerce şehit verdiğimiz destandır. Kulalıların tarihini yerinde görmesi için Kültür Gezilerimiz devam edecektir. Vatandaşlarımızın gezilere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.