18 Mayıs 2017 Perşembe

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY’ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı 19.05.2017


Milletlerin tarihinde çok önemli dönemeçler, başlangıçlar vardır.19 Mayıs tarihi de Türk milleti için bu önemli başlangıçlardan biridir. Türk milletinin hürriyet sevdasının alevlendiği, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün milletimiz adına tarihi bir başlangıç olan Samsun’a çıkışının 98 inci yıl dönümündeyiz.

98 yıl önce bugün milli mücadelenin ilk adımı atıldı; işgal ve esarete karşı ilk hamle yapıldı; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı karıldı.

Tıpkı bugünkü gibi, içeride ve dışarıda emperyalistler ve işbirlikçileri amansız ve hayâsızca vatanımızı işgale yeltendikleri bir dönemde 19 Mayıs 1919 Türk milletinin her türlü emperyalizme, esarete karşı direniş ve dirilişin ortaya koyduğu, topyekûn bir varoluş için istiklal mücadelesini başlattığı gün olmuştur.

19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti vatanın işgaline karşı bayrak açmıştır.

Milli bağımsızlığımıza doğru atılan adımların başlangıcı olan Samsun’a çıkışın ardından Milli Kurtuluş Mücadelesi tüm vatan sathına yayılmış, Samsun'da yakılan istiklal meşalesi Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta, Balıkesir’de, Alaşehir’de ve Ankara’da milli kuvvetlerin bir araya gelmesiyle tüm vatan topraklarını sarmıştır.

Cumhuriyetle taçlandırdığımız İstiklal mücadelesinin her safhasında, İnönü’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de yüzbinlerce vatan evladı, bayrağı için hürriyeti için, istiklali için canını feda etmiş, şehitlik mertebesine ulaşan o kahraman vatan evlatları, güzel vatanımızı yeni nesillere bırakmıştır.

Milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini gençlere emanet ettiği gibi, büyük istiklal destanının hatırası olan 19 Mayıs gününü de Cumhuriyetin sahibi olan gençlere armağan etmiştir.

Geleceğin mimarı olan gençlere inanan, güvenen, milli ve manevi değerlerine sahip genç kuşakların yetişmesine önem veren toplumlar daima kalkınmışlar; inkişaf içerisinde müreffeh günlere ulaşmışlardır.

Ülkemizin yeniden yapılanması, uluslararası arenada iddialı olması heyecanını, dinamizmini doğru şekilde ve doğru yönlere aktarabilmiş gençlerle mümkündür. Bu şuurla geleceğimizi inşa etmekse başta yönetim kademesindekiler olmak üzere bütün toplumun en önemli görevidir.

Bu vesileyle başta Türk gençliği olmak üzere, Türk milletinin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

Erkan AKÇAY
Manisa Milletvekili
Milliyetçi Hareket Partisi
Grup Başkanvekili