30 Mayıs 2017 Salı

Salihlili Üreticilere Ana Arı Desteği


MANİSA Büyükşehir Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla Salihli’de 164 üreticiye 1015 ana arı dağıttı.
Salihli Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen arı dağıtım törenine Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Şadan Aslay, Büyükşehir Salihli Koordinasyon İşleri Müdürü Ali Rıza Ünveren, Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Serkan Sözer, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, Salihli Bal Üretim Birliği Başkanı Nuri Açıkgöz ve Salihlili arıcılar katıldı.

164 Üreticiye 1015 Ana Arı Dağıtıldı
Tarım ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlayacak önemli projeler geliştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bircan Gençoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün´ün talimatları ile bal üreticilerimize toplam maliyeti 140 Bin Türk Lirası olan projede, yüzde 100 hibe ile desteklerimizi sürdürüyoruz. Bal ve polen verimliliği yüzde 25 oranında diğer ırklardan fazladır. Salihli’de 164 üreticimize 1015 adet ana arı dağıtacağız” dedi.

Salihli’ye İşbirliğiyle Hizmet Ediyoruz
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Başkan Zeki Kayda, “Yıllardan beri böyle bir hizmet görmemiş vatandaşlarımıza, hizmet sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Birçok alanda yapılmayan, problemli olan noktaları tespit ederek hizmetlerimizi götürüyoruz. Özellikle Büyükşehir yasası ile birlikte Salihli Belediyesi’nin kapsamına geçen kırsal mahallelerimize hizmetlerimiz devam ediyor. Görev geldiğimiz günden beri kırsal mahallemizin alt ve üst yapısı, asfalt, parke taşı çalışmalarına devam ediyoruz. Başkanımız Cengiz Ergün’ün yoğun çalışmalarıyla Yer Altı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı Projemiz devam ediyor. Atatürk Kapalı Spor Salonumuz bitti. Atış poligonunu bitirdik. Kırsal mahallelerimizin kalkınması için hem Salihli Belediyesi olarak hem Büyükşehir Belediyesi olarak projeler geliştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi yine arı dağıtımı. Biz de yine bu yıl kendi yetiştirdiğimiz zeytin fidanlarımızı dağıttık. Önümüzdeki yılda devam edecek. Kırsal mahallelerimize bu şekilde kalkınmaları için fidan dağıtarak destek sağlamaya çalışıyoruz. Büyükşehir ile el ele hizmetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Üreticilere Bilgi Verildi
Konuşmaların ardından Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca ana arının kovanlara yerleştirilmesi hakkında bilgi verdi ve arı dağıtımının yapılmasıyla tören son buldu.